Byte. DECES. Bon Scott. AC DC. 19 Februarie 1980

Ronald Belford „Bon” Scott (n. 9 July 1946 – d. 19 February 1980) s-a născut în Kirriemuir, Scoţia … dar ajunge la Melbourne, Australia (capitala statului Victoria), cu familia, la vârsta de 6 ani.

Artistul devine cunoscut pe plan internaţional alături de formaţia AC/DC, la care a ajuns la mai puţin de un an după ce se înfiinţase. Bon Scott era şofer de meserie, la Adelaide (capitala statului South Australia), când i-a cunoscut pe Angus Young şi Malcolm Young.

Bon Scott şi-a făcut prima trupă, The Spektors, în 1964. La vremea aceea, bătea mai mult la tobe. Au urmat mai multe colaborări artistice înainte să îl înlocuiască pe Dave Evans ca solist vocal la AC/DC în 1974.

Formaţia de heavy metal este foarte apreciată la ea acasă, prin turneele susţinute şi prostiile pe care le făcea pe scenă. Primele două albume sunt lansate şi distribuite numai în Australia. În 1976, ajung cu un turneu prin Anglia, unde impresionează pe cei de la Atlantic, care le lansează o selecţie de piese de pe primele două albume, intitulată High Voltage.

Au urmat albume an de an.

  • 1976. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
  • 1977. Let There Be Rock
  • 1978. If You Want Blood
  • 1979. Highway To Hell

Bon Scott a intrat în comă alcoolică după o noapte de chef şi excese la Londra, în 19 februarie 1980, acum 30 de ani şi nu a putut fi recuperat.

Brian Johnson din trupa glam rock Geordie îi ia locul. Albumul Back in Black, lansat doar cinci luni mai târziu, este dedicat lui Bon Scott şi devine al doilea cel mai bine vândut album din istorie, în peste 13 milioane de exemplare.

http://bonscott.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: