Zoom. Z&Z. Cristina Rus

Pop-Dance PLAYBACK

Cristina Rus

Cristina Rus (n. 21 iunie 1981 la Cluj-Napoca, măritată Bălteanu) a crescut la Câmpia Turzii şi a făcut Şcoala de artă, secţia Canto, la Cluj.

Artista cântă PLAYBACK în sensul că niciodată nu am văzut-o pe scenă cu o trupă de spate. Linia melodică la piesele ei merge de pe CD, chiar dacă ea cântă LIVE cu vocea.

Manechin de la 14 ani, Cristina Rus colaborează cu diverşi designeri, precum Zina Dumitrescu, Cătălin Botezatu, Ingrid Vlasov. La doi ani de la debutul în modelling, solista căştigă titlul Cel mai bun manechin la Festivalul de modă de la Piteşti (1997). La vârsta de 17 ani, viitoarea solistă devine imaginea liniei de lenjerie intimă Argos (Cluj).

Am citit prin presă faptul că se consideră că Sing Sing BB (mai precis, piesa Inima mea bate) a fost rampa de lansare a artistei Cristina Rus (2000-2001). Eu însă o cunosc de pe vremea când era vocea a doua pentru Desperado (1998 – 2000). Să nu uităm că a fost prietenă oficială ani buni de zile cu fostul solist de la Desperado, Călin Pop (până după ce s-a mutat la Bucureşti).

Cristina Rus şi început cariera de cântăreaţă la 15 ani, fiind remarcată de Sandy Deac de la studioul Taurus (ulterior studioul propriu, Digital Dark Vision, DDV). Vocea Cristinei Rus lucra ca animatoare la Radio Uniplus, unde realiza spoturi publicitare. O colegă de radio a recomandat-o lui Sandy Deac de la Desperado. Cristina Rus a dat o probă, iar Sandy Deac i-a propus să fie vocalistă la Desperado.

Adolescenta avea un stil curat de interpretare, dar era considerată exotică de către sudişti datorită accentului tipic ardelenesc. A mai avut încercări de lansare pe plan solo, cum ar fi participarea la concursul CD Hits (1999), unde nu a impresionat.

Formula de maxim succes din care a făcut parte, alăturide Andreea Bănică, este Blondy (2001 – 2004). În 2005 se desparte de Andreea Bănică (se zvoneşte că ardeleanca a părăsit trupa ca urmare a unor neînţelegeri financiare şi contractuale).

În următorul an se lansează pe plan solo cu un album autobiografic (făcând ceea ce face orice damă tânără care vrea să facă bani din muzică în România), şi pozează dezbrăcată pentru revista High Life (februarie 2006), deşi ani de zile susţine că ea nu va face aşa ceva niciodată. Ulterior consideră că această iniţiativă de marketing nu i-a adus nici un beneficiu în carieră pe termen lung.

Televiziune

 • EuroTombola (Prima TV, februarie – august 2005), unde Cristina Rus a fost co-prezentatoare, alături de Romică Ţociu şi Cornel Palade
 • Mega-Clever (ProTV, scoasă din grila de programe după trei episoade, în perioada 5 – 17 iulie 2007). Ca partener de prezentare a fost ales Smiley (Simplu), care a făcut o impresie bună la emisiunea Dansez pentru tine.

Cinema

 • Cristina Rus a urmat cursurile Facultăţii de Teatru şi Televiziune la Cluj, fiind distribuită în filmul Supravieţuitorul, regizat de Sergiu Nicolaescu.
 • Cristina Rus a jucat rolul amantei personajului negativ al peliculei.

Videografie Solo

 • Viaţa mea
 • Dacă m-ai întreba
 • Prea târziu

Discografie Solo

 • O nouă viaţă (2006)

Discografie Blondy

 • Dulce si Amar (2004)
 • O parte din tine (2002)
 • Atât de aproape (2001)

Byte. Cristina Rus se mărită cu Dragoş Bălteanu în 30 mai 2009, fiind împreună de opt luni de zile.

Links

 • Sing Sing BB

https://clickzoombytes.wordpress.com/2010/01/15/zoom-interviu-sing-sing-bb-acum-10-ani/

 • Blondy

https://clickzoombytes.wordpress.com/2010/01/12/zoom-ecou-blondy/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: