Click. INDUSTRIE. Up To Eleven. Lax

Înfiinţată în 2006 la Bucureşti, SpitFire începe prin a cânta coveruri.

În 2009, trupa alternativă de Grunge Metal a câştigat Finala Maximum Rock – Support for Underground.

În 2010 se pregăteşte pentru lansarea albumului de debut sub noul nume de scenă, Up To Eleven.

Am povestit despre scena muzicală rock cu Lax, solistul formaţiei.

Scuzati lipsa diacriticelor.

CZB: Studio Attic este al vostru? Are careva casa si aveti sculele instalate in pod?

Lax (Up To Eleven): Din pacate nu e al nostru :D. Este un studio din Bucuresti cu care au colaborat mai multe trupe.

CZB: Ce importanta dati unul CD Demo sau Album in comparatie cu un mp3 Demo sau accesul gratis la muzica pe net?

Lax (Up To Eleven): Valoarea unui album, indiferent de forma lui, este data de cei care il asculta. Stim ca la ora actuala numarul fizic de CD-uri cumparate este in scadere, insa consideram ca spre deosebire de un mp3, un album este experienta completa.

CZB: Aveti careva colectie de viniluri si pic-up acasa? Cat de des ascultati muzica la pic-up? Considerati acest gen de format complet demodat si neinteresant?

Lax (Up To Eleven): Din pacate nici unul din noi nu detine o asemenea colectie, dar cu totii cunoastem valoarea lor. Vinilul are un soundul si aerul sau aparte.

CZB: Daca BestFest va invita in program fara onorariu, ati accepta ca sa fiti prezenti, sau refuzati?

Lax (Up To Eleven): Orice trupa si ar dori sa fie invitata la un astfel de festival, dar conditiile si trupele participante sunt foarte importante.

CZB: Ce parere aveti de lipsa de respect al organizatorilor care au sponsori si nu vor sa dea macar o suma simbolica artistilor locali din deschidere, macar din respect, daca nu pentru a sprijini scena autohtona, si in schimb invita supervedete la onorariile standard? Vi se pare corect sistemul de valori la noi?

Lax (Up To Eleven): Stim ca fiecare artist trebuie sa fie platit dupa potentialul pe care il are, dupa publicul pe care il atrage! Dar din pacate sunt si multe lucruri in neregula, unele dintre ele perpetuate de trupe care din dorinta de a canta, accepta de multe ori orice conditii. Sistemul de valori, din pacate, este extrem de prost inteles si prost aplicat in mai toate domeniile la ora actuala.

CZB: De cate ori vi s-a intamplat sa discutati una la telefon cu un organizator sau sunetist si sa va treziti la fata locului ca omul nu a ascultat nimic din ce ati zis la telefon?

Lax (Up To Eleven): Am incercat de cele mai multe ori sa evitam astfel de situatii discutand atent cu organizatorii. Din fericire nu ne am lovit de astfel de probleme.

CZB: Ati avut situatii unde ati calatorit mai departe ca sa cantati, fara cazare, si sa faceti noapte alba ca sa prindeti primul tren spre casa?

Lax (Up To Eleven): Ne-am ales atent propunerile de a canta si conditiile inainte de a accepta oferte.

CZB: Care sunt planurile voastre pentru 2010?

Lax (Up To Eleven): In 2010 vom lansa primul nostru material, Escape, la care lucram de ceva timp.Avem in plan o lansare in Bucuresti si un turneu. Odata cu noul nume, avem pagini de myspace, facebook, etc.

Pentru concerte va sfatuim sa ne urmariti online. Planuim si nise colaborari care sunt insa la stadiul de proiect momentan.

CZB: Care este motivul pentru care cantati in limba engleza? Aveti si piese in romana?

Lax (Up To Eleven): Deocamdata nu avem nici o piesa in limba romana si consideram ca engleza, pe langa faptul ca este o limba universala, este si limba proprie rockului.

CZB: Cantati de peste 3 ani. Cum considerati ca au mai evoluat treburile in scena underground?

Lax (Up To Eleven): Din fericire se asculta foarte multa muzica. Unele trupe canta foarte bine, au compozitii interesante si evolueaza continuu. Sunt si cluburi bine organizate dar si cluburi mai putin dotate, cu conditii precare. Suntem de parere ca atitudinea noua, schimbarea, trebuie sa vina si de la trupe si de public si de la organizatori.

The only way to go is up!

CZB: Care considerati ca ar fi modele de artisti pentru voi din scena autohtona?

Lax (Up To Eleven): Apreciem f mult trupe ca OCS, Vita de vie, Trooper, BIO, Luna Amara, IPR, Byron, Urma. Sunt formatii care au reusit sa si faca mesajul cunoscut, cu toate ca nu fac parte din peisajul prezentat in mod curent la TV. Ii apreciem foarte mult pentru constanta si pasiune.

CZB: Ce parere aveti de trupele mai in varsta, precum Iris sau Cargo?

Lax (Up To Eleven): Respectam trupele mai in varsta. Sunt istorie vie si credem ca avem de invatat de la ei in anumite privinte. Ne am bucura daca am fi invitati sa cantam cu ei pe scena.

ACUM CÂTEVA ZILE AM POVESTIT CU LAX DESPRE DEBUTUL TRUPEI AICI.

Componenţa

  • Lax (voce)
  • Leo (chitară)
  • Liviu (bas)
  • Bobo (tobe)

www.myspace.com/uptoelevenromania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: