Click. RECENZIE LIVE. Paula Seling. Diesel Club. 27 Februarie 2010

27 Februarie 2010

Diesel Club

Paula Seling

!!!.

Concertul a început cu 30 minute mai târziu, şi tot nu se umpluse sala mai mare de la Diesel Club (care are o capacitate de 70 de locuri).

Pentru o fată tânără la vârsta ei, repertoriul mi se pare prea melancolic şi retro. Recitalul a început cu Yesterday, după care s-a trecut la ceva compus de Nicu Alifantis cu versuri de Nichita Stănescu, câteva melodii originale, şi s-a încheiat cu Cheek to Cheek (Irving Berlin, 1935). Nu am mai fost la un concert cu Paula Seling de când a deschis pentru Joan Baez la Bucureşti în 1996, când am rămas cu altă impresie.

Vocea ei este splendidă dar problema este că vrea să pară prea intelectuală pentru o Românie în care publicul ei ţintă ar fi casnicele care se uită la te miri ce tâmpenii la tembelizor. Nu ştiu dacă se înţelege ce vreau să exprim prin fraza precendentă, dar ideea este că eu consider că prin preluările alese şi muzica soft-pop şi lirică din repertoriul ei, Paula Seling are ca target un public care de fapt nu se afla în încăperea de la Diesel Club. Repet, nu am urmărit evoluţia artistei îndeaproape de ani de zile şi mă aşteptam la ceva mai mult de la acest recital.


Momentul cu negativul

Momentul cel mai sărac al recitalului a fost piesa interpretată stând în picioare la microfon, având ca acompaniament un CD cu negativul piesei. Pentru un moment am sperat că nu se întâmplă ceea ce se întâmpla. Paula Seling a cântat o piesă cu negativul … pentru că acesta nu era un recital 100% al ei; nu venise cu trupa de spate şi se improviza repertoriul individual din prima jumătate a concertului (în a doua jumătate cântau cei doi artişti în duet) … am rămas blocat o vreme. La vocea pe care o are, artista nu a dorit, nu s-a riscat şi nu s-a gândit să cânte un a cappella, dacă tot vrea să îşi etaleze vocea, valenţele şi talentul. De ce a optat pentru piesa cu negativul (singura dealtfel), nu am să pricep niciodată.

Un a cappella impresionant ar putea fi MLK de U2: o piesă simplă şi curată, cu mesaj.

Sunt atâtea piese a cappella pe lumea asta … În niciun caz, nu e voie să se facă nici un fel de barter de la calitatea unui concert de club, dacă te respecţi ca artist. Nu mă aşteptam să se prezinte cu vreo piesă cu negativ la club…

Paula Seling a încercat să comunice cu publicul încă de la prima piesă, dar comunicarea nu prea a existat. Sunt sigur că o mare parte din vină o are publicul, care a avut o reacţie flegmatică la eforturile sangvine ale artistei de a anima atmosfera.

Este de luat exemplu de la Paula Seling, care are o voce curată şi antrenată.

Aş vrea să o simt mai agresivă, mai soul-pop decât este. Ar trebui să ia exemplu de la Cher, nu de la Barbra Streisand.

Aşteptăm să revină cu un concert solo, cu trupa de spate, să avem o părere mai bună despre ce face de fapt Paula Seling în 2010.

Deasemenea, trebuie menţionat faptul că artista este PRIMA concurentă la concursul Eurovision care se porneşte într-un turneu în preajma finalei naţionale cu intenţia de a promova piesa şi şansele de câştig. Asta înseamnă avantajul unui management bun. Este vorba de colaborarea artistei pe termen lung cu Fundaţia Phoenix, condusă de Paul Nancă.

A urmat recitalul lui Ovi, partenerul în duet la Eurovision 2010.

CITIŢI CRONICA DE CONCERT AICI.

Comments
2 Responses to “Click. RECENZIE LIVE. Paula Seling. Diesel Club. 27 Februarie 2010”
 1. Ioana spune:

  Paula Seling NU a facut niciodata playback, nici macar la tv.. daramite in cadrul unui concert, isi respecta prea mult fanii pentru a face asa ceva… A canta cu negativ nu inseamna a face playback..

 2. da.
  am prezentat cele sase tipuri de playback aici:
  https://clickzoombytes.wordpress.com/2009/06/29/click-industrie-cele-6-tipuri-de-playback/

  cantatul cu negativ nu este considerat unul din tipurile de Playback, dar consider ca nu da bine la un concert de club.
  Pana si in hip hop se aduce un DJ in trupa care sa faca mixuri si scratchuri de ritmuri si sa se evite negativul.
  Ar fi fost mai adecvat momentului de concert de club sa faca un a cappella decat sa cante o piesa cu negativul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: