Zoom. FOTODOCUMENTAR. Levellers. Budapesta. August 1996

Am văzut Levellers Live la Festivalul Pepsi Sziget 1996. Am descoperit formaţia printr-un prieten *(Horia Stănescu) care în 1992 era DJ la Radio Cluj şi luase legătura cu case de discuri din străinătate, care-i trimeteau materiale pentru difuzare la radio. Ani de zile am fost ferm convins că trupa este irlandeză.

De fapt, sunt englezi, iar ceea ce pe mine m-a dezorientat a fost elementul predominant de instrumente tradiţionale în muzica lor (cu un mesaj puternic social şi politic).

În concert, trupa combină banjo, cu didgeridoo, cu muzicuţă şi scripcă … şi este foarte dinamică pe scenă. Apogeul formaţiei a fost atins în 1994.

Discografie

  • A Weapon Called the Word (1990)
  • Levelling the Land (1991)
  • See Nothing, Hear Nothing, Do Something: UK Singles and Live Collection (1992)
  • Levellers (1993)
  • Zeitgeist (1995)
  • Headlights, White Lines, Black Tar Rivers (Best Live, 1996)
  • Mouth to Mouth (1997)
  • One Way of Life: The Very Best of The Levellers (1998)
  • Hello Pig (2000)
  • Special Brew (2001)
  • Green Blade Rising (September 2002)
  • Truth and Lies (2005)
  • Letters from the Underground (2008)

Componenta

  • Mark Chadwick (solist vocal, chitara, muzicuta)
  • Simon Friend (1990 to present: chitara, banjo, voce, mandolina, muzicuta)
  • Jeremy Jez Cunningham (bas, voce)
  • Charlie Heather (tobe)
  • Jon Sevink (scripca)
  • Matt Savage (keyboards, voce, dupa 2003)
  • invitat special la evenimente deosebite: Stephen Boakes (didgeridoo)


http://www.myspace.com/levellers

Am vazut The Levellers la Pepsi Sziget 1996, unde m-am acreditat din partea revistei de programe TV Satelit.
Era a patra editie de festival la Budapesta. Stateam la un prieten intr-un capat de oras, dar faceam nopti albe pe insula. A fost prima mea experienta de festival.
M-am comportat mai mult ca turist decat reporter in 1996, dar am ramas cu aceste fotografii.

Comments
3 Responses to “Zoom. FOTODOCUMENTAR. Levellers. Budapesta. August 1996”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: