Zoom. DECES. Pokemon. Recycle Bin (1974 – 2008)

Săptămâna aceasta comemorăm un an de la decesul lui

Cosmin Hurdubeţiu (aka. Pokemon sau Poke)

(17 august 1974 – 26.12.2008)


Eu personal nu l-am cunoscut (deşi am călătorit mult prin ţară cu impresariatul), în anii în care Recycle Bin a pornit la drum – având două turnee naţionale şi recitaluri la mai multe festivaluri.

Drumurile noastre nu s-au intersectat.

Astfel, am fost cel puţin şocat să descopăr poza în chenar pe o pagină întreagă de la începutul revistei Sunete din februarie 2009. Am interpretat greşit acest eveniment, fiind enervat de ani de zile de presa centrală care promovează vedete false pe coperţile revistelor la noi în ţară; persoane cunoscute în anumite cercuri pe plan local în Capitală şi pompate cu făraşul mass mediei naţionale pe gâtul celor 18 milioane de locuitori din Provincie. În majoritatea cazurilor, aceste vedete de Bucureşti nu mă reprezintă şi după aproape 20 de ani în care am văzut că adevăratele valori din ţara noastră sunt ignorate, am început să am o reacţie de respingere la orice fel de icoane susţinute agresiv de presa centrală, indiferent de subiect.

Am avut şansa în ultima lună, pornind de la un tras de urechi la un concert, alt tras de urechi la commenturi şi un schimb de emailuri să pot povesti cu persoane care l-au cunoscut personal şi am fost impresionat de atitudinea pozitivă avută de acest artist din scena punk de Bucureşti şi valurile create de el post-mortem.

Astfel, pagina din prefaţa revistei Sunete este justificată.

A fost un om iubit.

Nu trebuie să fii Michael Jackson ca să fii respectat şi apreciat. De cele mai multe ori, calitatea bate cantitatea. Cunoscut de prea puţină lume însă, ar fi fost mai indicat şi folositor cititorilor din ţară ca revista Sunete să exemplifice atitudinea pozitivă în cercul de prieteni pe care l-a atins artistul şi dăruirea în ceea ce a făcut şi lăsat în urmă.

Dacă Sunete ar fi luat timpul necesar să documenteze viaţa şi personalitatea acestui om, înloc să îl prezinte sec, cu chenar de o pagină, aş fi înţeles cine a fost şi ce a vrut Cosmin Hurdubeţiu (aka. Pokemon sau Poke). Aşa, am reacţionat la fel ca la orice altă vedetă, promovată într-o revistă cu distribuţie naţională, despre care nu am mai auzit până în acel moment. Au trebuit să treacă 10 luni şi să risc să îmi stric relaţiile cu anumită lume, ca să înţeleg profunzimea valurilor lăsate în urma regretatului artist din scena punk bucureşteană.

Drept urmare, următoarea săptămâna este dedicată amintirii lui Cosmin Hurdubeţiu (aka. Pokemon sau Poke) prin declaraţii personale ale unor artişti cu care a fost bun prieten.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: