Click. RECENZIE. The Killers. Day & Age

The Killers. Day & Age

!!!!.

2008, Island /Universal

Asasinarea indie-Albionului

Statul Nevada, şi nemijlocit Las Vegas-ul, pe lângă numărul infinit de casino-uri şi lumini de neon mai bucură lumea şi cu muzică alternativă. Debutând în 2004, trupa americană The Killers reuşeşte să ajungă la al treilea album de studio deja, şi se pare că asasinii nu se opresc aici. Ce mai, Day & Age a debutat pe locul 1 în UK Charts şi s-a vândut în mai bine de 200.000 de copii în prima săptămână de la lansare. Albumul revine la melodicitatea debutului Hot Fuss şi prezintă o porţie de muzică indie plină de emoţii pozitive şi bună dispoziţie. E clar ca bună ziua, Las Vegas-ul nici nu este în stare să catalizeze astfel de emoţii decât cele pozitive. Chiar dacă albumul nu prezintă nimic nou şi doar ceea ce era de aşteptat de la The Killers, acesta este cuprins de o atmosferă şi o sonoritate atât de ambiţioasă încât te prinde din prima. The Killers folosesc clişeele inventate încă de U2, dar o fac atât de bine şi atât de deschis încât nu-ţi râmăne decât să-i asculţi şi să dai din cap. Albumul a fost produs de geniul muzicii dance Stuart Price şi pe bună dreptate prezintă miezul de aur între muzica de club şi muzica de stadion. Ascultătorul alege să danseze, să sară că dementul sau în general să se aşeze mai comod în fotoliu pentru o audiţie cât mai plăcută. Într-un interviu pentru The Quietus, solistul Brandon Flowers spunea că Day & Age este în mare parte inspirat din creaţia lui Elton John, David Bowie şi Lou Reed. Probabil că este … doar că la nivel spiritual. La nivel fonetic albumul nu suportă nici o comparaţie cu Lou Reed sau David Bowie, dar mai ales cu Elton John.

În fine, acesta este un album care pune scena britanică pe urechi, şi sunt sigur că în curând va veni şi replica de peste ocean.

Coperta Day & Age a fost votată de cititorii Rolling Stone drept cea mai reuşită copertă din 2008 – un design corespunzător pentru un material de calitate superioară.

Autor: Gonzo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: