Byte. PĂREREA MEA despre Comoditate

Diferenţele de mentalităţi dintre scena muzicii RO vs. EU

Websaitul s-a mutat

www.czb.ro

CLICK AICI pentru articol complet

http://czb.ro/articol/1351/

Comments
9 Responses to “Byte. PĂREREA MEA despre Comoditate”
  1. Trupele din Leipzig care nu s-au specificat au fost: Shutcombo , Farmer’s Boulevard , Inroad , what the fuck!?! si commander control .Ultimele doua nu mai exista si unii membrii s-au mutat din Leipzig.Mai vreau sa spun ca etica do it yourself implica mai mult mesajul social sau politic decat afacerea in sine , gen bani sau medalii e aur.E trist ca la noi trupele nu se gandesc decat la glorie cu efort cat mai mic.Totul in viata se face singur sau in colectiv , daca nu esti mancat.Asta e diy ul.Muzica e pentru oameni , nu pentru business.

    • dukepuccini spune:

      pai atunci cu etica diy nu poti supravietui. esti obligat sa te intretii prin alte mijloace, sau sa fii intretinut. asta daca ai prefera sa nu ajungi homeless. fie ca organizator, fie ca artist. pana la urma, ce s-a realizat prin acest concert la care au asistat 30 de oameni? au castigat nemtoaicele un public local? nu. isi vor mai dori sa revina in Romania? pentru ce?

      • fetele din Leipzig se vor intoarce. sper!
        prima data este mai greu.
        dupa mentalitatea ta, nu te-ai mai intoarce a doua oara nicaieri.
        e normal in vest la o trupa necunoscuta sa vina putin public prima data. nu mi se pare normal la noi, unde nu avem acces la astfel de trupe si ar trebui lumea sa fie mai curioasa…
        dar, saituri, precum CZB scriu si promoveaza evenimentele.
        lumea prezenta la concert vor povesti la prieteni ulterior.
        la al doilea concert, daca fetele se vor intoarce, e posibil sa vina 50 de persoane, a treia oara 100.
        o trupa care canta live, trebuie sa cante live.
        an de an de an si sa revina mereu pe unde au fost, daca organizatorii si patronii de club sunt multumiti de atmosfera.

  2. dukepuccini spune:

    in unele cazuri se intampla asa cum spui tu. vom vedea insa peste cativa ani cate din trupele venite pe bani de transport se reintorc an de an la un public tot mai numeros. eu cred ca numai cateva exceptii o vor face, dar sper sa ma insel. don’t take me wrong, sustin tba crew si mi-as dori contribui si eu prin extinderea si la timisoara a cantarilor trupelor straine la booha bar. doar ca inca nu am gasit aici un booha bar.

    oricum, you didn’t get my first point. comentariul meu se referea la raspunsul despre etica diy, pe care eu l-am interpretat ca pe o reactie negativa la sugestia CZB de a promova cantarile pe filiera centrelor culturale.

  3. Pai,iata si parerea mea,parerea unuia care a avut ocazia sa cunoasca si undergroundul german in cele cateva luni petrecute acolo,mai exact in squat-urile berlineze:in primul rand situatia materialala:pe vremea aia,in 2004-2005 jumatate din berlinezi erau someri,adica cam tot tineretul… multi dintre ei isi faceau trupe si cutreierau Europa,ca fetele astea. Treaba usoara din moment ce statul german le dadea un ajutor de somaj de 1000 de euro (doi ani primeau integral dupa care scadea anual cu 10%, cand erau prea putini se angajau trei luni si o luau de la capat), va spun am cunoscut multi artisti care faceau asta… isi spuneau DIY si se laudau ca fac muzica de dragul artei nu pt bani… asa e usor sa-ti iei scule si sa mergi in lume doar pe banii de drum, fara sa-ti pese cati te vad la concert. Nu stiu daca trupa asta din Leipzig e din categoria asta, dar sunt sigur ca multe trupe care vin cu atata usurinta pe la noi, sunt. Deci nu e vorba doar de mentalitate e vorba in primul rand de bani, chit ca ne place sau nu s-o luam asa…

  4. TBACREW spune:

    Cel mai bun exemplu de trupa care s-a reintors: Dead Popes Company. Au fost anul trecut intr-un mini turneu organizat de noi pe Bucuresti, Deva, Sibiu si Cluj.
    La Cluj in octombrie au fost 60 de intrari.

    Ghici cate intrari au fost acum in martie? 180.

    Iti acceptam opinia, dar este clar ca exista o evolutie.Nu vorbi daca nu stii, pentru ca nu esti organizator.

    Nu judeca pe cei care promoveaza multiculturalitate, E usor sa iti dai cu parerea cand tu nu faci absolut nimic nici la concerte nu vii, nu le dai sanse celor din underground.

    Noi cultivam tinerii cu muzica buna in timp ce tu bei bere acasa sau stai sa te uiti la TV.

    • dukepuccini spune:

      da, n-am zis ca nu exista exceptii. recitesc ce-am scris si incerc sa imi dau seama ce te-a deranjat asa de tare ca sa incepi sa ma judeci si sa inventezi despre mine numai aberatii. nu prea imi face placere sa citesc cum m-ai incadrat in tiparul bautorului de bere in fata tv-ului care nu face absolut nimic, nu merge la concerte si nu le da sanse celor din underground. dude, cu o astfel de atitudine nu vei ajunge departe. daca ai frustrari personale, pastreaza-le pentru tine si nu le arunca in stanga si in dreapta.

  5. a dude spune:

    dancetrauma are dreptate.
    in rest, singurul exemplu cu adevarat valabil de afara este Subscribe.

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] CITIŢI AICI PĂREREA MEA DESPRE COMODITATE […]



Lasă un comentariu