Click. RECENZIE. Godmode la Cluj. 10 aprilie 2010

Această Cronică de concert Godmode la Cluj este debutul unui nou colaborator la CZB. Sir Olaf Pol este o vedetă recent-coborâtă de pe scena muzicii locale, din nişa metaliferă medieşeană.
Sir Olaf Pol ne va delecta cu perspectiva lui asupra evenimentelor de Metal Rock din Cluj-Napoca în următoarea perioadă.


Godmode

!!!!

Sâmbătă 10 aprilie

Irish&Music Pub. 19.00

Aşteptasem de mult să văd trupa live mai ales după schimbarile radicale de sound. Interesul pentru mine a fost stârnit de noul single de anul trecut, pe numele lui New Tricks. care a fost pentru mine ca şi o doză de oxigen. În momentul respectiv puteam să spun că era una din cele mai bune piese din România – şi pot să o spun şi acum de fapt.

Zilele trecute am primit un link cu noul videoclip al trupei Sub Privrea Ta. M-a bucurat sincer prezenţa versurilor în română – nu apucasem să ajung la lansarea de album (din ianuarie) şi nu aveam de unde să ştiu că vor fi mai multe piese de gen… nu m-a bucurat în schimb, schimbarea genului. După single-ul numit anterior mă aşteptam la o cu totul altă linie melodică – deşi sound-ul actual nu spun că nu le şade bine.

Concertul era anunţat la orele 19:00… şi fiind obişnuit cu o oarecare punctualitate din partea organizatorilor de concerte în ultima vreme nu am ezitat să ajung la timp. Rămas surprins de pregătirile care erau în toi. Hotărât că totul va decurge oarecum planului, mi-am făcut curaj să aştept. Pub-ul era gol, mă aşteptam ca totuşi să fie oarecare fan înfocat care să îmi demonstreze că punctualitatea nu s-a pierdut de tot în România.

Ora începuse să fie târzie, ne apropiam de orele 20:00 şi şansele de demaraj nu se arătau. Începuse să vină ceva, ceva lume – înţeleg şi faptul că nu e frumos să începi un concert la care să nu fie nimeni prezent –

Orele 21:00 – cu două ore întârizere – începe concertul.

Numărul specatorilor este de maxim 30.

Nici o problemă – atitudinea trupei este una bună, show-ul scenic este prezent, ceea ce nu poate decât să mă bucure – nu ştiu câte trupe din România ar mai încerca să facă show cu un public de 30 de oameni la faţa locului, aşa că maxim respect la faza asta – . Lipsa înghesuielii mă ajută să fac poze şi să mă desfăşor ca fotograful ce mă cred.

Muzica sună bine, nişa aleasă de Godmode spun eu că se potriveşte de minune trupei. Se cântă piese noi şi se cântă piese vechi, un cover Limp Bizkit, totul de dragul show-ului.

Practic, nu vreau acest articol să fie o recenzie a concertului

deşi asta era intenţia.

NU. Vreau să fie un semn de întrebare pentru auditoriul din Cluj. Se poate ca prin schimbarea stilului, formaţia clujeană să fi pierdut din fan base, însă asta nu scuză numărul evident mic de spectatori prezenţi. De când ne ştim ne-am plâns că nu avem destule concerte în Cluj, însă acum, când ele încep să se înghesuie, tineretul meloman le ignoră cu desăvârşire.

Recitalul Godmode m-a surprins în mod plăcut, trupa sună incredibil de bine pentru genul abordat. Întrebarea mea pentru băieţi este dacă ei nu vă mai vor, cum de voi îi mai vreţi pe ei? Godmode este una din trupele româneşti care ar putea flutura un falnic drapel peste graniţe şi asta cred că ar fi şi sfatul multora dintre noi. E urât să zic asta, dar mai bine dincolo decât la noi, dincolo încă se mai cumpără CD-uri originiale – dacă nu vreţi CD-uri originale pentru că suntem în epoca digitalizării, dincolo se cumpără piese de pe i-Tunes … şi se mai merge la concerte.

Felicitări Godmode pentru seriozitate şi pentru spectacol. În speranţa unei reorganizări a melomanilor clujeni vă urez un călduros

> Vă mai aşteptăm pe la noi <

FOTO. Godmode. Fotografii de Sir Olaf Pol.

Autor: Sir Olaf Pol

Fotograf: Sir Olaf Pol

Părerile lui Olaf Pol vor putea fi urmărite în rubrica

Byte. POLa MEA

numai la CZB

Comments
5 Responses to “Click. RECENZIE. Godmode la Cluj. 10 aprilie 2010”
 1. Sir Olaf Pol spune:

  Ca si o completare … Felicitarile nu sunt pentru intarzire sau micile soundcheck-uri din timpul concertului. Am decis sa omit punctarea lor in nota finala.

 2. Jiji spune:

  Pacat. Este una dintre trupele care merita mai multa atentie. Eu am avut placerea sa ascult ultimul lor album si mi se pare un album bine lucrat. Nu pot sa zic ca nu se simte putin sound-ul VDV (si asta nu pentru ca au o piesa cu Despot) ci pentru ca au unele fraze destul de asemanatoare dar per total este un album reusit.
  Sper ca pe viitor baietii sa aiba parte de un public numeros si de o sustinere activa.
  Defapt de asta ar trebui sa aiba parte toate trupele care canta in Cluj indiferent din ce parte a tarii sunt..

  Mi-a placut sincer un paragraf al lui SIr Olaf Pol si anume „De când ne ştim ne-am plâns că nu avem destule concerte în Cluj, însă acum, când ele încep să se înghesuie, tineretul meloman le ignoră cu desăvârşire.” – Nota 10.

  • da. am fost si eu (rikko) la acest concert. Nota finala mai mica se datoreaza faptului ca pe album muzica suna mai bine decat in concert, a durat prea multe piese ca sunetul din sala sa fie bun … ceea ce trebuia bibilit inainte de concertul propriu-zis … si e foarte important ca o formatie sa sune chiar mai bine sau sa surprinda in concert muzica un pic altfel ca pe disc.

  • Sir Olaf Pol spune:

   Jiji multumesc pentru compliment. Asa si este … si exemplele sunt multiple. Cel mai recent dupa acest concert. Concertul Altar la care spectatorii nu au fost mai mult de 50 de persoane. Si atunci intrebarea este evident urmatoarea. De ce mai cerem concerte daca oricum nu mergem la ele? De cerem muzica daca oricum nu o cumparam? Lista de „De Ce?” poate continua si contiuna.

Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: