Click. RECENZIE FILM. A Christmas Carol. 2009

The Christmas Carol

!!!!!!

2009 (RO: O Poveste de Crăciun)

Regie: Robert Zemeckis.

Din distribuţie: Jim Carrey, Steve Valentine, Daryl Sabara.

Anii trec şi cred că am văzut cel puţin o duzină de ecranizări diferite după romanul lui Charles Dickens. Astfel, m-am dus cumva cu jumătate de inimă la film şi doream doar să încep să intru prin asta în atmosfera sărbătorilor de Crăciun în 2009.

De la început, din momentul în care îţi pui ochelarii 3D pe nas, trebuie să te ţii bine de scaun, să nu pici de la un kilometru în aer deasupra oraşului vechi al Londrei (1843).

Sunt şi câteva scene înspăimântătoare (nu vreau să dau multe amănunte, ca surpriza să fie maximă când mergeţi la cinema unde rulează filmul în perioada asta) care s-ar putea să nu fie potrivite celor mici. Filmul este interzis copiilor sub 12 ani. În Germania, asta ar însemna că dacă mergi la cinema cu copilul de 8 ani, că nu vei putea intra cu el la acest film. La noi, asta se pare că nu are nici un fel de importanţă pentru angajaţii de la bilete sau conducere, atâta timp cât se achită biletul …

Vorbele, accentele, ordinea cuvintelor, toate au făcut sens în cea mai nouă versiune The Christmas Carol. Acest film, care este o capodoperă de efecte vizuale (văzut 3D la Cinema!), respectă limbajul literar al autorului, şi este prima ecranizare la care am observat foarte clar cât de precis a fost Charles Dickens cu caracterizarea diverselor personaje prin exprimare … prima stafie, spre exemplu, vorbeşte cu multe cuvinte sâsâite … ceva ce nu am observat până acum, din alte ecranizări.

M-am tot gândit, şi cred că soluţia aleasă de regizor, să animeze întregul film, a fost cea mai potrivită pentru imaginile şi stilul de efecte speciale elaborate în acest film din 2009, accentuând şi prin siluetele, ridurile şi culorile alese caracterul fiecărui personaj!

S-a lucrat foarte atent şi foarte bine la această ecranizare şi am fost efectiv şocat de posibilităţile cinematografiei în 2009! Povestea este aceeaşi de peste 165 de ani, dar modul în care a fost redată aici cred că se apropie cel mai mult de atmosfera imaginată de autor în romanul său.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: