Click. RECENZIE. Seal. Seal

Seal. Seal

!!!

1991, ZTT

Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel este jumate nigerian – jumate brazlian, născut la Londra. Albumul de debut Seal începe cu două piese disco-pop specifice finalului anilor 1980/ începutului anilor 1990, cu ritm şi stil Black Music, şi încheie pe o notă melancolică de soul-pop (dacă era alb, genul acesta se numea easy listening).

Atât de mult mi-a plăcut piesa Crazy, încât nici nu am stat pe gânduri să cumpăr albumul de debut când l-am văzut la reducere … nu mai ştiu pe unde mă aflam …

Pe departe, Crazy şi Killer sunt cele mai tari bucati de pe acest album (ambele sunt piese compuse de Adamski, de mare succes în topurile Anglo-Americane, prin care, de fapt, Seal se lansează ca solist, înainte de a produce albumul acesta de debut un an mai târziu).

Pe Killer cunoaştem prima dată efectul lătratului, cu care ne sufocă Snoop Doggy Dogg doi ani mai târziu …

Restul pieselor sunt coloratură şi creaţie easy listening semnate Seal.

Are un stil plăcut şi liniştit de interpretare, iar vocea de tenor răguşită este amprenta muzicii lui. Cred că R. Kelly a fost o concurenţă serioasă pentru Seal pe genul muzical abordat.

Nu vreau să scriu că este un album de adormit copiii (dacă poţi percepe sensul bun al expresiei), dar după ce ai trecut de piesa 4, este un album care poate fi ascultat seara la culcare (dacă obişnuieşti să faci asta) …

Piesele curg, fără ca vreuna să iasă în evidenţă mai mult decât alta.

Dacă scriam recenzia peste un an, l-aş fi categorisit ca fiind un album clasic, deoarece în 2011 se împlinesc 20 de ani de la lansare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: