Zoom. ECOU. Vlase. ZOB. despre Poke (1974-2008)

Anul trecut de Crăciun a decedat

Cosmin Hurdubeţiu aka. Poke

(1974 – 2008)

Acesta este un scurt interviu în amintirea lui Poke, de la formaţia bucureşteană de street punk, Recycle Bin. În 25 decembrie s-a împlinit un an de la decesul tragic al solistului.

Am povestit cu Vlase (Vlad Gorneanu) de la ZOB.

CZB: Cum l-ai cunoscut pe POKEMON (Cosmin-Antoniu HURDUBEŢIU)?

Vlase (Vlad Gorneanu, ZOB): La Vama Veche, eram un grup de beţivi care făceam nişte şpriţuri groaznice în vara lui 2000 … şi la un moment dat a apărut în grupul nostru un individ dubios cu nişte pene pe cap şi tricou cu The Cult. I-am zis indianu vreo 2 zile până am aflat cum îl cheamă şi am aflat că era prieten cu alţii din grupul nostru 😀 .de atunci am devenit practic nedespărţiţi. Ţin minte că în clipa când am rămas fără nici un ban la o masă s-a oferit şi a plătit el şi partea mea. Ne cunoscusem de 3 ore sau ceva 🙂 Asta a fost firea lui: încerca să ajute oamenii de lângă el oricum putea. Şi a rămas o trăsătură a lui până în clipa în care a murit.

CZB: Care este cea mai faină amintire ce o ai alături de el?

Vlase (Vlad Gorneanu, ZOB): Sunt mult prea multe şi mult prea frumoase aproape toate … nu am cum să răspund la asta în câteva cuvinte … am stat împreună luni de zile, am mers în călătorii extrem de lungi împreună, aventura noastră împreună a fost o călătorie de fapt… ne-am acceptat unul pe altul aproape din prima clipă cu toate defectele noastre, şi aveam fiecare multe defecte 🙂

Iar cea mai nebunească idee a fost să ne apucăm de afaceri împreună 🙂 barul pe care îl am în Bucureşti acum i se datorează în exclusivitate. Şi stilul lui inconfundabil de a se îmbăta 🙂 … şi replici celebre lăsate de el … şi felul cum ne bucuram unul pentru celălalt pentru cele mai mici realizări … a fost irepetabil. El m-a ajutat în primii ani să trec peste cea mai neagră perioadă a vieţii mele.

CZB: Prin ce se deosebea stilul de activitate şi atitudinea lui Pokemon, privind muzica şi formaţia, faţă de mulţi alţi artişti de punk din ţara noastră?

Vlase (Vlad Gorneanu, ZOB): hmmm… grea intrebare…tot ce pot să-ţi spun e că făcea totul cu o bucurie şi un entuziasm debordant. Să fac o diferenţă între el şi alţii … e inutil. Cred că de mult îşi dorea să urce pe scenă, la noi la concerte era întotdeauna acolo şi-l simţeam cum îşi doreşte să vină la microfon şi să cânte :)) până când la un moment dat s-a hotărât să-şi facă propria trupă. Din clipa aceea nu i-am dat decât sfaturi oarecum tehnice, n-am vrut să-l influenţez în vreun fel. Iar când eram doar noi … eram aceiaşi copii prinşi în corpuri de 30 de ani.

CZB: Cum ai aflat de deces? Ce emoţii te-au cuprins pe moment?

Vlase (Vlad Gorneanu, ZOB): Păi…eram împreună la un concert al lui, avusese o idee genială să bage colinde punk chiar în ajunul Crăciunului, noi fiind complet antireligioşi, iar când a coborât de pe scenă ne-am dat mâinile şi a zis că iese să ia un pic de aer şi apoi să ne apucăm să bem …era jovial şi fericit … mai ales că soţia lui, Iulia, rămăsese însărcinată … n-am văzut om mai fericit ca el zilele alea … şi după 3 minute a urcat în club un prieten de-al nostru şi mi-a zis ca să cobor că Poke e leşinat în comă alcoolică. Ştiam că nu băuse nimic şi pe moment m-am enervat niţel, am crezut că dăduse pe gât vreo 10 shoturi de tequila sau ceva, dar când am coborât şi l-am văzut întins în faţa uşii de la intrare … oamenii de ordine au sunat la salvare, salvarea a venit imediat, au încercat să-l resusciteze vreo oră, era un frig incredibil, dar nimeni nu-l simţea … şi asta a fost. Mi-e greu să povestesc, îmi amintesc aproape fiecare secundă, fiecare om prezent acolo, expresia de pe faţa lui, cămaşa pe care i-am pus-o pe burtă să nu răcească …când încă mai speram că se va trezi … aparatele medicilor şi felul cum pulsa linia de pe ecran când îi făceau masaj cardiac … şi cum se oprea când se schimbau la 5 minute … e nedrept şi inuman ce s-a întâmplat acolo … şi mi-a fugit o parte extraordinară din viaţă, tuturor celor care l-am cunoscut ne-a fost furată o parte imensă din viaţă. Fără motiv.

Îmi pare rău. Dar părerile de rău nu-l aduc înapoi. Cam asta e tot ce pot să-ţi spun, nu mai am cuvinte în clipa asta să continui, te rog să mă scuzi …

ZOB MySpace

www.myspace.com/zobsciencefiction

Ştire deces pe Metalhead. http://www.metalhead.ro/stiri/Poke_solistul_Recycle_Bin_a_decedat_subit-aid-29206-l-1

Recycle Bin MySpace.

www.myspace.com/recyclebinpunk

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: