Zoom. INTERVIU. Posset de la Relative despre Sex

Mulţi vor sărbători Valentines Day împotriva religiei lor. Alţii vor încerca să pară anti-curent, sărbătorind Anti-Valentines Day … iar aceştia poate fac mai mult rău decât bine mişcării tradiţionale Pro-Dragobete.

Relative s-a asociat cu Toy Machines şi Band for Rent în 13 februarie (poimâine, sâmbătă) să sărbătorească “Love Sucks”, iar prin asta, mişcarea lor, cel puţin pe moment, pare a fi cea mai adevărată anti-Valentines dintre toate, fiind organizată şi într-un club mai puţin popular din oraş.

Cu această ocazie, am schimbat câteva vorbe despre diversele forme de Dragoste cu Posset.

CZB: Tu te consideri iubit?

Posset (Relative): Da, iubire din partea celor cu care împart ceva la nivel genetic, iubire prietenească, şi iubire pasională, intimă… le simt pe toate cum dansează-n jurul meu.

CZB: Când ai simţit sentimentul de dragoste prima dată?

Posset (Relative): Asta-i o intrebare care şi io o pun des, şi nu-mi vine să cred cât de timpuriu are loc dorinţa asta pe care o numim dragoste. Eu, am resimţit-o prima oară cand eram în grupa mare la grădiniţă, o chema Gabi, şi eram foarte protectiv cu ea, o cam păzeam de ceilalţi concurenţi. Fascinant e că, cu toate că la vârsta aia creierul e nici pe sfert dezvoltat, intensitatea senzaţiilor, si natura percepţiilor sunt remarcabil de similare cu cele ale unui adult.

Lucrurile chiar merg destul de departe la anişorii ăia, intreabă orice educatoare, şi-ţi va mărturisi zâmbind că are 1 sau 2 copilaşi in grupă (indiferent de sex) care în limbajul lor “se trag ca melcii” sau “călăresc cai roz”, ceea ce în limbajul nostru se numeşte masturbare.

Chiar e curios de întrebat de ce suntem capabili să resimţim dorinţe carnale, arousal sexual, sau chiar orgasme la o vârstă la care e imposibil sa ne reproducem? Şi mai curios e să întrebi de ce ai erecţie la vârsta aia? Are oare o puţă nevoie chiar de ani de zile de antrenament, ca apoi în adolescenţă să poată furniza bucurii?

Acuma că m-ai pus să-mi reamintesc de prima mea dragoste, mi-am adus şi brusc aminte de prima erecţie. Am avut un moment intens de analiză a puţei mele, eram profund magnetizat de modificarea formei unei părţi a corpului, si am început brusc să execut nişte contracţii, iar apoi într-o bucurie, am fugit la mama în bucătărie să-i declar: „uite, face gimnastică!“… mama şi-n ziua de azi îmi readuce aminte de incidentu ăla… J

Şi abia pe la vârsta de 25 de ani a urmat un mic şoc: eram la ceva cabană in Braşov, când povestind intâmplarea asta, o tipă, care era medic, mi-a zis că eu în momentul acela n-am descoperit de fapt prima erecţie, ci era doar prima conştientizare a ei… pentru că… pregătiţi-vă bine, băieţi… PRIMELE ERECŢII SUNT INTRAUTERINE …

Fuck, şi ca artist iţi vine cam greu să te gândeşti că o aveai sculată cât erai in maică-ta.

CZB: La ce vârstă ai conştientizat diferenţa dintre dorinţa carnală şi dragoste sufletească alături de o femeie?

Posset (Relative): Încerc să dau un răspuns mai scurt, că altfel o să ajungem să ne pornim o revistă…

Hai să dăm forward până in adolescenţă, care cred că e perioadă în care, ca băiat, te gândeşti cel mai des la sex… (la fete e un pic diferit). Tot vrei să le-o tragi, pe tot parcursul liceului, da cum tre să umblii cu ele de la 6 până la 12 luni doar ca să ajungi să pui aşa ceva în discuţie, ţi se pare prea costisitor, ş-atunci numărul labelor creşte. Ironic e că, tot liceul fugi după ele, auzi multe “Nu-uri”, ca să ajungi la facultă, şi să-nceapă ele să fugă după tine. Nu ştiu de ce nu ne puteam sincroniza mai repede la faza asta.

În orice caz, nu ştiu cum erau alţii, sau dacă adolescenţii din ziua de azi sunt altfel, dar pentru mine era o perioadă dominată de dorinţe carnale, o perioadă unde în femeie vedeam doar mezelul.

Chestii ca ţinut de mână, condus acasă, mers la film, povestit despre hobby-uri mi să păreau prea plictisitoare. Voiam înlăuntru!

Şi momentul când mi s-a instalat dorinţa privind compania unei femei pentru o durată mai lungă decât 10-20 minute, a fost la 19 ani, când eram în clasa a XII-a. Aveam vise repetate cum că aveam probleme mari şi o tipă mă ajuta să le rezolv. Era ciudat pentru mine să nu mai visez că le-o pun, şi să visez că una îmi ţine spatele. Şi peste câteva luni, m-a fulgerat: m-am îndrăgostit pe stradă. După ce am văzut-o de 2-3 ori, m-am dus la ea şi totul s-a transformat în 2 ani jumate de relaţie.

CZB: Tu îţi alegi femeile sau ele pe tine?

Posset (Relative): Eu! Consider că în jocul împerecherii ideea de “selector masculin” joacă un rol foarte important. Mulţi ani am fost de-acord cu ideea că “măi, orice ai face, pân la urmă tot ea alege”, însă e non-sens. Atracţia ei pentru el nu se declanşează într-un context unde ea alege. Că aprobă alegerea ta, e partea a doua, pentru că altfel ar fi viol.

Cu toate că, încă face puţin sens, însă, dacă o femeie e într-un club şi îl place pe-un tip, de ce sunt aşa puţine care merg la el ca să-l aleagă? Fanteziile feminine, romanţele erotice, filmele de dragoste, majoritatea cuprind ideea de iniţiativă masculină: el vine şi face ceva neaşteptat, spune ceva diferit decât cei 573 de tipi care au încercat s-o combine înaintea lui.

Simplul act de selecţie din partea noastră ne dezvăluie anumite calităţi care ei i se par sexy: iniţiativă, curaj, încredere in sine, abilităţi sociale, etc.

CZB: Eşti genul care seduce fetele cu flori şi plimbări prin grădina botanica, sau vezi o fată într-un bar, te aşezi lângă ea si îi spui la ureche că vrei să o fuxi?

Posset (Relative): Primul tip de băiat definitv nu! Pentru că nu funcţionează. Al doilea tip, cam extrem descris, dar funcţionează.

Flori, cină la restaurant, cinema, bancuri cu Bulă … toate sunt previzibile, şi de cele mai multe ori nasc doar afecţiune în pieptu ei, afirmaţia că tu eşti ok, eşti drăguţ, eşti de treabă, şi ea te place că eşti un om bun. S-ar putea să te bucuri, ca bărbat auzind astfel de cuvinte, însă afecţiunea nu e tot una cu atracţia, şi s-ar putea să fuzioneze pe la spate cu altu, şi chiar să creşti tu copilul lui. Atracţia este elementul cheie pentru buna funcţionare a aparatului ei reproductiv, şi consider, că şi dacă ea o ştie sau nu, orice femeie sănătoasă, are “butoanele ei preistorice”, care o dată apăsate, declanşează adevărate cascade hormonale, care-i guverează creieru în aşa fel încât te va vedea posibil soţ şi tată al copiilor ei. Atracţia sporeşte probabilitatea orgasmului, iar orgasmul creşte şansele concepţiei cu 40%.

Mister, ambiguitate, umor, imprevizibilitate sunt elemente vitale pentru declanşarea atracţiei. Am fost martor de multe ori la dialoguri sexuale care conţineau elementele de mai sus. El făcea totul invers decât cum ne-au sfătuit mamele noastre, nu era politicos, nu făcea complimente, nu-i cerea 100 de aprobări, şi nu-şi cerea 1.000 de scuze, spunea şi chestii uşor jignitoare şi arogante, dar pe un ton comic, şi ea era cu gura până la urechi, şi urma să plece cu el acasă… şi după bucurii consumate, nici nu o suna de 2 ori pe zi ca să o-ntrebe ce mai face.

Exemplele vii m-au făcut aşadar să optez pentru genul acesta de comunicare mai indrăzenaţă.

Dacă există cititori de sex masculin, care ar dori să aplice tunning propriei bărbăţii şi implicit ale abilităţilor de împerechere, aş putea recomanda materialele unuia care abordează această temă intr-o manieră ştiinţifică şi foarte pragmatică, e vorba de David Deangelo. Prin Google, YouTube daţi cu uşurinţă de el.

CZB: Consideri adevărată ipoteza că nu exista femei urâte ci bărbaţi care nu au băut destul? … dacă ne poţi da un exemplu după concertul I See Drunk People din noiembrie.

Posset (Relative): Hahaha… îmi place, asta-i ca şi cum am zice că nu există drumuri rele, numai prea puţin oameni care iau avionul. Da, dacă beauty lies in the eye of the beholder, tre să recunosc că atunci când beholder-ul e beat, i se mai dizolvă şi din criteriile de selecţie.

Dar, oricum, femei urâte există, şi unu pentru care ea să fie permanent frumoasă ar trebui să fie beţiv, ceea ce cred că ei nu i-ar mai conveni aşa tare.

Dupa concertul I See Drunk People nu, însă tre să recunonsc că au fost alte petreceri unde am fuzionat cu femei dă ăstea “frumoase”. E groaznică dimineaţa în care te trezeşti cu ele.

CZB: Tu cum vezi Valentines Day? Este o sărbătoare necesară în calendarul nostru?

Posset (Relative): Dacă nu provoacă damage, nu văd de ce să fie inutilă. Lumea vinde, se fac bani, se mănâncă ciocolăţi, se iese, se bea, şi se face sex. Şi mă gândesc că cei care nu au parteneră, ziua asta le sporeşte cumva şansele să obţină una.

CZB: De ce consideri ca s-a descoperit că avem de fapt o sărbătoare tradiţională (Dragobete) numai după ce a început să fie promovat Valentines Day la noi?

Posset (Relative): Poate ne-o fost ruşine inainte să ne iubim … poate era mai la modă să bei, şi să o baţi: “Vezi Florică, c-apoi io mărg la crâşma lu Ioani să mă-mbete, c-apoi mă transform in Dragobatman ş-aşe-ţ dau, până mi iubi!” … aah, ha-ha-ha-ha…!!!

CZB: În ce măsură consideri că s-a diluat Ziua de Mărţişor? Părinţii tăi ce ţi-au povestit despre această zi din experienţa lor de viaţă?

Posset (Relative): N-am prea povestit cu ei de ziua asta. Tot ce ştiu îi că dai mărţişor, şi un ghiocel sexului opus, şi că te bucuri c-o trecut iarna ş-ancepe natura să se trezească. Nici nu ştiu, mărţişoare-şi dau ş-adulţii? Pentru că am impresia că-i ceva pentru copii… hmm…

CZB: Crezi că ar fi binevenită sărbătorirea unei zi a urei? Se promovează atâta violenţă la televizor şi în viaţa de zi cu zi. La noi fraţii se trădează, la PRO TV ni se arată copii care îşi omoară mamele în Moldova… Consideri că oficializarea unui sentiment negativ ar uşura tensiunile şi frustrările celor care le poartă în ei fără o supapă de exteriorizare a emoţiilor?

Posset (Relative): Da, aş fi de-acord cu o astfel de sărbătoare, cu condiţia ca ura să fie împotriva unui lucru disfuncţional, cum ar fi corupţia, infracţiunea, nedreptatea, etc.

Există situaţii în care ura e funcţională, şi anume atunci când scopul ei e constructiv. Dacă n-ar fi fost ură de asta, nu cred că ar fi dat Mihai Viteazu aşa bine cu săbiocu, Nicolae Ceauşescu îmbătrânea pe tron, şi Paraziţii n-ar fi cântat niciodată despre cenzură sau politicieni.

Şi eu personal urăsc orice ce ne ţine departe de fericire, progres, funcţionalitate, şi aş sărbători ura asta ca să conturăm cât mai mult nevoia de fericire.

Cealaltă variantă de ură, iraţională, dozată aiurea şi cu scop sărăcăcios este la fel un obiect al urei mele funcţionale, pentru că ştiu că ne-mpiedică de la ceva mai mare.

http://www.myspace.com/relative_band

http://www.myspace.com/thebandforrent

http://www.myspace.com/toymachinesband

CZB vă invită în 13 februarie în Tevi pentru un spectacol extraordinar alcătuit din nişte personaje magice cu caracter plastic.

Îmbrăcămintea Relative pentru 13 februarie va fi.

 • Luci. mireasă
 • Posset. mire
 • Uzzy. preot
 • Tudor. nuntaş
 • Cernobill. nuntaş

iKim. nuntaş

Comments
2 Responses to “Zoom. INTERVIU. Posset de la Relative despre Sex”
 1. Iuanutz Mihalcea spune:

  cam penibil, ce are asta cu muzica… ?

  • aveti dreptate.
   ce rost mai are mesajul in muzica?
   dar de ce sa mai rostim cuvinte?
   piesele instrumentale sunt la fel de faine.
   dar de ce atatea instrumente? da in galagie.
   mai bine sa avem o singura nota.
   ce penibil. ce au de fapt notele cu muzica?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: