Click. RECENZIE. HIM. Screamworks

HIM. Screamworks: Love in Theory and Practice.Chap. 1–13

!!!

2010, Heartagram, Sire (Warner/distribuţie A&A Records în România)

Fiind din Finlanda, sound-ul acestui album mi s-a părut prea american. Problema se poate explica prin faptul că înregistrările s-au făcut la Los Angeles şi probabil artistul îşi doreşte o expunere crescută pe piaţa de peste Atlantic.

După cum zice şi titlul albumului, muzica are un mesaj unidirecţionat pe diverse situaţii şi stări de dragoste… citind despre Ville Valo, după compunerea recenziei, ar fi vorba despre relaţii de dragoste încheiate din trecutul autorului.

În 2010, HIM pare old-school, împrumutând premierul considerat clasic ca stil pentru hiturile pop-rock din anii 80. Nu am reuşit să ascult întreg materialul fără să opresc discul la un moment dat, din cauza monotoniei ritmurilor.

In The Arms of Rain are un moment magic, când artistul rosteşte Ave Maria puţin după jumătatea piesei. Acest moment nu durează mult.

In Venere Veritas (care, trades ad literam, înseamnă că “în dorinţa sexuală stă adevărul”) se vrea să fie Hitul albumului – deşi, analizând materialul mai atent, nici această piesă nu este cu nimic mai deosebită ca celelaltele ce-i urmează, doar că este prima de pe album, şi primele note par proaspete.

Like St. Valentine este cea mai dură şi agresivă compoziţie, dar feeling-ul hardcore pare forţat.

Acoustic Funeral s-ar putea califica ca fiind balada albumului, fiind puţin mai lent ritmată ca restul. Din punctul meu de vedere, acesta pare a fi un album produs (ca stil) de Bon Jovi.

  • Comoara ascunsă. Pe departe cea mai deosebită bucată este ultima inclusă pe album, The Foreboding Sense of Impending Happiness. Aş fi fost mult mai impresionat de un album compus în acest stil care pare a fi o piesă Madonna matură din epoca Ray of Light, produsă de un Depeche Mode ceva mai tânăr.

Este foarte greu să apreciezi un material care, deşi bine produs, pare făcut în grabă, fără mari emoţii, cu puţine momente muzicale deosebite şi fără un mesaj profund. Intenţia artistului nu a fost nici să dezvolte laturi noi, nici să experimenteze. Acesta pare a fi un album scos pentru fani şi pentru garantarea confirmării unor date la festivalurile din vară prin Europa Centrală şi Statele Unite.

Mai există o altă ediţie mai specială a albumului, care conţine un al doilea CD, acustic, intitulat Baudelaire in Braille. Cred că acesta ar fi mult mai interesant de descoperit decât versiunea electrică de studio despre care am scris aici. Se pot asculta secvenţe de pe acest album-geamăn (bivitelinic) încărcate deja pe YouTube.

Blogul personal al artistului.

http://community.livejournal.com/valo_daily/3730830.html

www.alma.ro

COMANDA ON-LINE AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: