Click. RECENZIE. DEMO. Seven. Ilustrate Nescrise

Seven. Ilustrate nescrise

!!!!

2004. Demo.

Gen: Love-Metal

Seven este un Marilyn Manson plângăreţ care încearcă să semene cu HIM.

Facem abstracţie de condiţiile tehnice în care a fost înregistrat acest demo.

Materialul primit reprezintă o selecţie a celor mai reuşite compoziţii ale formaţiei de pe Someşul Mic. TOATE ar fi putut avea şansa să devină HITURI dacă ar fi fost promovate cum trebuie de o casă de discuri din Bucureşti.

Se simte că solistul (şi in acelaşi timp liderul) formaţiei (Dudu) este profesor de limba română! Opreşte-te clipă face referinţe directe la Faust; Atât de uşor să mă pierzi atacă complexul lui Oedip; iar Stelele-n cer este probabil una dintre primele piese româneşti unde se transpun versurile lui Mihai Eminescu pe muzică rock! Aici mai găsim Cu aripi moi (un cântec despre renunţare); Dincolo de linişte, primul experiment acustic al formaţiei; Mioriţa (prima piesă compusă de Seven, cu improvizaţii swing, în limba …engleză!) şi Îngeri de piatră (prima piesa Seven difuzată la un post de radio – şi probabil cea mai apreciată de către public şi presă). Succesul comercial este amânat probabil din cauza nepriceperii producătorilor de a lucra cu vocea teatrală, linia melodică afemeiată şi versurile prea cerebrale semnate Seven. Este MARE păcat că nu a reuşit să spargă bariera Carpaţilor şi să cânte în Capitală, deşi formaţia activa deja de aproape 4 ani de zile! Prin componenţa trupei s-au perindat Cosmin Kadar (actualul toboşar la Antract), Liviu Sorescu (câştigătorul Premiului Mamaia 2003, foarte talentat la clape), Fotzey (chitaristul de la C.A.S.H., actual lider la Truda) şi Petru Gavrilă (primul chitarist la Luna amară)….

Atâta timp cât rămâne în limitele graniţelor noastre, nu vor exista probleme de drepturi de autor cu formaţia Seven din Australia.

Seven este proiectul lui Dudu (Alexandru Bărbuţă) şi de ceva vreme nu mai activează, dar nu este încă un proiect îngropat … sau cel puţin artistul asta susţine.

Găsiţi mai multe piese şi filmări pe YouTube.

Comments
4 Responses to “Click. RECENZIE. DEMO. Seven. Ilustrate Nescrise”
  1. Tiki Horea spune:

    Seven ii o trupa jeniala. Din pacate, asa cum ai zis, bucurestiul fuge de succese din provincie…. :-< macar NOI ne putem bucura de ei \:D/

  2. Bass player spune:

    Bucurestiul nu-i „al nostru”. Seven e…

  3. am vazut seven live in deschidere la crematory, cand au fost la aeroport, si dupaia am ascultat cam 2 ani non-stop seven…si imi pare enorm de rau ca nu am mai prins un concert seven….

    da cu partea cu stele-n cer, prima piesa pe versuri de eminescu, daca luam in considerare si agathodaimon, nu ai dreptate 😀 daca bine stiu, ei aveau ceva piese cu versuri de eminescu si prin 99/2000 (nu mai stiu exact…), si dupaia a fost RA, proiectu lui Rusu Andrei (solistul roman de la agathodaimon), pe care au fost multe piese cu versuri de eminescu…. proiect lansat tot inainte de 2004, prin 2001 daca bine tin minte… (si in RA a fost numa rusu andrei, si byron la voce la unele piese)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: