Click. RECENZIE LIVE. The :Egocentrics. Cluj. 9.IAN.2010

The :Egocentrics

!!

9 ianuarie 2010

Irish & Music Pub

21.15

Proiectului din Timişoara nu poţi să-i spui FORMAŢIE.

Este a doua oară când văd proiectul în concert. Spre deosebire de prima dată, când era concertul lor (de sine stătător), şi era întuneric (că se făcea videoproiecţie sincronizată cu muzica), de data asta trioul instrumental de rock progresiv a cântat pe lumină, fără camuflaj şi ascunzişuri.

Impresia care mi-a făcut-o a fost de gaşcă de trei prieteni pasionaţi de muzică care se adună acolo unde sunt chemaţi, mai beau o bere, şi fac jam session cu public pe scenă. NIMIC MAI MULT.


În primul rând, am avut impresia că este o trupă de probe de sunet (pentru că a durat mai mult de 15 minute să se coordoneze cu sunetistul şi nimeni din sală nu şi-a dat seama de fapt de momentul începerii concertului). Unii mă înjură deja şi îmi vor scrie commenturi că sunt non-conformişti … că au atitudine de hipioţi. NU! E vorba de lipsă de bun simţ estetic şi respect pentru spectatori. E vorba de lipsă de atitudine. Nimeni de pe scenă nu s-a prezentat şi nu a prezentat proiectul. Nu s-a discutat absolut nimic cu publicul.

The :Egocentrics ne-a dovedit încă o dată că avem probleme mari în ceea ce priveşte atitudinea privind concertele de club din partea artiştilor autohtoni din underground.

Ar fi de bun simţ ca toate formaţiile să se prezinte pe scenă. În primul rând, pentru ca omul venit la întâmplare la concert, şi fanul înrăit Negură Bunget (care nu cunoaşte programul concertului şi îşi aşteaptă idolii să urce pe scenă) nu are habar ce se întâmplă de fapt. Omul venit la nimereală va pleca după 40 de minute crezând că ASTA ESTE Negură Bunget, şi poate s-a plictisit sau nu i-a plăcut. Fanul Negură Bunget rămâne frustrat că nu ştie ce se întâmplă. Poate se crede că Negură Bunget a venit cu echipa de tehnicieni… Este o regulă nescrisă, de bun simţ şi de impunere a numelui şi imaginei, ca artistul să se prezinte la începutul concertului.

Bună seara Cluj. Suntem The :Egocentrics de la Timişoara.

Este foarte impresionant să vezi un astfel de proiect în România, unde nu cred că există concurenţă pe acest domeniu muzical … Însă lipsită de proiecţia video (şi întunericul în care artiştii se puteau aşeza pe scaune sau se puteau întinde pe spate în timpul repetiţiei cu public), a dat prost faptul că nu s-a ştiut momentul trecerii de la probe la concert.

Pe lângă asta, chitariştii aveau tendinţa să nu stea cu faţa la public şi a lipsit comunicarea cu spectatorii, ceea ce este esenţial pentru atmosfera de concert de club!

Astfel, publicul va fi surprins şi şocat în ziua în care va veni o adevărată trupă profesionistă de muzică instrumental-progresivă din Occident în vizită şi se va prezenta şi comporta complet altfel pe scenă, pentru că ei ştiu să facă Show, chiar şi fără videoproiector.

BYTE. FOTOS.

Comments
11 Responses to “Click. RECENZIE LIVE. The :Egocentrics. Cluj. 9.IAN.2010”
 1. Tiki Horea spune:

  Place tare mult linia melodica din clipu asta…I mean, ALOT! Se simte ceva de la ei. Is curios daca au ceva material de studio lansat 😕
  Din clipu’ postat aici, prezenta scenica….0. meh…

 2. Florin spune:

  In ceea ce priveste cele 15 minute de sincronizare cu sunetistul trebuie sa imi asum responsabilitatea ca si organizator. Cei de la The :Egocentrics nu au apucat sa faca nici o proba de sunet inainte de a urca pe scena, asta datorita unor intarzieri care s-au acumulat inainte de inceperea efectiva a evenimentului. A fost singura varianta care a permis respectarea programului si a insemnat sacrificarea unei parti a concertului trupei din Timisoara.

  Cu toate ca apreciez si respect orice opinie (si sunt sigur ca si trupa face la fel), imi pare rau sa vad ca se vorbeste aprope exclusiv de primele 15 minute (care chiar au fost un fel de proba de sunet) si de inca doua detalii pe care personal le consider minore, in loc sa fie analizata in primul rand prestatia instrumentala a celor trei, precum si muzica lor.

  • este vorba de o recenzie de CONCERT, nu o analiza de INREGISTRARE.
   I am talking about LIVE SHOWS. Rubrica este intitulata Click. LIVE.
   WE WANT TO START SEEING GOOD LIVE SHOWS.

   asta este esenta!
   am mentionat si boldit faptul ca The :Egocentrics face o treaba unica in Romania.

   Asta este si problema la cultivarea publicului de concerte LIVE.

   Eu inteleg de ce lumea prefera sa stea acasa si sa asculte muzica pe mp3.
   Făcând abstracţie de MUZICĂ, The :Egocentrics nu este trupa de progressive rock la care să mergi să o vezi în concert. În mod normal, acordam 2 semne, şi TOCMAI din cauza MUZICII a primit 3 semne în final!

 3. Retea spune:

  Daca tu ai impresia ca ceea ce fac ei suna trei prieteni adunati sa bea o bere si care fac jam cu public, permite-mi sa ma indoiesc asupra inteligentei tale.
  Zeci sute de ore de munca, sa poti canta asa ceva. De Tool ce zici, Manyard refuza de multe ori sa isi arate fata in timpul concertelor. Faptul ca sunt modesti, ca lasa muzica sa vorbeasca pentru ei nu are legatura cu show-ul. Dar poate tu esti fan Dan Negru.

 4. Tiki Horea spune:

  Pot fi mii de ore de munca…publicu’ nu ii interesat de cat or muncit, ci de rezultatu’ final.

  • Retea spune:

   Publicul inseamna fanii lor care vin la concert, nu intra peste tine in casa si te obliga sa asculti muzica lor. iar fanii egocentrics vin la concerte.
   E vorba de o experienta, ceea ce fac ei nu se numeste show, duna jam nu e show, roadburn fest nu e show, e o experienta psychedelica, si e asa cum ar trebui sa fie. adica muzica si atat.
   Show e la circ si la concerte holograf.

 5. dukepuccini spune:

  Am fost la multe concerte in State in care trupele s-au comportat fix asa. Nu se prezentau si nu comunicau cu publicul deloc in timpul concertelor. Este o atitudine care tine in primul rand de trupele care canta muzica instrumentala, dar nu numai. De ex, Russian Circles.

 6. stonerrr spune:

  Bai, din nefericire nu am fost la eveniment, dar sunt incitat de faptul ca avem si noi o trupa „desert”, ca sa zic asa, si chiar imi doresc sa evolueze si la noi o scena stoner/doom solida, pentru ca nu imi permit sa ma duc la festivale precum Roadburn sau Hellfest si nici prezentele de la acele festivale nu se grabesc sa cante pe la noi ca nu este cerere pentru soundu asta si, deci, singura sansa de a asculta live acest genre este daca e muzica autohtona.

 7. Jan De la Craiova spune:

  „Proiectului din Timişoara nu poţi să-i spui FORMAŢIE” haha esti un mare retardat si nu ai nici o gara cu muzica din cate observ..sterge in pm blogul ca esti degeaba; sau Mars ! la Dirty Shirt/Dance Trauma si filmeaza acolo show, se pare ca nu ai nici o treaba cu muzica underground.

  The :Egocentrics: Bravo Baieti ! sigur o sa aveti mai multe concerte afara decat in Ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: