Byte. PĂREREA MEA. Organizatorii pe plan local

Zoom. POZA ZILEI. Organizatori. Balul Operei Cluj. 2010

Nu avem nimic cu nici una din personalităţile din această poză.

Făcând abstracţie de faptul că cei din poză sunt implicaţi în buna desfăşurare a Balul Operei la Cluj în 2010, vrem să subliniem câteva probleme din sistemul industriei noastre muzicale actuale.

1. Observaţi probabil media de vârstă a organizatorilor. Această aliniere poate fi valabilă pentru orice planificare de eveniment de gen Zilele Oraşului, Festivalul Berii sau chiar Zilele Studentului European. Acestea sunt persoanele din spatele culiselor unui eveniment cu sprijin de la Primărie sau Consiliu Local sau Partid politic. La faţa locului, noi vedem doar o echipă tânără de studenţi sau elevi dinamici (o echipă de voluntari). Aceea este faţada. Nu ei fac programul.

2. Aţi observat probabil fata tânără şi slabă dintre distinşii domni. Ea este acolo tot pe post de faţadă. Alinierea reprezintă imaginea misogină a ţării noastre în anul 2010. Fata nu a scos o vorbă şi nu a reprezentat pe nimeni. A fost invitată să stea pe canapea a.ca să fie o prezenţă tânără în echipă pentru că evenimentul vrea să fie proaspăt şi atractiv an de an b. ca să fie o prezenţă feminină în echipă, pentru că noi nu suntem o ţară misogină c. ca să scadă media vârstei celor fotografiaţi

3. Atunci când bei micul şi mănânci berea pe platoul sălii sporturilor şi asculţi muzică populară şi vezi ţăţe şi craci playback pe scenă, gândeşte-te la această imagine.

  • În acelaşi timp, o formaţie pe plan local, cu potenţial, care cântă Live, precum Liquid, Shekinah sau C.A.S.H. la Cluj; Travka, Nociv sau Dekadens la Bucureşti, se destramă.
  • În acelaşi timp, o formaţie pe plan local, care are priză la un anumit grup de oameni, precum Dance Trauma şi Relative la Cluj sau The Pixels şi Discoballs la Bucureşti, nu ajunge să fie descoperită de un grup şi mai mare de oameni dintre concitadinii lor, pentru că nu sunt sprijiniţi şi luaţi în seamă de edilii oraşului în care locuiesc … deşi reprezintă un segment foarte important din electorat.

Pe termen lung, nivelul cultural al ţării continuă să scadă.

Da, sunt de părere că se poate şi mai rău.

Nimeni nu are încredere în viitor. Toţi au încredere în cifrele pe moment.

Nimeni nu investeşte în viitor. Toţi investesc în trecut.

Viitorul se pierde în străinătate, unde efortul şi talentul lui poate fi apreciat.

În curând, trecutul va muri.

În acel moment, nu mai rămânem cu nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: