Zoom. INTERVIU. Un-Q Sapro. 15.12.1999

Am povestit cu UnQ Sapro înaintea lansării prinului album solo, în decembrie 1999. Pozele sunt făcute la lansarea albumului la Cluj în 7.04.2000, organizată de autorul CZB.

Debut Solo. 2000.

Am colaborat cu Mihai Alexandru la noul meu album, Yo kunosc periferiah, care conţine 10 piese, este ceva mai duricel şi conţine şi piese mai dansabile. Acesta este un proiect solo care nu seamănă cu ceea ce fac alături de Morometzii şi nu se apropie de nimic existent pe piaţa hip hop la ora actuală.

CZB: Eşti primul artist de hip hop la MediaPro.

Un-Q Sapro: Am făcut două piese, le-am trimis la Andrei Gheorghe. El a dat OK-ul, a fost interesat de proiect.

Despre Atomic TV.

Un-Q Sapro: Îmi place mult. Este singurul post pentru tineret.

Despre Videoclip.

Un-Q Sapro: Drops se ocupă de grafitti. S-a lucrat 5 luni la videoclip; s-a făcut cu foarte puţini bani. Al doilea videoclip o să apară în luna ianuarie. Acesta este filmat (terminat). La proiectul solo o să existe un videoclip care o să fie făcut de MediaPro, chiar la piesa titulară.

CZB: Cânţi mai mult east coast sau west coast?

Un-Q Sapro: De mult timp nu mai cred în East sau West Coast. Cred în hip hop românesc. Albumul este dur şi conţine linii din ambele influenţe. Noi trebuie să ne formăm aici un nou stil west şi un nou stil east: hip hopul românesc, precum francezii şi nemţii, care şi-au făcut propriul stil de hip hop. Acesta este şi scopul muzicii din România. Trebuie să încercăm pe viitor să ieşim înafară. Pentru asta trebuie însă mai multă calitate şi mai multe formaţii din care să iasă crema.

CZB: Cânţi despre cartier?

Un-Q Sapro: Sunt din Berceni.

Despre Cartier

Un-Q Sapro: E locul unde m-am născut. Am spus şi pe al doilea album că locul natal nu poţi să-l uiţi niciodată. Rămâne în suflet.

Despre colegii de la Morometzii.

Un-Q Sapro: Mă susţin şi sunt de acord cu mine pentru că au înţeles ceea ce vreau să fac. Ideea este când ai un proiect să vii cu ceva nou şi original. Dacă nu auzi nimic nou în muzică, degeaba scoţi. Trebuie să fie o diferenţă, o chestie să se priceapă ceva de acolo.

Opt mai mai târziu, trupa Mihail adică UnQ Sapro şi Mihai Alexandru au participat la Mamaia 2008 cu piesa Dă-mi o bere, cu care au câştigat secţiunea ‘Compoziţie’.

Asta se întâmpla la patru ani după hitul lansat de UnQ Sapro şi asociat în campania electorală PD, pentru viitorul preşedinte Traian Băsescu, România Trezeşte-te.

Ideea este când ai un proiect să vii cu ceva nou şi original. Dacă nu auzi nimic nou în muzică, degeaba scoţi. Trebuie să fie o diferenţă, o chestie să se priceapă ceva de acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: