Zoom. MOMENTE ROCK. Adrian Despot devine solist la Viţa de vie

Adrian Despot devine solist la Viţa de vie.

„daca in 60 minute am facut 3 piese bune, acum deja putem sa ne apucam sa lucram la album”. Fals. Aveam sa aflam pe pielea noastra ca inspiratia nu poate fi comandata, ca in stare nu se intra pocnind din degete, ca a fi artist inseamna si a acorda interviuri la radio sau in ziare.

povesteşte

Sorin Dănescu (membru fondator, keyboards). Viţa de vie


Timp de trei zile nu am reusit sa facem nici o piesa…nu se poate spune ca nu am incercat, dar orice idee o comparam cu “Te voi rapi” si parca nu statea in picioare. Am hotarit ca trebuie sa aparem in spectacole, asa ca l-am sunat pe Sorin Bocerean (pe atunci impresar la Cargo, care ulterior avea sa lanseze cu enorm succes formatia dance Genius). Sorin Bocerean tocmai organiza un festival la Timisoara, si l-am rugat sa ne includa si pe noi, evident fara a pretinde vreun onorariu.

Am anuntat imediat formatia, care a primit vestea (despre cantare) cu entuziasm.

Cu doua zile inainte de data concertului insa, Bodo (actualul lider si solist la Proconsul) a anuntat ca nu poate sa vina la Timisoara, partial din motive personale, partial deoarece avea obligatii la Melody. Asa ca „daca pot sa va ajut, in timpul liber, o sa o fac…”.

Toata lumea a inteles ceea ce era de inteles. Am anulat spectacolul de la Timisoara si am hotarit ca trebuie sa ne cautam alt vocal.

Aici intervine din nou momentul 12.00 noaptea, ora la care de regula ma suna Pepino, aflat intr-o pauza la Melody. „Am vorbit cu Adrian Bortun” (Adrian era pe atunci basist la Timpuri Noi, ulterior a fondat formatia Taxi.) … pe scurt, Adrian Bortun se pare ca avea un prieten care era la Scoala Vedetelor, si care ar fi fost dispus sa intre intr-o trupa rock.”Il cheama Adrian Despot. Vezi ce e cu el!”.

Nu vazusem nici o emisiune Scoala Vedetelor (aveam sa le vad pe toate ! in reluare ! sau pe video !).

L-am sunat pe Adrian Despot a doua zi si l-am invitat la repetitie. A venit, cu tot cu faimoasa lui chitara rece „Takamine”, de 3000 de marci. Intr-un fel, atunci am avut senzatia ca totul se desfasura conform unui scenariu scris dinainte de cineva. Nu numai ca Adrian Despot era disponibil, dar isi dorea cu disperare sa cante intr-o trupa rock. Nu a existat nici o retinere, de nici o parte, ca si cind era clar ca urma sa cantam impreuna! avea sa vina la toate repetitiile, sa-si repete partiturile vocale, sa mergem la emisiuni filmate, sa dam interviuri impreuna. Adrian Despot devenise imaginea formatiei Vita de vie. Pur si simplu. Acum chiar ca era momentul sa iesim in public pentru prima oara.

Primul concert Viţa de vie.

Acelasi Mihai Godoroja, caruia ii sunt pina astazi recunoscator pentru sansa data, ne-a chemat intr-un spectacol la teatrul Ion Creanga, impreuna cu Roata, Quo Vadis si o trupa din Oradea.

Simpla vedere a numelui formatiei noastre pe un afis era extraordinara, ne plimbam prin oras si cautam afise! Am mai facut vreo 3 piese, neinregistrate vreodata, pentru a realiza un repertoriu de 30 minute. Am deschis cu “Te voi rapi”, iar sala a reactionat extraordinar (este adevarat ca in sala se aflau cel putin 100 de prieteni de-ai nostri). La un moment dat s-a intrerupt curentul, pe o durata de aprox. 5 minute, iar sala a batut ritmic din palme, cu noi pe scena ! … au urmat alte 3-4 spectacole, si eram deja un nume cunoscut – era momentul sa scoatem un album.”

Sorin Dănescu (membru fondator, keyboards). Viţa de vie

Informatia este preluată din Blogul Viţa de vie.

CITIŢI ISTORIA TRUPEI, capitol cu capitol AICI.

Istoria VdV de Sorin Danescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: