Click. INDUSTRIE. Atomic TV. Acum 10 ani. Partea 3

RETRO ATOMIC 2000. Interviu cu Hauteculture

Hauteculture este Mihai Dobre de la Şuie Paparude.

Mihai Dobre era producătorul emisiunilor In Za House şi Club Bizarre la Atomic TV. Am povestit cu el despre CNA, La Familia şi South Park, înainte de falimentul Atomic.

CZB: Iarba verde de acasă. Tudor Giurgiu. A fost printre primele 12 clipuri româneşti realizate şi promovate de Atomic TV?

Hauteculture: Da. Atunci s-a făcut un Focus Group cu trupele care prindeau la public. Am fost şi noi foarte surprinşi, că eram pe acelaşi calapod cu trupa Class, care era foarte în vogă pe atunci. Au fost mai multe trupe … A fost un prim calup de 5 trupe: Class, Şuie Paparude … şi restul nu le mai ţin minte, spre ruşinea mea, după care al doilea calup a cuprins încă 7 clipuri … după care s-a mai făcut un ultim calup de clipuri pentru trupe care erau la început de drum, cum ar fi OCS … şi ţin minte că atunci a fost problema cu La Familia. Mircea Ţurcan, care era atunci prezentator la Atomic TV, şi cu mine, am pompat foarte mult la managementul atomicului, să-i ia pe ăştia în braţe, în detrimentul celor de la BUG Mafia, deşi era tot trupa lui BUG Mafia … şi s-a dovedit a fi un pariu căştigat, pentru că au rupt totul în perioada aceea, şi cu primul videoclip, Tupeu de borfaş, care este realizat de Tudor Giurgiu.

Cu lipsă de modestie pot spune că am contribuit şi eu la asta. Am insistat non-stop pentru ei. Mie-mi plăcea în mod deosebit un anumit super-vers din piesă.

Pentru versurile astea am zis că oamenii merită să li se facă un clip; cred că ei nici nu ştiu asta.

Când fumam eu marijuana, tu mâncai pâine cu sana

… şi mai era Şi nu uita Căline, când vreau eu mă piş pe tine

… aveam un prieten Călin căruia îi mai spuneam versul ăsta (râde).

CZB: Tu cu Michi eraţi angajaţi împreună la Atomic TV?

Hauteculture: Într-o primă etapă doar eu, dar nu m-am dus iniţial. După aceea a venit şi Michi în echipa Atomic TV. Michi făcea Playlisturile pentru toată televiziunea. Eu aveam doar emisiunile In Za House şi Club Bizarre.

CZB: În aceeaşi perioadă s-a înfiinţat CNA-ul şi s-au pus pe treabă …

Hauteculture: Da, mai întâi s-au legat de toate videoclipurile care conţineau alcool şi ţigări. Prostia lor, la un moment dat, mi s-a părut strigător la cer. Au interzis serialul South Park şi ţin minte că atunci chiar am rămas surprins de Andrei Pleşu şi Horia Roman Patapievici care săriseră să se lege de serialul implicit al Atomic TV-ului. Fie că ne place, fie că nu, totul a pornit de la o sesizare făcută de Comunitatea Evreiască din România. La un moment dat a fost un episod, cu genul lor de umor negru explicit, care era puţin anti-semit, şi oamenii au reacţionat. CNA-ul şi-a făcut datoria.

CZB: Consideri desfiinţarea postului rezultatul unor probleme interne sau dezinteresul celor de afară de la un moment dat?

Hauteculture: Desfiinţarea postului s-a întâmplat, pur şi simplu, din cauza lipsei de bani. Şi-au făcut un Business Plan, considerând că o să curgă publicitatea, şi o să se organizeze multe evenimente, şi până la urmă evenimentele nu au evoluat tocmai astfel. O televiziune care se vrea puternică nu trăieşte exclusiv din publicitate. Există întotdeauna banii la negru de care spunea Traian Băsescu şi dacă nu te implici, nu ai nici o şansă să trăieşti, decât dacă vrei să arăţi cum arăta U-TV până recent.

Comments
4 Responses to “Click. INDUSTRIE. Atomic TV. Acum 10 ani. Partea 3”
 1. nimeeee2 spune:

  Foarte frumoase vremurile acelea. Multe videoclipuri romanesti care acum sunt extrem de clasice, semnate de artisti care chiar au facut eforturi sa promoveze acest stil de muzica la televiziune. Tot respectul pentru ei. Recent am facut un colaj cu o parte din acele clipuri pe blogul meu, daca vreti aruncati o privire.

  http://septymoldovan.blogspot.com/2011/02/remembering-club-bizzare-atomic-tv.html

 2. Daniel spune:

  Nu am gasit pagina ce se referea la remembering klub bizzare ,spune ca nu exista dupa ce am dat click pe link,vreau sa aflu numele pieselor si artistilor din acea emisiune si nu numai.Mai erau si emisiunile Vibratii si In Za House.
  Daca stie cineva,sa ma anunte prin e-mail referitor la oricare din aceste programe de pe atunci.
  Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: