Click. RECENZIE LIVE. Brutal Attack Fest V. Chişinău. 4 martie 2010

Brutal Attack Fest V

EXTREMEly friendly music!

!!!!!

joi 4 martie

Club GL

De câţiva ani încoace, la Chişinău s-a stabilit o tradiţie concertistică unică pentru ascultătorul de muzică marca extremeBrutal Attack Fest. Festivalul de muzică de dans şi voie bună (cam aşa l-au poziţionat organizatorii) a ajuns la ediţia a 5-a. Şi a ajuns tare de tot! Brutal Attack Fest este organizat în adevărata tradiţie DIY, fără implicarea sponsorilor şi a impresarilor. Festivalul se petrece anual datorită chitaristului Abnormyndeffect şi Need 4 SpeedRadu Ghidirim, şi reprezintă mai degrabă o întâlnire numeroasă de prieteni, decât un event cu impact industrial.

Mainstream-ul suge, subcultura bagă!

Subcultura bagă fără compromisuri şi reuşeşte să creeze nuclee unice de oameni, cei care în societatea banală sunt cunoscuţi drept pletoşii. N-am purtat niciodată pleată, dar asta e …

Nemijlocit la subiect. Aşadar, în 4 martie, Brutal Attack Fest V s-a ţinut în clubul GL (nu tocmai cel mai potrivit local pentru evenimente extreme, dar în situaţia lipsei totale de cluburi normale la Chişinău, ne mulţumim cu ce este).

Death Traktor

Dezmăţul a fost deschis de tinerii brutalişti basarabeni Death Traktor, care au cântat destul de tehnic, careva din public chiar spunea că Death Traktor le-a adus aminte de cele mai bune vremuri Cannibal Corpse. Personal cred că sunt băieţi cu mare potenţial, dacă mai există vreo perspectivă în death metal-ul brutal, unde se pare că s-au explorat deja toate nişele.

Need 4 Speed şi Abnormyndeffect

Au urmat Need 4 Speed şi Abnormyndeffect care s-au prezentat ca de obicei la un nivel extraordinar. Abmorynd a încins sala la maxim oferind un cover la Meshuggah pe final de show. Şi cum spunea un chitarist cândva: tre să fii dement ca să încerci un cover de Meshuggah, şi tre să fii total dus cu pluta ca să reuşeşti să-l faci.

Abnormyndeffect a reuşit!

Eufobia (Bulgaria)

După prestaţia greilor autohtoni au urmat oaspeţii serii. Primii au fost Eufobia, bulgarii cu tradiţie în death metal care au reuşit să scoată ceva calorii din pletoşii adunaţi în jurul scenei.

Abusiveness (Polonia)

Serata a continuat cu o porţie de true norvegian black metal ajuns în Chişinău sub forma polonezilor răi de la Abusiveness. Am obosit de mult de black metal, însă Abusiveness a reuşit să-mi forţeze o lacrimă de melancolie satanică îmbibată extrem cu sânge de virgine sacrificate pe altarul foneticii extreme. După un seans incitant de ocultism cu blackerii a urmat trupa care nu mai are nevoie de nici o prezentare.

Parricide (Polonia)

Parricide – grinderii care deja de 20 de ani oferă un drive nemaivăzut la show-urile live. Parricide au trecut peste urechile chişinăuienilor precum un tanc nemţesc – rapid, tehnic, nemilos, virtuos şi fără a lăsa o suflare vie în urmă. Epuizare la maxim, îmbibată cu moşeala exstazului şi slamuri demente printre coloanele clubului GL.

Pe final eu zic că Brutal Attack Fest a reuşit! Ba mai mult, a reuşit să devină un etalon al event-urilor de acest gen în Chişinău. Iar publicul pestriţ prezent la eveniment (de la teenageri pletoşi, la bărbaţi în vârstă cu feciorii de 6 ani în spate), ne face să credem că la anul vom avea posibilitatea să vedem un Brutal Attack Fest în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

Hai la hora extremală, un dezmăţ naţional!

Autor: Gonzo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: