Zoom. ECOU. Attila. Dance Trauma. despre POKE (1974-2008)

Anul trecut de Crăciun a decedat

Cosmin Hurdubeţiu aka. Poke

(1974 – 2008)

Acesta este un scurt interviu în amintirea lui Poke. În 25 decembrie s-a împlinit un an de la decesul tragic al solistului, Pokemon (Cosmin-Antoniu HURDUBEŢIU).

Am povestit cu Attila Szallos de la Dance Trauma.

CZB: Cum l-ai cunoscut pe POKEMON – Cosmin-Antoniu HURDUBETIU?

Attila Szallos (Dance Trauma): Nu-mi aduc aminte exact momentul când ne-am cunoscut, cred că a fost cu ocazia primului concert Recycle Bin din Cluj,din clubul Roland Garros dacă nu mă înşel. Ştiam că Levi (ex Los Pogos) după ce s-a mutat la Bucureşti are o noua trupă şi eram cu toţii curioşi.

CZB: Care este cea mai faină amintire ce o ai alături de el?

Attila Szallos (Dance Trauma): Cam toate concertele Recycle Bin au fost o amintire faină … şi berile de după … ţin minte odată după ce am cântat în Bucureşti (cu Dance Trauma) ne-am dus la barul lui „Nişte domni şi fii”, unde am petrecut până dimineaţă, şi ne-am uitat la ceva filmare din Vama Veche unde Poke după „N” beri încearcă să ia o baie dar nu prea reuşeşte să ajungă până la apă J. Făcea pe el de atâta râs, ca şi noi toţi J

Alt moment deosebit a fost când trupa a cântat în sala noastră de repetiţie. Trebuiau să cânte iarăşi în Roland Garros dar patronul, Claudiu Mărginean, i-a f***t (ca pe mulţi alţii) şi nu s-a mai putut ţine acolo concertul. Au cântat în sala mea de repetiţie unde s-au înghesuit zeci de oameni pe care au reuşit să-i anunţe în ultima clipă. A fost o atmosferă extraordinară, de nedescris, pentru prima dată în Cluj, muzica punk era la ea acasă, nu doar tolerată ca în cluburi, iar trupa a dat totul de parcă a ar fi fost pe ceva scenă mare.

CZB: Prin ce se deosebea stilul de activitate şi atitudinea lui Pokemon (Cosmin Hurdubeţiu), privind muzica şi formaţia, faţă de mulţi alţi artişti de punk din ţara noastră?

Attila Szallos (Dance Trauma): Prin iniţiativă, în primul rând. Înloc să stea şi să se plângă ca alţii că nu e mişcare, că nu-s oameni pentru care să cânte, că nu-s case de discuri, nu-s locuri, etc., ei au încercat să mişte ceva. Îşi cheltuia banii munciţi (era avocat!) pe scule şi turnee prin ţară. Împreună cu membri trupei, au făcut o casă de discuri, Tomberon Records, etc. Iar munca lui a fost continuată de colegi, astfel, din câte am înţeles, în ianuarie-februarie 2010 va fi gata şi studioul lor, aşa că pe viitor ne putem aştepta la producţii marca Tomberon Records.

CZB: Cum ai aflat de deces? Ce emoţii te-au cuprins pe moment?

Attila Szallos (Dance Trauma): Zsolti, vocalul din Los Pogos mi-a scris pe mess că a auzit de la cineva… Pe moment n-am avut nici o emoţie, eram convins că cineva face o glumă proastă, că încurcă 1. aprilie cu Crăciunul… Apoi am văzut pe statusul de messenger al lui Levi: ”Rest in peace Poke” …

www.myspace.com/dancetraumaband

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: