Click. RECENZIE LIVE. Negură Bunget. Cluj. 9.IAN.2010

Negură Bunget

!!!!!

9 ianuarie 2010

Irish & Music Pub

22.30

Eu nu ascult Black Metal.

M-am dus din curiozitate să văd şi să ascult Negură Bunget LIVE pentru prima dată în viaţa mea. Cred că este a doua oară (după Grimus) când văd o formaţie românească la Irish & Music Pub care sună!

Am înţeles din prima de ce Negură Bunget a reuşit să ajungă acolo unde alte proiecte autohtone doar visează. Înainte de a începe concertul, eşti introdus într-o mică pădure de instrumente cu rame de lemn solid şi decorate cu crengi vrăjite, culese din Banat.

Dacă aveam impresia că Black Metal înseamnă grohăituri şi capete zdruncinate cu pleată cu tot, la Negură Bunget, muzica este complexă şi elaborată, cu schimbări dese de ritm. Nu înţeleg versurile în concert, dar mi s-a explicat că există un mesaj studiat atent legat de tradiţia şi mitologia Dacilor.


Concertul a început cu o serie de rafale de bucium. A doua intervenţie muzicală a început pur acustic, cu un dialog între tobă şi toacă. Artiştii aveau o vestimentaţie deosebită de scenă. TOTUL se potrivea cu decorul de beci clujean, cu pereţi de cărămidă şi piatră şi tavan boltit.

Muzical, au fost mici defecte insesizabile de sincronizare pe câteva dintre piese; aici va interveni rodajul instrumentiştilor în timp (făcând abstracţie de greşelile inerente care dau farmecul unui concert LIVE). Negură Bunget se prezintă foarte bine având în vedere componenţa care cântă împreună de mai puţin de un an.

Chiar pentru persoane neiniţiate în acest gen muzical, dacă aceste persoane ascultă muzica cu mintea deschisă … ritmul te pătrunde, barajul de chitări te învâluie. Negură Bunget este o lume de note într-adevăr mistică şi profundă. Este o plăcere să mergi la un concert Negură Bunget. Recomand experienţa asta tuturor şi este poate un mod foarte bun de a introduce un prieten la genul Black Metal.

BYTE. FOTOROCKUMENTAR. DĂ CLICK AICI.

Negură Bunget sunt

  • Corb (chitară, voce)
  • Spin (chitară)
  • Gadinet (chitară bas)
  • Ageru Pământului (voce, percuţie, xylofon, flauturi)
  • Inia Dinia (clape)
  • Negru (tobe, percuţie, membru fondator)

http://www.myspace.com/negurabunget

http://www.negurabunget.com/

Comments
One Response to “Click. RECENZIE LIVE. Negură Bunget. Cluj. 9.IAN.2010”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: