Click. INDUSTRIE. Atomic TV în prag de faliment. Acum 10 ani.

Atomic TV

2000. decembrie.

Redactorii muzicali au intrat în grevă.

,,,

Astfel, dacă te uitai la Atomic TV, ai fi observat că programul se repeta din oră în oră, cu aceleaşi clipuri şi aceleaşi pauze publicitare.

Dan Popi (patronul casei de discuri CAT Music) s-a înfuriat pentru că nu i se promovau clipurile de la trupele noi lansate de casa majoră de discuri (la CAT Music s-au lansat pe plan naţional BUG Mafia, 3Sud Est, Andre, Valahia şi mulţi alţii, în singura perioadă după 1989 în care s-au vândut cel mai bine casetele muzicale originale, după ce s-a implementat Legea Dreptului de Autor, în anii 1997 – 2001).

Mi s-a povestit (în perioada respectivă) de către persoane angajate la Atomic TVDan Popi s-a dus să povestească cu conducerea britanică, după care l-a reinstaurat pe Dorian Enache ca director de programe, iar toată redacţia care se ocupa de on-air şi-a primit salariile datorită investiţiei imediate făcută de el în Atomic TV. Dan Popi a acordat un buget lunar pentru aceste salarii, o perioadă de timp. Era vorba de o sumă lunară de patru cifre, în dolari.

Au urmat investiţii şi de la Alpha Sound şi Roton ca să nu dispară postul TV.

În perioada următoare a apărut noua emisiune, Orient Express, pentru că aceste trei case de discuri aveau deja un capitol întreg din catalogul lansărilor dedicat manelelor, care deja erau în vogă după ce a trecut valul muzicii hip hop.

CAT Music a salvat Atomic TV.

2001. Februarie 7.

Am fost la Atomic TV pentru că vroiam să rezolv un parteneriat pentru seria de concerte de club (Cap de afiş) pe care o organizam la Cluj cu formaţiile locale. La vremea respectivă, Radu Herinean era director de marketing.

VJ Oana (în poză cu VJ Mircea) mi-a povestit despre interviul cu Viţa de vie, când s-au aniversat 2 ani de la înfiinţare (3 februarie 2001). Era foarte supărată pe formaţie pentru că a zis tot ceea ce nu trebuia în direct pe post; au fost foarte ostili. Au poreclit televiziunea CAT Music TV şi promotorii culturii manelelor. Adrian Despot de la Viţa de vie era totodată angajat deja pe post de VJ la MCM: concluzia era că nu vor mai fi invitaţi în programme la Atomic TV.

Despre colaborarea în regim de parteneriat la seria de concerte din Cluj, Atomic TV avea pretenţia la 1/16 din spaţiul afişului să conţină sigla Atomicului. Mi s-a părut abuziv de mult. Era un spaţiu mai mare decât dedicam siglei sub care organizam seria de concerte. Era probabil să fie chiar mai mare decât scrisul folosit pentru numele formaţiei invitate.

Astfel, am ajuns să colaborez cu MCM România. Aveam câteva apariţii pe zi, timp de o săptămână, sub forma de anunţuri scrise în cadrul calupurilor publicitare. Astfel, am reuşit să promovez nume de formaţii debutante clujene la un post TV difuzat pe plan naţional, chiar dacă majoritatea acestor trupe nu făcuseră nici un drum de Bucureşti până în acel moment.

Cred că am fost singurul care a reuşit treaba asta după 1989. Şi cu toată promovarea făcută seriei de concerte la Cluj, tot nu am găsit nici un fel de sprijin financiar sau partener la proiect pe plan local.

Întorcându-ne la subiect, am mai discutat cu Florin Marica, care pe atunci începuse să facă mixuri pe platane. La Atomic TV el era producătorul emisiunilor Metropolis şi Rockada, şi colabora la Atomic News. La Metropolis avea invitaţi în studio.

Mai avea o a doua slujbă la Activ FM (pe 92.7 FM, se ocupa de emisiunea Ultra FM: unde prezenta muzica underground techno extrem, sâmbăta între 21-23)

Am povestit cu Florin Marica despre popularitatea muzicii rock vs. manele la Atomic TV, care se vorbea deja că ar fi fost cumpărată de Dan Popi (Media Services, CAT Music). Am aflat de o emisiune unde a fost invitat Sorin Dănescu de la Viţa de vie, care căuta un nou chitarist: s-a făcut un anunţ, o dată în emisiune, în care şi-a dat numărul de telefon mobil. Impactul a fost imediat: mulţi au sunat doar să vadă dăcă este chiar numărul de la Viţa de vie.

Trist, dar adevărat, cu toate aceste dovezi clare că postul TV era urmărit de un anumit public suficient de numeros, de o anumită vârstă, nu a fost suficientă reclamă plătită încât să se susţină postul de televiziune în anii de trecere dintre milenii.

2001. Noua vedetă Atomică!

VJ Michelle, prezentatoarea emisiunii Aria 52 – dedicată muzicii hip hop, şi-a început cariera solo cu pseudonimul Strika! Prima colaborare este alături de Dru Klein (Andrew Klein, n. 1978), un student american stabilit la Bucureşti care vrea să spargă piaţa muzicii hip hop underground din România!

Comments
One Response to “Click. INDUSTRIE. Atomic TV în prag de faliment. Acum 10 ani.”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Click. INDUSTRIE. Atomic TV în prag de faliment. Acum 10 ani … […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: