Zoom. INTERVIU. Up To Eleven. Lax

Înfiinţată în 2006 la Bucuresti, SpitFire începe prin a cânta coveruri. Trupa alternativă de Grunge Metal a câştigat Finala Maximum Rock – Support for Underground în 2009.

În 2010 se pregăteşte pentru lansarea albumului de debut sub noul nume de scenă, Up To Eleven.

Am povestit despre etapa de debut cu Lax, solistul formaţiei.

Scuzati lipsa diacriticelor.

CZB: Ati castigat locul 1 la Maximum Rock-Suport Pentru Underground 2009. Care a fost senzatia pe moment cand ati aflat?

Lax (Up To Eleven): Ne-am bucurat foarte mult, bineinteles! Deasemenea, am fost si placut surprinsi de nivelul trupelor fiind foarte ridicat.

CZB: Care au fost motivele pentru care v-ati inscris initial la concurs?

Lax (Up To Eleven): Ne-am inscris la concurs, pentru ca ne doream sa nu ratam nici o ocazie de a canta, de a ne promova si de a ne face cunoscuta muzica. Am participat din curiozitate, nu stiam ce trupe vor mai participa si cum se va desfasura finala.

CZB: Ati mai participat la GBOB cu un an inainte. Cum ai compara cele doua concursuri, facand abstractie de faptul ca ati castigat la MR-SPU?

Lax (Up To Eleven): La GBOB am participat din aceleasi motive.Facand abstractie de faptul ca am castigat, ne a placut mai mult la MR-SPU, faptul ca am putut canta mai mult decat doua piese.Un plus pt GBOB este posibilitatea de a te promova si in afara tarii. In schimb pe plan intern MR-SPU este in momentul de fata poate cel mai bine promovat mijloc de afirmare pentru trupele tinere.

CZB: Cat considerati ca a contat anul in plus de rodaj si activitate pentru premiul obtinut la MR-SPU, dupa participarea la GBOB?

Lax (Up To Eleven): Dupa GBOB, din motive de sanatate, am fost fortati sa luam o pauza de 6 luni, dupa care ne am reapucat de treaba, si am fost mult mai motivati sa ducem mai departe ce am inceput.

CZB: Veti mai dori sa participati la viitoare consursuri?

Lax (Up To Eleven): Daca reprezinta o oportunitate noua si e bine pus la punct concursul, de ce nu?

CZB: In ce masura considerati ca v-a ajutat castigarea concursului MR-SPU la popularitate? Ati simtit ca ati avut mai multe concerte in toamna ca inainte?

Lax (Up To Eleven): Dupa cum am spus MR-SPU ofera o buna promovare trupelor, cu atat mai mult castigatorilor.Any publicity is good publicity!

Intradevar am avut ceva mai multe cantari si am fost contactati de oameni care nu auzisera de noi pana atunci.

CZB: Cum explicati deschiderea pentru Act la El Grande Comandante dupa MR-SPU.

Lax (Up To Eleven): Am primit cu bucurie invitatia si am realizat ca suntem apreciati de o trupa precum Act, care are atata experienta.

NU suntem orgoliosi si nu facem clasamente.Invitatia de a canta alaturi de ei, este un exemplu ca intre trupele autohtone (si asa, putine) nu trebuie sa existe rivalitati nejustificate.

CZB: Care este motivul pentru care v-ati schimbat numele? SpitFire este un nume scurt, de impact, usor de retinut.

Lax (Up To Eleven): Ne gandeam de mult sa facem pasul acesta, dar am asteptat momentul potrivit. Schimbarea numelui reprezinta maturizarea noastra muzicala si nunumai, calea catre o noua identitate in drumul nostru.SpitFire is dead, it’s Up To Eleven now!

CZB: Care este subintelesul noului nume / cine v-a botezat?

Lax (Up To Eleven): Numele este o metafora care reprezinta pasiunea noastra pt muzica si dorinta de a duce totul la un nivel cat mai inalt.Ideea a venit dupa multe sesiuni de brainstorming.

CZB: Urmeaza acum in primavara un mini-turneu sub noul nume?

Lax (Up To Eleven): Speram ca turneul va avea loc odata cu lansarea primului material.

CZB: Ati pregatit si un logo special?

Lax (Up To Eleven): Logoul si noua imagine au fost concepute de Costin Chioreanu si pot fi vazute pe noua noastra pagina de myspace.

Componenţa

  • Lax (voce)
  • Leo (chitară)
  • Liviu (bas)
  • Bobo (tobe)

www.myspace.com/uptoelevenromania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: