Click. RECENZIE. Thievery Corporation. Radio Retaliation

Thievery Corporation. Radio Retaliation

!!!1/2

2008, Eighteenth Street Lounge Music

International Terrorism is America's BusinessCelebrul duet de lounge din SUA, format din DJ-ii Rob Garza şi Eric Hilton revine cu albumul numărul 5.  Radio Retaliation oferă o nouă porţie de dub, acid jazz şi motive orientale cu numeroase colaborări, printre care artişti precum Chuck Brown, Notch sau Femi Kuti. Thievery Corporation respectă propria tradiţie şi revine cu un album la fel de politizat ca şi precedentele. Rob Garza declarase într-un interviu că noul LP va fi “un album mult mai sincer în poziţiile politice … Tăcerea ar fi ceva de neiertat la acest moment – practicile torturii in rândurile armatei SUA, războaie şi agresiune neîntemeiată, goana după petrol, alimente, criza economică… E greu să dormi când arde lumea în jurul tău, şi mai ales dacă eşti artist, eşti direct obligat să spui lucrurilor pe nume”.

Thievery Corporation atacă destul de des politica preşedintelui George Bush, fie că o fac în timpul apariţiilor publice, sau prin intermediul muzicii. La capitolul sunet albumul pare calm însă, o porţie extrem de dulce şi meditativă de lounge, binegândită şi oferită ascultătorului gânditor în momentele de relaxare.

Radio Retaliation nu atinge geniul muzical de pe The Richest Man In Babylon (2002), dar cu certitudine reprezintă o revenire demnă a unei din cele mai bune trupe de downtempo din lume.

.Gonzo. His nicer side..

Lounge din Washington D.C.

Autor. Gonzo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: