Click. DE GVSTIBUS. This is Spinal Tap

This is Spinal Tap

!!!!!!

1984, Regizor: Rob Reiner

„Mockumentarul” (Mockumentary) este un gen aparte, în care fapte, personaje şi acţiuni fictive sunt prezentate sub forma de documentar, totul fiind puternic impregnat cu un iz satiric. Iar This is Spinal Tap este cel mai bun dintre ele.

Un film despre muzică şi „formaţia care nu a fost”.

Conform Entertainment Weekly, este plasat pe locul 1 in Topul 50 al Filmelor de Cult. Filmul este povestea satirică a unei formaţii inepte de heavy metal numită Spinal Tap. Este cel mai bun mockumentary făcut vreodată şi a dat startul unei întregi generaţii de Embarassment Comedy (vezi Extras şi The OfficeRicky Gervais).

This is Spinal Tap este un film produs, scris si regizat de Rob Reiner (Bucket List, A Few Good Men) în 1984. Rob Reiner joacă rolul lui Marti DiBergi, personaj care descrie formaţia ca fiind una care-şi merită locul în istoria rockului englez. „Loudest band in England….„. Trupa a avut 37 de membri şi a făcut 16 albume printre care şi Smell The Glove, cu care au vizitat SUA.

În film, formaţia este compusă din chitaristul David St. Hubbins (Michael McKean), chitaristul Nigel Tufnel (Christopher Guest), basistul Derek Smalls (Harry Shearer), iar bateriştii mor din când în când în tot felul de accidente absurde (David povesteşte cum unul din ei moare din cauza sufocării cu vomă… poliţia nu aflase a cui era voma) şi un manager idiot pe nume Ian Faith (Tony Hendra).

Filmul este de fapt alcătuit dintr- o serie de interviuri penibile luate trupei pe parcursul unui turneu, iar punctul dramatic al povestirii este momentul în care apare Jeannine, iar trupa începe să se destrame (remember Yoko Ono?).

Recomand acest film pentru toţi iubitorii de muzică şi mai vreau să zic un singur lucru: muzica din film este compusă şi cântată chiar de ei, iar filmul este scris împreună de de cei trei metalişti – Michael McKean, Christopher Guest şi Harry Shearer.

Din categoria acestui film recomandăm şi Incindent at LochNess (Herzog) şi A Mighty Wind (Guest).

Autor: Gvsty

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: