Zoom. INTERVIU. Attila Szallos. Dance Trauma. despre Taximetrie

Attila Szallos, bateristul formatiei clujene de ska punk, Dance Trauma, se ocupă de taximetrie în timpul liber.

Astfel, l-am luat la bani mărunţi …şi sperăm să primim şi restul.

Iată ce am aflat despre această meserie interesantă de la un şofer profesionist.

CZB: De cât timp eşti taximetrist?

Attila Szallos (Dance Trauma): Din 2006…Atunci, în ianuarie am inceput înregistrările pentru albumul Sensimilla, cam pe când am tras jumătate din piese, mi-a crăpat o membrană de tobă mică … nu aveam nici un ban să-mi cumpăr alta nouă … trebuia să continuu înregistrările … atunci m-am gândit că poate ar trebui să lucrez undeva … am ales asta din cauza programului flexibil. Am şi acum contractul de muncă, e datat din 26.02.2006.

CZB: La care firmă lucrezi? Cum ai ales firma? Contează firma?

Attila Szallos (Dance Trauma): Am firma mea proprie dar lucrez în colaborare, deci sub denumirea şi însemnele Primdiesel Taxi, sau Diesel 947,denumirea populară. Am ales această firmă că e una dintre cele mai vechi din Cluj şi avea renumele de firmă serioasă.

CZB: Care ar fi avantajele la această firmă de taxi faţă de alte firme din Cluj?

Attila Szallos (Dance Trauma): Avantaje sunt mai multe, de exemplu, vechimea: din moment ce există de mulţi ani, e cunoscut chiar şi înafara oraşului, cei care vin la Cluj cu treburi caută din start firma asta, alt avantaj e că e firmă mare, clienţii preferă să sune la o firmă cu multe maşini, că ăştia în general au maşini libere şi la ore aglomerate, pe lângă asta, firma are un management bun, astfel are sub contract cel mai vizitat mall din oraş, plus cinematografe, spitale, etc., unde avem exclusivitate.

CZB: Cum sunt colegii tăi şoferi? Stai cu ei la cafele?

Attila Szallos (Dance Trauma): Colegii mei şoferi sunt în mare parte şoferi … nu prea am ce discuta cu ei, deci evit invitaţiile la cafea, mai ales că (eu) nici cafea nu beau. Dar sunt şi oameni mai interesanţi, ca de exemplu unul din cei doi angajaţi ai mei, un băiat simpatic (deşi de fiecare dată insistă cu aceeaşi întrebare: “aşa-i că Michael Jackson e cel mai mare muzician al tuturor timpurilor?”), cu o viaţă interesantă … băiatul e artist, practică o artă mai puţin obişnuită: striptease masculin J

Chiar mă gândeam cum ar fi să facem o colaborare, un spectacol împreună, el şi Dance Trauma, un spectacol exclusiv pentru fete, probabil le-ar plăcea show-ul de striptease, plus că la pogo n-ar fi împinse la margine de băieţi cum se întâmplă de multe ori …J

CZB: Ce post de radio asculţi în maşină?

Attila Szallos (Dance Trauma): Ascult doar Radio Guerilla, singurul post cât de cât bun.

CZB: Pui muzică punk sau rock în timpul curselor?

Attila Szallos (Dance Trauma): Depinde şi de clienţi … pentru majoritatea până şi muzica difuzată de Radio Guerilla e prea mult, prea rebel … dar sigur, mai aduc un pic de lumină în viaţa clienţilor cu nişte muzică adevărată J rareori comentează careva, vara însă, când geamurile nu-s ridicate şi se aude de la distanţă, cam evită să se urce lumea la mine în maşină …

CZB: Ai avut  clienţi care te-au rugat să pui manele pe durata curselor?

Attila Szallos (Dance Trauma): Da, mulţi J Unii chiar nu pot să creadă că nu am şi insistă să pun măcar o piesă … Într-un final, după ce înţeleg situaţia, se uită la mine ca la un extraterestru şi îşi pun muzica preferată de pe telefon. Alţii sunt mai precauţi, întreabă înainte să se urce, şi-mi trântesc uşa scârbiţi, sunt în stare să ia toate maşinile la rând sau să aştepte până dau de unul de-al lor.

CZB: Se poate spune că tu cunoşti toate străzile din Cluj?

Attila Szallos (Dance Trauma): Da, probabil ştiu marea majoritate, deşi nu e simplu, s-au schimbat multe denumiri, sunt străzi cu câte 2-3 nume în folosinţă. Unii mai în vârstă folosesc şi acum denumiri exotice de genul Strada Lenin, Strada Karl Marx, Piaţa Engels. Alte străzi s-au mutat, de exemplu unul din cele mai importante străzi din centru, Gheorghe Doja, a fost rebotezat în Regele Ferdinand, iar numele Gheorghe Doja s-a dat unei străzi secundare de cartier. Când zice clientul Strada trebuie să-l întreb care din ele, aia veche sau aia nouă.

CZB: Care a fost cel mai stupd accident ce l-ai avut în timpul orelor de serviciu?

Attila Szallos (Dance Trauma): Cea cu pisicuţa. Am cules de undeva o pisicuţă, am vreu s-o duc acasă. Era pe scaunul din dreapta, faţă, era speriată aşa că tot o mângâiam, şi cum eram cu ochii mai mult pe mâţă decât pe drum, un troleibuz a remodelat partea din faţă-dreapta a maşinii. Până la urmă a fost un happy-end:amenda primită a fost destul de mică, maşina am reparat-o pe asigurarea casco, iar mâţei i-am găsit stăpâni buni.

CZB: Care a fost exemplul clientului cel mai dificil?

Attila Szallos (Dance Trauma): Păi să vedem:

  • am avut client ce a adormit în maşină mort de beat şi nu-l puteam trezi;
  • altul care a făcut criză de epilepsie;
  • peşte ce-şi certa târfa că n-a produs destul;
  • puştani beţi ce vomau deodată pe geamuri;
  • tip care se certa cu gagica un sfert de oră că nu vroia la el să se f***…

în general nu mi-am făcut probleme, am destulă răbdare. Puţini au reuşit să mă enerveze, era unul beat care mi-a indicat o direcţie dar la jumătatea drumului a început să facă scandal că unde-l duc că el nu aşa a zis, atâta a tot zbierat în maşină până m-am băgat pe ceva stradă rău făimată, plină de băieţaşi de cartier din alea colorate si l-am dat jos … se tot ruga de mine să nu-l las acolo dar am plecat fluierând.

CZB: Care a fost personalitatea/vedeta cea mai cunoscută pe care ai avut-o în maşina ta la comandă?

Attila Szallos (Dance Trauma): Fotbalistul Youssouf  Kone de la CFR Cluj.

CZB: Povesteşte-mi cea mai stupidă ţeapă ce ai primit-o ca şofer de Taxi.

Attila Szallos (Dance Trauma): Aici nu am mare lucru de zis, mi s-a întâmplat de două ori să nu mi se plătească cursa, odată o fată bine îmbrăcată, stilată, de la un club de fitze, a zis că urcă după bani … şi n-a mai venit veci…altă dată cu nişte ţigani care au cumpărat o grămadă de bere pe drum şi nu le-a mai rămas destui bani, mi-au plătit două treimi din cursă,dar nu m-a deranjat aşa de tare,erau haioşi, cântau şi chefuiau în maşină tot drumul, mă simţeam ca într-un film de Kusturica …Concluzia ar fi: mai degrabă să ai încredere în ţigani decât în piţipoance.

Ca a treia slujbă, Attila Szallos de la Dance Trauma face pronosticuri pentru CZB la rubrica Mr. Pele şi speră ca CFR Cluj să câştige campionatul naţional de fotbal pentru a doua oară în istoria lor în sezonul 2009/2010.

www.dancetrauma.ro

www.myspace.com/dancetraumaband

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: