Zoom. INTERVIU. Agent MC. Unusual Suspects

Unusual Suspects este o iniţiativă clujeană de promovare a scenei şi culturii muzicii underground, în special din genurile drum&bass, nuskoolbreaks, dubstep, downtempo, reggae/dancehall şi subgenurile acestora.

 • An înfiinţare: 2003
 • Localitate: Cluj-Napoca

Membri fondatori sunt MC Agent, DJ Down, Levi (Altar) si Zsolt. S-a dorit dezvoltarea (prin evenimente) a scenei locale şi naţionale de muzică electronică. Având experienţă în diferite laturi ale fenomenului muzical şi media, membri asociaţiei au pus calitatea pe primul plan, dorind să ataşeze unui eveniment un mix media care să contribuie la o mai bună cunoaştere şi valorificare a artiştilor care au fost aduşi în faţa publicului Clujean. Locaţiile principale ale evenimentelor au fost Sala Sporturilor, MIDI CLUB, Irish&Music Pub şi The King. Pe lângă DJ-showuri, se organizează regulat concerte live de promovare ale trupelor naţionale din underground ca şi Blanoz, BAU sau Smokadelics.

>>>next up

19 martie. FUTURE PROPHECIES

 • TONY ANTHEM DJ SET (OSLO, NOR)
 • AXL ENDER (OSLO, NOR)
 • DUDU
 • WRK
 • DOWN

10 aprilie. RO#MASSIVE4

15 mai. UNUSUAL SUSPECTS 7 YEARS

CEL MAI MARE EVENIMENT drum&bass AL ANULUI LA CLUJ !!!

Am povestit cu Agent MC despre implicarea lui la Unusual Suspects în preajma evenimentului Future Prophecies din 19 martie.

CZB: De ce ai ales să te ocupi de muzica drum n bass?

Agent MC: Fiind pasionat de muzică în general, de mulţi ani, a fost o evoluţie naturală; acesta este genul principal pe care îl promovăm dar tocmai acesta reprezintă diversitatea muzicală. Lipsa completă a unei scene de profil în Cluj ne-a făcut acum şapte ani să dorim să implementăm măcar ideea de cultură drum&bass în oraşul nostru.

CZB: Care sunt cluburile din Cluj unde treaba funcţionează bine sau unde consideri că patronii sunt de cuvânt?

Agent MC: Clubul cu care colaborăm acum este Club MIDI, cel mai bun loc pentru acest tip de evenimente din România, după părerea noastră. Colaborarea decurge foarte bine.

CZB: Cum ai categorisi publicul din Cluj amator de concerte?

Agent MC: Cred că lipsa locaţiilor şi a unei tradiţii în domeniu, face ca publicul Clujean, mai ales cel de concerte live, faţă de potenţialul disponibil în acest oraş studenţesc, să fie unul aproape insignifiant.

CZB: De ce consideri Clujul mort în perioada în care studenţii lipsesc?

Agent MC: Lumea pleacă, este clar că oraşul nostru nu este atractiv în perioadele de sezon turistic.

CZB: Care sunt formaţiile tale preferate pe plan local sau naţional?

Agent MC: Blanoz, BAU, Altar, IPR, Shukar Collective.

CZB: Cum l-ai cunoscut pe Levi/Altar şi a cui a fost ideea de Unusual Suspects?

Agent MC: Levi şi trupa Altar m-au susţinut întotdeauna, şi eu, în schimb, am făcut la fel; ideea de a face ceva pentru scena locală şi românească era în fiecare din membri asociaţiei. Suntem un ONG.

CZB: Care au fost cele mai reuşite evenimente făcute de voi?

Agent MC: Din fericire, toate evenimentele organizate ne-au lăsat amintiri plăcute. Cele care ies în evidenţă fiind:

 • The European Drum&Bass Re-Union 08, la care s-au adunat 1.500 de oameni la Sala Sporturilor
 • The European Drum&Bass Re-Union 09, cu Black Sun Empire
 • Metalheadz Night 2008, Dillinja & Funsta MC, Ed Rush
 • …şi cel mai recent eveniment, The European Drum&Bass Re-Union 2010 , in 27 Februarie la Club MIDI, cu ERB N DUB şi MC NAVIGATOR alături de KONSPIRATOR şi ACIDTRIP din Bulgaria, STATIK din Budapesta, YUFFA&HARDCORE din Constanţa, o adevărată reuniune de talente Europene, din generaţii şi stiluri diferite, dar toţi cu aceeaşi pozitivitate şi seriozitate faţă de muzică.

CZB: În 2010, de ce i-aţi invitat tocmai pe ERB N DUB şi MC NAVIGATOR?

Agent MC: ERB N DUB este unul din vârfurile noii generaţii de artişti drum&bass din Anglia. Este un muzician complet, producător, DJ, tobar, profesor de muzică, toate acestea transmiţându-se într-un show incendiar. MC NAVIGATOR este o legendă a muzicii electronice şi urbane, care în peste 20 de ani de carieră a influenţat multe generaţii de petrecăreţi dar şi artişti. Calităţile sale vocale sunt deosebite iar mesajul său este unul profund, ducând lirica la un alt nivel.

CZB: Care au fost artiştii de care v-aţi bucurat cel mai mult că aţi avut şansa să-i cunoaşteţi prin evenimentele organizate de voi?

Agent MC: Adevărul este că timpul este întotdeauna foarte scurt şi nu permite prea multe discuţii. Din fericire, am reuşit să legăm prietenii şi colaborari cu artişti ca: Vegas – Bad Company UK, Loxy, Ink, Big Bud, MC Funsta, Statik, Jay Rome, BTK.

CZB: De când pasiunea ta pentru muzică?

Agent MC: Tot ce pot sa zic că îmi amintesc din adolescenţă este că întâmplător am fost interesat de orice muzică ce părea ieşită din comun: underground, protestatară, diferită de ceea ce auzi la radio sau TV.

CZB: Alte surprize primavara asta, de acest gen?

Agent MC: In 19 Martie pregatim editia 2 Drum&Bass Meets Dubstep, alaturi de Future Prophecies , dj set Tony Anthem.De asemenea sa nu va programati nimic in data de 15 mai cand va avea loc Unusual Suspects 7 Years!

CZB: Promovarea este naţională la evenimentele voastre? Vine lume de la Timişoara, Bucureşti la evenimentele organizate de voi?

Agent MC: Într-adevăr promovarea este naţională. Acum 3-4 ani era ceva normal să ne viziteze publicul din afara oraşului dar datorită crizei, oamenii nu îşi mai permit să călătorească la fel de mult. De asemenea numărul de evenimente de profil a crescut foarte mult, existând astfel şi alte opţiuni. Oricum, publicul evenimentelor noastre este unul mixt, cu studenţi din toată ţara care studiază aici, localnici şi tot mai mulţi străini.

CZB: Ai început cariera muzicală ca DJ, Agent Smith sau Agent MC la Cluj Raving Society?

Agent MC: Singura legătură cu CRS este că una din primele mele apariţii alături de DJ Snow a fost la un festival de la Hoya.De mai mulţi ani am abordat mai multe laturi ale muzicii, DJ-ing, producţie şi MC-ing. Le fac pe toate în continuare dar cum e imposibil sa te împarţi în prea multe direcţii, MC Agent are prioritate.

CZB: Care a fost cel mai tare concert sau festival la care ai fost şi de ce te-a impresionat?

Agent MC: Emoţiile cele mai intense le-am trăit la propriile evenimente, publicul român are un potenţial extraordinar, dar consider că deocamdată sunem la început de drum din toate punctele de vedere.

În 2007 Unusual Suspects organizeazămai mult de 50 de evenimente cu DJ de talia celor precum: Bad Company UK, DJ Storm, Noisia,Black Sun Empire, Loxy, Ink, Big Bud, SUV, Shroombab, Darko Stepic, Bratwa, Metasound,Erka, Base-X, Psyon şi românii Roli Breaker, Dudu, MC Tina, Snow, Klin, Vasile, Injektah, Hazee, Rapala etc.

În 2008, Unusual Suspects îşi mută centrul de activitate în jurul clubului Midi, având invitaţi cap de afiş la evenimente: Dillinja, Friction, Funsta MC, erbNdub, MC Navigator, BTK , Cotti, Jay Rome, etc.

În 2009, Unusual Suspects încep iniţiativa de promovare a scenei musicale electronice din România, sub egida RO:MASSIVE. La primele două ediţii au fost invitaţi artişti precum DJ Vasile, Dudu, Snow, Seba1394, Rancha, MC Tina , Dan Bazix.

Valorile promovate de Unusual Suspects sunt toleranţa culturală şi rasială, atitudinea pozitivă, non-violenţa, respectul reciproc şi ritmurile originale şi cu adevărat artistice.

www.myspace.com/unusualsuspectsro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: