Byte. PĂREREA MEA. kumm urma go to Berlin cu basul

Formaţie underground alternativă din Bucureşti cu succes la public CAUTĂ basist URGENT.

Nu o să citeşti un astfel de anunţ nicăieri. Muzicienii se cunosc între ei şi consideră că s-ar face de ruşine să facă castinguri sau să încerce să caute şi să aleagă CEL MAI BUN şi dedicat muzician, prin probe organizate.

Totul în acest domeniu funcţionează pe relaţii şi la mica înţelegere.

Astfel, în mod tacit, Kumm şi-a înlocuit basistul Sorin Erhan acum o lună.

Sorin Erhan rămâne doar membru al formaţiei Urma.

Kumm are o secţie ritmică nouă, formată din secţia ritmică de la Go To Berlin.

 • Paul Ballo stă în paralel în spatele tobelor pentru Go To Berlin de aproape un an.
 • Alex Miu ciupeşte basul în paralel pentru Go To Berlin de peste o lună.

Urma are o secţie ritmică nouă, formată din secţia ritmică de la Kumm.

 • Dominic Csergo nu mai stă în spatele tobelor pentru Kumm de peste jumătate de an.
 • Sorin Erhan nu mai ciupeşte basul pentru Kumm de peste o lună.

Este a doua oară consecutiv, la două proiecte de album pentru Urma, în decurs de patru ani, când artişti de la Kumm migrează definitiv în tabăra Urma.

Necunoscuta din triunghiul bermudelor bucureştene în această primăvară întârziată rămâne misterioasa şi exotica trupă Go To Berlin.

Robert Lama a refuzat să răspundă la CZB pe tema asta.

CZB A FOST ACOLO

Urmează citate din cele două cronici de concerte Live ale formaţiilor Urma şi Kumm la Cluj, de la începutul anului 2010, unde se prezintă atitudinea basistului Sorin Erhan pe scenă.

Kumm

Miercuri 27 ianuarie 2010

Irish&Music Pub

Undeva în colţ, în spatele lui Andras, retras şi ascuns, hibernează Sorin Erhan la bas. Obişnuit probabil cu mişcarea scenică de pe vremea când cânta la Firma, basistul şi-a dat drumul undeva spre finalul recitalului, ieşind puţin de după clapă, spre mijlocul scenei (deşi bunul simţ al spectacolului cerea mult mai mult de la el). Merge şi aşa, doar că prea puţin. Impulsul de adrenalină a fost scurt … acesta fiind singurul moment pentru fotografi să îl prindă în prim plan, ieşit din umbra clapei.

CITIŢI CRONICA INTEGRALĂ A CONCERTULUI AICI.

Urma

Sâmbătă 13 februarie 2010

Irish&Music Pub

…Pot să spun cu mâna pe inimă că am fost complet şocat de basistul Sorin Erhan, pe care l-am mai văzut cu două săptămâni în urmă, alături de Kumm. Parcă era ALT muzician. Atitudinea lui pe scenă în cele două formaţii zice multe. Evident este că-i place să cânte cu Urma! Cu Urma, dansa pe loc, se mişca pe ritmul muzicii… a fost foarte profi pe scenă. Să fie doar conjunctura acestor două cântări în care l-am văzut la o distanţă de două săptămâni … nu cred.

CITIŢI CRONICA INTEGRALĂ A CONCERTULUI AICI.

Byte. Fostul manager al formaţiei Kumm, Ernesto Bianchi, a decalarat pentru CZB că după plecarea lui Dominic Csergo de la Kumm la Urma, se aştepta ca basistul, Sorin Erhan să plece la scurt timp, deoarece comunicarea artistică dintre Domi şi Sorin funcţionează foarte bună.

Primele concerte de care ştim noi că s-a cântat cu noua secţie ritmică au fost la Lăptăria lui Enache. Bucureşti în 13 martie şi la Bunker. Timişoara în 17 martie.

Este posibil că nu s-a făcut tam-tam despre schimbare, pentru că Alex Miu se află într-o perioadă de probă la Kumm.

Nu am găsit poze pe net. 

www.myspace.com/kummband

www.myspace.com/urmaspace

Go To Berlin

Am cerut un interviu prin email acum o săptămână cu Robert Lama.

Nu am primit nici un răspuns, ceea ce consider un refuz subtil.

Foarte probabil, nu-i convine situaţia, chiar dacă treaba cu Lockjaw Records pare a fi serioasă (la linkul de mai jos găsiţi prezentarea formaţiei pe websaitul casei de discuri). Totuşi nu s-a anunţat nicăieri turneul sau concertele, atât de mult aşteptate, în Anglia.

Poate aceste modificări de componenţă vin pe fondul unor obligaţii contractuale faţă de britanici. Nu are rost să insistăm pe subiect, că ar fi vorba doar speculaţii, dar şi asta ar fi o explicaţie pentru care muzicieni fug de la un proiect care are contract în Anglia, înloc să facă pe dracu’n patru să funcţioneze treaba ca să treacă hopul cât mai bine.

LOGIC. Lansarea unui CD în sfera vestică trebuie susţinută prin concerte Live şi apariţii în media. Foarte probabil, Go To Berlin nu se poate susţine financiar pentru a călători atât de departe şi să stea atâta timp cât ar trebui pentru prezenţa în media şi un traseu mai consistent de cântări, că altfel o făcea deja toamna trecută.

Aceste cântări suferă oricum o amânare neprevăzută acuma, dacă se va schimba componenţa, iar asta nu poate decât să scadă convingerea casei de discuri în proiectul românesc.

 • Pe MySpace, deşi s-a scos poza mare de deschidere, biografia este neschimbată, şi în ce priveşte 95% din textul scris în engleză, este făcut copy-paste şi pe websaitul casei de discuri britanice.
 • Din Blogul Go To Berlin aflăm că ultimul lor concert datează deja din 18 decembrie.

Nu este anunţată nicăieri nici o schimbare de componenţă (apare trecut şi Paul Ballo ca toboşar în continuare). Deci, formaţia merge mai departe în aceeaşi formulă…

Totul decurge „perfect” într-o ţară unde nu există industrie pentru nişa de rock alternativ, care dealtfel se prezintă din ce în ce mai dinamică şi activă, cel puţin în cluburile de la Cluj şi Bucureşti.

www.myspace.com/gotoberlinofficial

www.lockjawrecords.co.uk/site/lockjaw-records-artists/gotoberlin.html

gotoberlinofficial.blogspot.com

Comments
2 Responses to “Byte. PĂREREA MEA. kumm urma go to Berlin cu basul”
 1. conteaza? spune:

  ceea ce nu inteleg eu este primul paragraf al acestui articol. amplu, argumentat (articolul)..dar de ce deschiderea aceasta?

  sa intelegem ca autorul STIE cu siguranta ca alt om era mai indicat in KUMM decat actualul basist? eventual vreo cunostinta?

  si inca ceva: daca domi & sorin sunt o sectie ritmica in care colaborarea este sudata…de ce paul & alex ar fi altfel?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: