Zoom. Word Up. Internet Meme

Printre fenomenele YouTube se numără şi pisica lui Charlie Schmidt, filmată în spatele claviaturilor.

Fenomenul (idiot) muzical viral 2009/2010 pe YouTube… a devenit al doilea cel mai vizionat dintre clipurile de umor absurd postate pe net în ultimii ani.

Acesta este un exemplu de Meme pe Internet (a se pronunţa MIM în engleză … Internet Meme). Internet Meme este un concept care se răspândeşte precum un virus pe net, o filmare (personală, a unui produs, sau a unui grup) cu conţinut comic, o imagine alterată, un zvon, o ştire falsă, o adresă de websait, un video sau o animaţie, pe lângă alte variante.

Un exemplu românesc care a luat vestul prin surprindere a fost piesa Dragostea din Tei de O-Zone. Foarte probabil succesul piesei a fost amplificat la cote maxime datorită unui american supraponderal care s-a filmat dansând la scaunul de la birou pe muzica O-Zone.

O-zone. Dragostea din Tei.

Transformat în Numa Numa de către Gary Brolsma

Charlie Schmidt’s „Keyboard Cat”!

Charlie Schmidt, cetăţean al oraşului Spokane, din statul American Washington avea o pisică (numită Fatso) în anii 80. Omul, care se ocupă de imagini video şi poante de diverse feluri, a filmat-o pe Fatso în 1984, după ce a îmbrăcat-o cu un costumaş de bebeluş, în faţa unei clape, fiind mânuită de la spate de către proprietar.

Fatso (pisica) a decedat în 2000.

Filmarea VHS a rămas uitată pe un raft până în 2007, când Charlie Schmidt a trecut filmarea în format digital şi l-a urcat pe YouTube. A urmat o perioadă în care filmarea Charlie Schmidt’s „Cool Cat” a rămas uitată pe net.

În 2009, Brad O’Farrell, de la o firmă de publicitate, a descoperit filmarea pe YouTube şi a cerut aprobarea autorului să o folosească ca poantă în conjunctura unor filmări de gen Home videos, în care protagoniştii filmaţi gafează sau nu le ies schemele puse la cale pentru a fi filmate.

Poanta de a pune clipul cu pisica cântând la pian şi melodia suprapusă peste evenimentele neplăcute sau nereuşite ale altor personaje filmate în acţiune vine de la ideea de pe vremuri când artiştii huiduiţi pe scenele Vaudeville în State erau traşi cu cârligul de pe scenă şi un pianist cânta o melodie să umple timpul în care se pregătea următorul grup de actori să urce pe scenă să prezinte schiţa lui.

Repet, pe vremuri, de mult apuse, când patronii clubului se plictiseau de un anumit număr al unor artişti amatori urcaţi pe scena lor, obişnuiau să rostească expresia: Play Him Off, Johnny. Urma ca pianistul (pe care nu-l chema neapărat Johnny) să înceapă o melodie la pian în timp ce se schimbau trupele de teatru sau actorie sau stand-up comedy.

Astfel, Brad O’Farrell schimbă denumirea clipului original postat de Charlie Schmidt în Play Him Off, Keyboard Cat.

Au apărut în ultimul an o grămadă de clipuri editate de Brad O’Farrell unde diverse personaje se implică în acţiuni nereuşite, peste care se suprapune clipul cu pisica la pian.

Astfel a început nebunia cu Keyboard Cat, cel mai recent fenomen viral Internet Meme din Statele Unite.

Websaitul lui Charlie Schmidt

http://charlieschmidt.com/index2.asp

Websait deviat din subiect

http://www.keyboardcatchurch.com

Subiectul a fost propus de GVSTY

Autor: RIKKO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: