Click. RECENZIE. Hara. Aiurea

Hara. Aiurea

!!!!

2001, CAT Music

Ai impresia la primele acorduri că asculţi o trupă pop irlandeză. Cu primele două piese (Nu-mi pasă şi Aiurea), Hara promitea să fie Phoenix-ul anilor 2000. Vioara şi vocea dădeau o amprentă melancolic-alternativă (în stil Cranberries) proiectului din Bistriţa-Cluj. Flavius Buzilă are o voce potrivită pieselor pop-rock pentru adulţi compuse pe albumul de debut (AOR, Adult Oriented Rock). Este păcat că s-a înstrăinat de componenţa iniţială şi de stilul abordat la debut.

Pe măsură ce înaintăm în album, avem impresia că se diluează puţin compoziţiile. Lasă are un iz de Nu-mi pasă, retuşat în ritmuri tradiţionale. Care pe care, ca titlu, are tentă de hip hop (muzica la moda în epoca respectivă). Dealtfel este cea mai dura piesă, cu riffuri puternice de chitară şi anumite pasaje de versuri rimate in stil rap. Ultima bucată, Hara, se pliază pe noua modă în muzică, unde artistul cântă o piesă unde işi repetă numele la nesfârşit. Asta a fost probabil o piesă de umplutură … ca să se adune cifra impresionantă de 8 piese (majoritatea albumelor la vremea aia fiind lansate în format EP sau maxi-single, cu doar 6 piese, dintre care 3 erau remixuri).

Leonard Muha (de la Cassa Loco, pe atunci director de programe la Radio 21 Bistriţa) s-a implicat ca Manager atâta timp cât i-a permis Flavius Buzilă.

Ca înregistrare, există mici defecte care puteau fi aranjate altfel. Pe unele piese, chitara bas este prea tare, nepotrivită genului promovat, efectul fiind că vocea nu se mai aude la fel de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: