Click. RECENZIE. Legion. Black Underground

Legion. Black Underground

!!!.

2009, Nail Records

Fight for your fucking life … and never give up

Pare a fi laitmotivul albumului CONCEPT de hardcore powermetal maramureşean care se potriveşte ca atitudine cu Guerrillas. Din păcate nu ştiu câţi o să prindă partea cu Never give up.

Cu titluri de piese de genul Sick World, Why?, Dissent, Nemesis, îţi cam dai seama în ce spirală ne va duce muzica Legiunii … însă pentru a sublinia sentimentele sumbre pe care le are, formaţia încheie totul cu Prison Cell.

I’m just a man, got nothing to lose.


Mesajul este direcţionat celor care nu au bani, asociali, inadaptabili societăţii.

Mesajul ar trebui îndreptat celor care fac legea şi conduc afacerile, dar aceştia nu cred că ascultă acest gen de muzică. Atunci, mesajul este promovat în principiu aceluiaşi grup de populaţie care cunoaşte care este problema la nivelul societăţii noastre actuale şi tot nu ajunge la urechile celor care ar trebui să asculte versurile de la Survival, spre exemplu.

Black Underground este cea mai defetistă piesă, cu rime de genul:

Got no choice, got no voice,

No hope, no soul, no trust

Lust for power is the reason

They’re building our prison

Darkness falls on our lives

We’re groping for a bit of light.

Versurile se leagă de la o piesa la alta. Totul merge din rău în mai rău. La început, este vorba de cei care nu au bani, apoi, afli că nu au nici prieteni sau casă. La un moment dat vin câteva piese unde se vorbeşte despre războiul iminent fără nici o scăpare reală din această situaţie (despre care scrie şi Biblia, şi calendarul Mayan).

În Nemesis poate fi vorba despre o Apocalipsă, bătălia finală dintre ei (sistemul, cei răi) şi noi (cei asupriţi, rămaşi fără încredere în oameni şi credinţă în lumea de apoi)

Maramureşenii sunt foarte supăraţi pe viaţă. Dar energia full-force nu are un mesaj final pozitiv. Prison cell încheie cu tema:

You will remain isolated in your cell – Is this hell?

…There’s no salvation.

Nemesis, Black Underground şi Prison Cell sunt cele mai hardcore.

Nemesis şi Black Underground dau o notă aparte muzicii prin solistica experimentală instrumentală la mijlocul sau spre finalul melodiei. Aici avem parte de chitară cu cârnaţi en gros

Înregistrat la Szolnok, în Ungaria, susţinut de revista de specialitate Hammer World şi distribuit în Ungaria prin Nail Records, albumul arată foarte profi şi sună foarte bine, dar este direcţionat strict celor care apreciază ritmurile celor din zona Pantera, Soulfly, Sepultura, fără nici o scăpare.

Comments
3 Responses to “Click. RECENZIE. Legion. Black Underground”
  1. fotzey spune:

    eu am ascultat albumul 3 saptamani la rand in masina..este un album bun zic eu…se vede evolutia baietilor de la album la album! Bafta si rock the fuck on!

  2. Mihai spune:

    Probabil cel mai bun album pe felie in Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: