Click. RECENZIE. Loopa Scava meets Cayetano. Up And Down

Loopa Scava meets Cayetano. Up And Down

!!!!

2008, Etage Noir Recordings

Downtempo de pe malurile Eladei

Sincer să fiu nu prea am auzit de trip-hop şi downtempo din Grecia. Dar uite că vara trecută, unul din prietenii mei mi-a recomandat albumul de debut Up And Down, semnat de producătorul grec Ilias Mimilidis (Loopa Scava) împreună cu DJ-ul de origine greacă Kayetano.

Up And Down reprezintă un material armonios cu melodii frumoase şi o voce angelică, în adevăratele tradiţii downtempo pe alocuri. Grecii nu au încercat să reinventeze bicicleta, ci mai degrabă au cules cele mai frumoase roade din multitudinea stilistică: pe album avem parte de orice, de la nu-jazz şi muzică experimentală la trip-hop şi downtempo. Toată această diversitate de stiluri a fost bine şlefuită în studio şi aranjată frumos, îmbogăţită cu linii de bass care ba ne aduc spre hip hop, ba spre dub şi ornamentată cu vocea extraordinară a interpretei Pelina.

Un album care promite să invadeze o mulţime de difuzoare în timpul apropiat, şi nu doar în Grecia ci şi în întreaga lume. Un debut mai mult decât reuşit la care s-a lucrat ani buni.

În fine, chiar dacă pe alocuri mai apar interferinţe cu Portishead, Lamb sau Wax Tailor, Up And Down reprezintă un material obligatoriu pentru orice pasionat de ritmuri relaxante, iar fanilor acestui gen în ultimul timp le râmâne sau să reasculte vechile creaţii ale monştrilor scenei, sau să descopere nume noi care sună bine în această mulţime de trupe şi muzicieni. Loopa Scava e cu siguranţă un nume care promite să rămână pentru mult timp în memoria colectivă a ascultătorilor. Piese recomandate: Future Memories, The Rain Comes Again, Bel Epoque şi You Dont Love Me.

Autor: Gonzo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: