Zoom. INTERVIU. Sing Sing BB. Acum 10 ani

Am povestit cu Fero şi Asi şi Ioana (Violeta Rîngaciu) de la Sing Sing BB în timp ce înregistrau piese pentru albumul de debut din 1999 în Studioul Taurus. Comercial, proiectul a demonstrat în continuare că se face muzică cu impact naţional la Cluj, indiferent de stil.

În momentul în care luasem interviul cu duetul masculin de la Sing Sing BB, tocmai se terminase colaborarea cu o fată pe nume Roxana, (în mod oficial) datorită unor conflicte de opinii (şi neoficial) datorate unor neînţelegeri la modul de împărţire a procentelor din onorariul formaţiei.

Domnişoara pe care am cunoscut-o la acel interviu a fost chiar Ioana Violeta Rîngaciu (a cărei voce apare pe înregistrările albumului de debut).

Cristina Rus apare în componenţă câteva luni mai târziu.

Din păcate, în perioada respectivă nu eram obişnuit să car aparatul foto cu mine pretutindeni şi nu am imortalizat momentul în acest sens. De aceea am pus poza cu componenţa de aur a proiectului, cu Cristina Rus în cadru.

CZB: Aţi hotărât o schimbare de stil şi treceţi de la Hip Hop la Dance.

Asi (Rareş Asăvoaiei): În primul rând, muzica hip hop este mult scoasă din context în România. Toţi rappuiesc despre cartier în sus şi în jos, mesajul devenind monoton. Asta pe lângă faptul că nu prea ai ce să reprezinţi. Poţi cânta despre Realitate şi dacă nu este ritmul hip hop. În al doilea rând este vorba de orientarea pe piaţă.

Fero (Sorin Creţu): Nici nu ne reprezintă chestia asta cu cartierul şi cu înjurăturile.

Ioana (Violeta Rîngaciu): În discoteci acuma se preferă muzica dance şi muzica de petrecere (a se citi Manele, n.a.).

Fero (Sorin Creţu): Vrem să scoatem bani cu treaba asta.

CZB: Ce muzică ascultaţi acasă în timpul liber?

Fero (Sorin Creţu): Prima preferinţă pentru mine este Toto. Pe partea de jazz, ascult Chick Corea, pe partea de dance prefer E-Type.

Asi (Rareş Asăvoaiei): Seal, Dream Theater, jazzul cântat de grei, Sting, Joe Satriani, Steve Vai.

Ioana (Violeta Rîngaciu): Eu ascult mult soul, Babyface, Whitney Houston şi muzică orientală.

CZB: Cu ce vă ocupaţi timpul liber?

Fero (Sorin Creţu): Cu fimele bine făcute, psihologice şi cursele de Formula 1.

Asi (Rareş Asăvoaiei): Sport: baschet NBA, fotbal internaţional, Formula 1, box. Maşinile mele preferate sunt SAAB şi Ferrari. Navighez mult pe internet.

Ioana (Violeta Rîngaciu): Nu pot cânta fără să dansez. Îmi place dansul, jocul de tenis şi noaptea bucheresc cu dicţionarul de limbă engleză.

CZB: Cum aţi reuşit să obţineţi contract la Zone Records*?

Asi (Rareş Asăvoaiei): Am fost personal la Bucureşti să ne ocupăm de treaba asta.

Fero (Sorin Creţu): Contractul cu Zone Records este pentru trei albume în trei ani. Primul single vroiam să fie Povestea lui Shorty, care era mai hip hop, dar în final s-a ales să se promoveze Aoleu, Inima mea, care este mai mult manea.

CZB: Cum vă integraţi în Generaţia Pro?

Fero (Sorin Creţu): Cei de la Zone Records ne-au sfătuit să cântăm mai dur, să fie totul mai muşcat, şi din partea de rap, să putem fi comparaţi cu BUG Mafia. Ca să facem asta, trebuie să intrăm din nou în studio; trebuia o grămadă de bani să refacem totul … aşa că s-a prelucrat totul doar la nivel de masterizare.

Fero (Sorin Creţu): Pe partea de imagine, ni s-a spus să ne definim mai întâi mai bine stilul, după care putem să ne gândim mai exact la imaginea care trebuie adoptată.

*Zone Records este casa de discuri condusă de Dorian Ciubuc (sunetistul formaţiei Iris în anii 90) din 1997 până în 2005, când vinde firma fraţilor Muraru de la Roton. Zone Records este licenţiat exclusiv Polygram Records pentru România şi Republica Moldova. În preajma anului 2005, Polygram Records este înghiţit de Universal Music, şi în perioada rebranduirii pe plan internaţional, Dorian Ciubuc (probabil presat şi de vânzările scăzute şi de nivelul crescut, şi deocamdată imposibil de controlat, a pirateriei la noi) decide să renunţe la catalogul de albume şi repertoriul de artişti a afacerii lui.

Ioana avea să fie doar o colaboratoare de moment pentru duetul masculin, însă vocea ei apare pe înregistrările pieselor de succes cu care au debutat, precum Aoleu, Inima mea. De aici a şi pornit scandalul ulterior, când Sing Sing BB se prezenta în concerte cu Cristina Rus (sau altele) şi făcea PLAYBACK cu timbrul solistei Ioana (Violeta Rîngaciu).


Mai multe detalii găsiţi la biografia CZB a formaţiei (CLICK AICI).

Comments
One Response to “Zoom. INTERVIU. Sing Sing BB. Acum 10 ani”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: