Zoom. INTERVIU. Direcţia 5

Direcţia 5 a cântat recent la Diesel Club în Cluj. Prin amabilitatea conducerii clubului, am putut realiza acest interviu cu

 • Nicu Damalan (chitară solo)
 • Marius Keşeri (baterie)

CZB: Sunteţi în turneu cu Live în Studio?

Nicu Damalan: Da. Suntem într-un turneu de 31 de oraşe, susţinem lansarea albumului Live în Studio. Ne bucurăm că primul oraş în care cântăm, după Bucureşti, este Cluj. Clujul este un oraş foarte important pentru noi, cu un public primitor şi iubitor.

CZB: Veniţi destul de des la Cluj; constant la Diesel Club. Aveţi o relaţie foarte solidă cu dl. Mircea Buteanu.

Nicu Damalan: Da. Este un promoter de bază aici în Cluj; un om care-şi dă interesul pentru artă şi cultură şi un prieten foarte bun

Marius Keşeri: Ne place foarte mult Clubul. Ne simţim foarte bine în atmosfera de la Diesel. Se potriveşte cu noi şi cu muzica noastră. Venim de fiecare dată cu plăcere aici.

CZB: Ştiu că acum câţiva ani am prins zvonul că aţi apelat la dl. Mircea Buteanu să vă fie impresar pe zona Ardealului.

Nicu Damalan: Nu e zvon, e fapt real. Mircea Buteanu este reprezentantul formaţiei Direcţia 5 aici în Ardeal, pe Cluj şi oraşele importante limitrofe judeţului Cluj.

CZB: Am observat că lansaţi câte două albume pe an. E vorba de un ritm de lucru auto-impus sau o strategie pentru a avea motiv de turneu în fiecare sezon?

Marius Keşeri: Nu. Când lansezi un disc, nu îl lansezi având ca scop turneul. Turneu poţi să faci şi fără să scoţi album, dar de obicei în fiecare an avem câte un disc de studio cu piese noi şi v-a sărit în ochi faptul că avem şi câte un al doilea disc Live, de obicei după ce avem câte un spectacol mare, ori la Sala Palatului ori la Sala Polivalentă … un spectacol mai deosebit, care dacă iese bine şi ne place, îl edităm. De aceea se întâmplă de câţiva ani încoace să lansăm câte două discuri pe an. Anul acesta este Live în Studio, cu variante unplugged ale pieselor.

CZB: Acesta este al treilea album Live.

Marius Keşeri: Cred că sunt mai multe. Avem şi DVD-uri.

CZB: DVD-urile nu le cunosc.

Nicu Damalan: (după ce a numărat în gând) Da, sunt trei albume audio şi două DVD-uri. Dacă vorbiţi cu Cristi, el este statistica noastră vie.

Marius Keşeri: Da. El se ocupă de urcarea datelor pe sait.

CZB: Anul acesta aţi împlinit 19 ani de activitate: aveţi un plan de turneu de 20 de ani în 2010?

Nicu Damalan: Da. am împlinit 19 ani.

CZB: Mulţi înainte.

Nicu Damalan: Mulţumim frumos; suntem în aceeaşi componenţă. S-au adunat peste 23 de titluri scoase. E ceva muncă în urmă adunată şi ne bucurăm şi de recunoaşterea ţării. Am adunat un repertoriu care este îndrăgit în România şi ne bucurăm de succes în orice zonă a României unde ne-am prezentat.

CZB: Am auzit că aţi făcut eforturi deosebite ca să apăreţi pretutindeni la TV şi radio. Aţi făcut un efort deosebit la început …

Nicu Damalan: Da. este o strategie iminentă, altfel nu ai cum să ieşi şi să dai din coate. Ulterior, după ce faci puţină vâlvă, trebuie să susţii promovarea făcută, ceea ce ţine numai de Dumnezeu, să ai inspiraţia să scoţi melodii care să fie recunoscute şi de public. Cred că orice artist îşi doreşte să rămână în atenţia publicului cât mai mult în timpul vieţii.

CZB: Nicu Damalan, aţi colaborat o vreme cu Laura Stoica. Ce emoţii aţi avut când aţi aflat de accidentul tragic?

Nicu Damalan: Era foarte bună prietenă cu mama. În primul rând nu am crezut. Am început să dau telefoane la toţi cunoscuţii. În primul rând l-am sunat pe Lapi, toboşarul care era în formaţia ei. Nici el nu a ştiut ce să zică; dădeam telefoane, nu vroiam să credem, până ce s-a dovedit a fi foarte adevărat … a fost o tragedie pe care a resimţit-o întreaga ţară. Pentru România, era un artist de elită, rafinat, dedicat. Laura Stoica a fost o voce de excepţie. S-a chinuit; a făcut şi Teatru, avea talent ca actor; i-a plăcut meseria asta. A fost una dintre marile voci ai României. Ne lipseşte Laura Stoica.

CZB: Mai vroiam să-l întreb pe Marian Ionescu (care a refuzat să acorde interviu pentru CZB) dacă fiul lui mai are formaţia Replik?

Nicu Damalan: Cred că acum se află în studioul nostru. I-am văzut săptămâna asta şi lucrau de zor noaptea; lucrează, fac piese. Cred că în curând o să revină pe scenă.

CZB: O să-i sprijiniţi să cânte în deschiderea voastră în 2010?

Marius Keşeri: I-am mai ajutat şi în trecut.

Nicu Damalan: I-am şi sprijinit, dar i-am şi apostrofat când a fost cazul. E important că sunt înţelegători şi ascultători.

www.directia5.com

Comments
9 Responses to “Zoom. INTERVIU. Direcţia 5”
 1. Marius spune:

  Primul din stânga e Robert Ionescu (coincidență de nume), vocalul.

 2. mihaela spune:

  imi place laura stoica nu o voi uita nicodata si mereu o ascult cu mare drag :(( imi pare rau ca a plecat an ceruri dumnezeu so odihneasca in pace

 3. mihaela spune:

  cand o ascult pe laura stoica ami vine sa plang si cand o ascult pe laura stoica cant si eu dupa ia si pot sa fac voce exat ca ia as vrea sa cant si eu as vre sa le aduc aminte la toata lumea ca laura stoica a fost cea mai buna cantareata ………nu vreau sa o uite nimeni vreau sa puna videoclipuri cu ia la televizor

 4. mihaela spune:

  de ce nu pune nimeni muzica cu laura stoica ati uitat cu toi de ea :(( macar puneti o melodie an memoria ei o melodie:(

  • am incercat sa va scriu personal dar ati trecut o adresa falsa de email.
   prin postarea trimisa de Dvs. acum cateva saptamani, exista linkul spre filmarea TVR din YouTube.
   eu am spatiu limitat pentru poze si filme in momentul actual.
   oricum, nu detin drepturi asupra acestor filmari si piese.
   cine doreste, poate gasi o gramada de muzica si filme cu si despre artista regretata pe You Tube.
   sper ca intelegeti situatia.
   va multumesc. pe viitor va rog sa scrieti despre Laura Stoica la articolele despre artista dinn CZB, si nu la postari despre Directia 5.

 5. mihaela spune:

  :(( :(( am dat peste un videoclip cu imormnatarea ei of ce dureros e :((

 6. mihaela spune:

  of de sar face un concurs pe voci as vrea si eu cantareata ami place sa cant numai dupa laura stoica meru o imit bine
  si cand pu sidiul plin cu melodi deale ei dau tare la maxim
  finca ami place foare mult si pot sa fac si eu vocea ca ei 🙂 as putea si as pute dovedi asta of deas putea sa ajung si eu la cimitir sai pun si eu o lumnare of
  nu vreau so uite nimeni

 7. mihaela spune:

  am cerut parerile de la prietenele mele de pe mes si meau zis ca lea placut mult laura stoica si nu o vor uita nicodata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: