Click. RECENZIE LIVE. Get Well Chi. CLUJ. 19 decembrie 2009

Concertul Get Well Chi (Deftones) la Cluj

!!!!

organizator: Paul Opriş

Joi 19 decembrie

@ Irish & Music Pub

Au participat Altar, Mauser, Delyr, Respect, Godmode

şi surpriza serii: primul concert Truda (feat. Ghiavolu) după despărţirea de Sebi (Sebastian Stancu, solist la Spiritual Ravishment, Oradea)!

Paul Opriş (solist şi chitarist la Godmode, ex-Narkoma, angajat fiind şi la Opera Română din Cluj) a organizat un concert de binefacere la Cluj pentru basistul formaţiei americane Deftones, Chi Cheng.

Atmosfera a fost faină. Publicul era format predominant din puştani sub 20 de ani (studenţii plecaseră deja acasă). Au urcat pe scenă o parte dintre cele mai bune formaţii clujene ale genului. Din păcate, în continuare vedem artişti sau formaţii care nu îşi pot respecta cuvântul. De data asta nu a fost vina organizatorului (Paul Opriş) că nu s-a respectat programul afişat. Cauza a fost una nobilă, deci nu contează preţul stabilit pentru bilete, dar este clar că în continuare unii artişti din underground dau dovadă de lipsă de responsabilitate

  1. faţă de public
  2. faţă de colegi
  3. faţă de organizatori

Cum aşteaptă un artist respect de la public, dar el nu ştie să acorde acelaţi respect?

Curiozităţi

Guerrillas nu a putut onora confirmarea prezenţei în program din motive ce ţin de faptul că se lucrează cu un toboşar temporar, care nu are convingeri, ci obligaţii faţă de proiect … asta este frumos spus, ca să nu îl comentăm aici că este ca un fel de mercenar pentru Guerrillas în perioada asta. Am povestit cu Sergo despre asta, după cum se poate vedea şi în interviul Video pe YouTube la CZB TV (DĂ CLICK AICI).

Nu am povestit încă cu iCORY, dar probabil a fost o problemă ce ţine de vreme (drumurile erau înzăpezite şi ar fi fost riscant şi obositor să vină la Cluj doar pentru această cântare de la Târgu Mureş, unde avea concert a doua zi) … deşi confirmase participarea şi a fost trecută pe afiş …

Alt motiv pentru care nu putem acorda o notă mai mare evenimentului au fost discuţiile în public dintre organizatorul Paul Opriş de la Godmode şi Sergo de la Guerrillas la sosirea lui în sală. Discuţiile astea îşi au locul în culise, departe de ochiul publicului, dacă ele nu au fost deja lămurite la telefon când formaţia a sunat să explice situaţia şi să îşi ceară scuze pentru dovada de neseriozitate. În cazul celor de la Guerrillas, este PRIMA DATĂ când sunt obligaţi să renunţe la un concert confirmat. Pentru o imagine cât mai bună în underground, artiştii nu au voie să se discute în contradictoriu în public. În cel mai rău caz, ar trebui să se privească în tăcere în timp ce îşi întind mâna.

Repet, pentru a câştiga respectul publicului, artiştii trebuie să se respecte şi între ei.

Respectul din partea publicului va veni negreşit … în timp. Asta va însemna un public mai fidel şi un public mai numeros …în timp.

Publicul este oglinda artiştilor noştri.

Deocamdată, publicul este la fel de unit precum artiştii pe care-i apreciază.

Am mai avut o discuţie interesantă în sală cu Horrify. Ei ar fi vrut să participe la eveniment, dar nu au fost invitaţi. Am zis, bine, dar trebuia să dea un telefon…

Dar Paul Opriş şi-a chemat trupele prietene cu el.

Este prima dată când Delyr urcă pe scena din Music Pub după cinci ani de zile (Delyr fiind formaţia de Rock Creştin cu care a cântat Teo Peter Jr. în perioada în care Altar s-a retras de pe scenă … 2000 – 2004). Dacă Horrify se plânge că nu a fost luată în seamă pentru program, Teo Peter Jr. ne-a dezvăluit că Paul Opriş încerca să ofere un program cât mai divers şi bogat pentru acest eveniment Get Well Chi la Cluj, acesta fiind unul din motivele pentru care s-a propus reuniunea formaţiei Delyr.

Truda a renunţat recent la solistul orădean Sebastian Stancu (Sebi). Lovitura a fost grea pentru greii scenei rock clujene

VEDEŢI INTERVIUL CU FOTZEY AICI.

Formaţia, aflată într-o perioadă de căutare, nu a refuzat şansa de a urca pe scenă o ultimă dată în 2009. Surpriza serii a fost recitalul înfocat alături de fostul solist, Ghiavolu’.

VEDEŢI PRIMA PIESĂ DIN RECITAL AICI. Piesa începe în minutul 2’15”.

FOTOS. După fotodocumentar, mai puteţi citi despre accidentul basistului american Chi Cheng de la Deftones.

Chi Cheng. Deftones. Accidentul

Chi Cheng mergea cu skateboard-ul prin cartier într-o seară oarecare din noiembrie 2008. În mod neaşteptat, este lovit de o maşină care mergea cu 60 km/oră.Este internat la spital şi se află de atunci în comă.

Asigurarea medicală personală nu mai acoperă cheltuielile tratamentului. S-a apelat la sprijinul fanilor formaţiei, prin internet. În România, DJ-ul de la formaţia Coma, Hefe (Rădulescu Răzvan, care este totodată organizator de concerte, prezentatorul unei emisiuni de muzică rock la radio şi TV în Bucureşti … şi mare fan Deftones, angajat şi la revista Sunete), a pornit o mişcare pro-Chi Cheng în România de adunare de fonduri în acest sens.

Dacă în Statele Unite, Metallica, My Chemical Romance, System of a Down, Slayer, HIM şi Blink 182 au contribuit fiecare cu câte ceva, la Cluj, Altar, Truda, Mauser, Delyr, Respect şi Godmode s-au întâlnit pe aceeaşi scenă pentru a dona toate câştigurile din biletele vândute din seara de 19 decembrie pentru Chi Cheng.

Contribuţia de persoană a fost 15 lei. Nu se primea mai mult.

Detaliile sunt postate aici privind donaţiile făcute pe plan mondial pentru basistul de la Deftones, Chi Cheng: www.oneloveforchi.com

Familia, colegii din formaţie şi prietenii artistului sunt optimişti. Deftones consideră că la ora actuală cântă cu doi basişti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: