Zoom. INTERVIU. Global Battle of the Bands 2009. Finala amânată

Alexa Nicolae, VJ la Kiss TV şi solistă de muzică pop din România va prezenta Finala Mondială THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS care va fi organizată în 27 aprilie la Londra.

Ea a fost aleasă dintr-un grup de artişti şi VJ-i din întreaga lume. Anul trecut Finala Mondială a fost prezentată de Michele Ronja, top model si presentator MTV Europe.

Alexa Nicolae s-a remarcat prin interviurile luate cu vedete internationale unde a dovedit cunoaşterea limbii engleze şi profesionalism. Ea a prezentat finala naţională GBOB România 2009. Alexa Nicolae a cântat deasemenea în Finala EUROVISION România 2010.

În ultimele luni am discutat cu mai mulţi artişti dezamăgiţi de Finala GBOB România din octombrie 2009 şi am avut un feedback negativ referitor la acest concurs. Pentru a elucida problemele, am trimis o listă de întrebări organizatorului, prin care am vrut să acopăr toate problemele semnalate.

CZB nu a fost la Finala GBOB România 2009, organizată la Bucureşti, şi nu are nici un fel de părere privind cele întâmplate acolo.

La întrebări a răspuns dl. Cristin Tomeci, Director International GBOB, organizatorul local al finalei România din 2009.

Din lipsa de timp, nu am pus diacriticele în text.

CZB: Finala Mondială GBOB 2009 de la Londra nu s-a mai tinut in decembrie, ci va fi acum in 27 aprilie?

Cristin Tomeci (Director International GBOB): Finala Mondiala nu s-a putut tine in decembrie datorita iernii neobisnuit de grele, caderilor de zapada masive, aeroporturilor inchise etc.

De aceea s-a hotarat ca exceptional sa se amane pentru primavara anului 2010, mai ales ca specialistii meteo au anuntat o iarna lunga si grea (ceea ce a si fost).

CZB: Phenomenon este formatie sustinuta de Phoenix?

Cristin Tomeci (Director International GBOB): Nu cunosc nimic despre aceasta problema legata de Phoenix, pentru asta trebuie sa contactati formatia.

Personal nu am nici o relatie cu nimeni de la Phoenix.

CZB: Phenomenon a participat ca invitat la finala GBOB Belgia, cu doua saptamani inainte de finala GBOB Romania in 2009? Pe ce considerente a fost invitata?

Cristin Tomeci (Director International GBOB): PHENOMENON a fost invitata in Belgia nu cu doua saptamani inainte ci pe 6 sept.2009. Invitatia a fost pentru trupa THE MARKER (asa cum si GRIMUS a fost in Serbia cu un an inainte) dar ei erau inscrisi la Cerbul De Aur si finala s-a suprapus ca perioada de timp. De aceea nu au putut da curs invitatiei. Organizatorii belgieni au vrut atunci Highlight Kenosis care din pacate nici ei nu au avut programul liber.

In aceasta situatie, pentru ca era anuntata o formatie romaneasca invitata au ales alta trupa participanta la GBOB 2008 (unde Phenomenon nu trecuse nici de finalele regionale). Consultand trupele participante, au considerat ca o trupa de copii poate fi ceva special pentru Antwerpen si asa au fost invitati copiii care au si avut succes de altfel.

CZB: Se stie ca spre deosebire de restul formatiilor care au participat la Finala GBOB Romania *(care au respectat cele 10 minute de soundcheck inainte de prezentarea celor doua piese in concurs), Phenomenon a fost prezenta la sala de spectacol in dupa-masa finalei si a avut posibilitatea de probe de sunet timp de doua ore.

Cristin Tomeci (Director International GBOB): Nu cunosc aceasta problema, de partea tehnica s-a ocupat in totalitate partenerul roman, respectiv Jukebox Club. In ce ma priveste, partea de soundcheck a concursului a fost organizata la fel pentru fiecare trupa. Nu cunosc si nu pot cenzura ce face un club in afara programului meu de concurs.

CZB: Sunt multe formatii si multi artisti care vorbesc despre faptul ca Finala GBOB Romania a fost masluita in favoarea celor de la Phenomenon. Care este punctul de vedere al organizatorilor Finalei GBOB Romania 2009?

Cristin Tomeci (Director International GBOB): Cred ca ar trebui sa cunosteti mai bine faptul ca in Romania cine nu castiga da vina pe juriu, lucru intamplat si cu GRIMUS la prima editie si cu THE MARKER la a doua. Va asigur ca jurizarea a fost serioasa, pertinenta si impartiala. Hotararea in ce priveste castigatorul a fost pentru prima ora unanima.

Desigur ca ceea ce cautam noi nu corespunde totdeauna cu gusturile locale, nationale.

Un element in plus asupra seriozitatii jurizarii este ca la Finala Nationala olandeza 2009 desi a participat si EXPERIENCED, trupa al carui manager sunt de peste 3 ani, a castigat formatia GANGSTER, pentru ca a fost mai buna. Punct.

CZB: Finala GBOB Londra va fi transmisa pe net? Cand se anunta rezultatele finale?

Cristin Tomeci (Director International GBOB): Incepand cu 2010 sunt multe schimbari importante in ce priveste GBOB. printre altele si contractul cu cateva televiziuni care vor transmite direct finalele.

Din pacate aceasta finala nu intra inca sub noile contracte ea fiind finala restanta din 2009. Am rugamintea sa asteptati noutatile care vor fi anuntate oficial dupa Finala Mondiala 2009 din 27 aprilie 2010. Tot ce pot sa va spun este ca din 2010 participarea la concurs in tarile participante (sper ca Romania sa ramana in concurs) va fi gratuita. Va voi tine la curent. Va voi anunta rezultatele imediat ce vor fi facute publice.

Ca element suplimentar, cu titlu personal as mai adauga ca trupa PHENOMENON si-a schimbat componenta la inceputul lunii martie ceea ce eu, repet, personal, consider o mare greseala (don’t change horses in the middle of the stream) dar ei au dreptul sa faca asta.

Ramane de vazut daca in noua formula, fara clapa va avea acelasi impact la Londra. Eu le urez succes.

Începand cu luna februarie sunt Director International GBOB, inlocuindu-l pe Matt Walker si nu voi mai organiza personal Finala Nationala GBOB in Romania sau orice alta tara – pe viitor, ci voi coordona toate tarile din sfera europeana.

Sunt doua organizatii interesate sa preia GBOB ca „Licenced National Organizer” dar o hotarare finala nu a fost inca luata. Mai asteptam si alte cereri pentru hotararea finala.

www.gbob.com

http://www.phenomenon.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: