Zoom. INTERVIU. Andras Kovacs. KUMM

Kumm lansează un nou videoclip.

Concertul are loc la Roland Garros sâmbătă 24 aprilie.

Piesa este Pop Song, iar unii o cunosc deja de la Radio Guerrilla.

În acest sens am povestit cu Andras Kovacs de la Kumm despre:

  • planurile cu acest clip
  • exodul secţiei ritmice la Urma
  • şi Kumm e publicul din Bulgaria

CZB: Kumm aţi luat hotărârea să schimbaţi stilul pe care îl promovaţi de 10 ani de zile?

Andras Kovacs (Kumm): Nu am schimbat stilul brusc după zece ani! Este vorba de o schimbare în timp, de la album la album. Este o schimbare normală dacă luăm în considerare ce muzici ascultam în 1997 şi ce ascultăm acum. Ştii, este ca şi în pictură, când un artist oarecare începe să folosească din ce în ce mai mult roz, nu cred că stă şi face o şedinţă cu el însuşi pentru a face asta, ci pur şi simplu aşa simte că e bine.

CZB: Kumm vedeţi schimbarea aceasta la publicul care va urmăreşte concertele în primăvara 2010?

Andras Kovacs (Kumm): Publicul nostru s-a schimbat foarte mult, este şi normal după evoluţia stilistică a trupei. Suntem foarte bucuroşi că avem un public atât de frumos!

CZB: Kumm aţi ales Pop Song… după succesul avut la Radio Guerrilla?… De ce nu aţi făcut un clip la o piesă care nu a fost încă promovată?

Andras Kovacs (Kumm): Există un motiv foarte clar, care din păcate încă nu-l putem dezvălui. În primul rând, considerăm că este un „pop song” foarte reuşit şi o piesă foarte frumoasă; în al doilea rând, va fi o piesă foarte difuzată într-o ţară mare şi prietenă cu ţara noastră de peste ocean. Care ocean? Secret! De aceea ne-am gândit că este obligatoriu să existe şi un clip. Chiar vorbeam între noi despre faptul că e o piesă de care nu te poţi plictisi. De obicei la o filmare când auzi aceeaşi piesă de sute de ori – la un moment dat începi să te saturi de ea … nu a fost la fel în cazul Pop Song!

CZB: Kumm a fost dimineaţa în care v-aţi trezit fără Domi la tobe?

Andras Kovacs (Kumm): A fost o noapte! Noaptea a fost grea dar dimineaţa a fost soare puternic afară.

CZB: Kumm consideraţi că v-aţi acomodat cu secţia ritmică de la Go To Berlin?

Andras Kovacs (Kumm): Paul nu mai cântă de ceva vreme cu Go To Berlin. În rest, despre acomodare, a trecut foarte – foarte repede. Legătura între noi s-a produs rapid şi sunt doi muzicieni cu care e o plăcere să lucrezi, să faci drumuri prin ţară … şi alte activităţi sportive şi culturale.

CZB: Kumm explicaţi faptul că au fost asimilaţi chiar cei de la Go To Berlin la Kumm… a fost o conjunctură sau aţi apreciat mereu secţia lor ritmică?

Andras Kovacs (Kumm): Nu s-a urmărit o secţie ritmică anume, sincer… aşa s-a nimerit, nu a fost o chestie căutată.

CZB: Kumm vedeti akumm secţia ritmică de la Urma? Îi consideraţi trădători de cauză sau o evoluţie firească în favoarea stilului nou, abordat de Kumm?

Andras Kovacs (Kumm): Muzicianul trebuie să fie liber, alfel nu ar fi ok. Este o lume liberă şi pleacă cine vrea, unde vrea. Urma, după părerea mea, face o muzică care se bazează în mare parte pe voce şi chitară.

CZB: Kumm aţi ales Teoria Minţii în deschidere la Cluj? Kumm aţi aflat de formaţie şi ce v-a plăcut la ea?

Andras Kovacs (Kumm): Nu mai ţin minte cum am decoperit exact muzica lor, ceea ce pot spune e ca îl consider pe Jimmi Popa poate cel mai talentat tânăr muzician din ţara noastră la această oră. Unele compoziţii au o maturitate şi o sensibilitate muzicală ce merită mult respect pentru un tânăr de douazeci şi un pic de ani, ca să nu mai vorbim şi de marea diversitate armonică.

CZB: Kumm a decurs colaborarea cu Ostava?

Andras Kovacs (Kumm): Foarte bine! Ei ne-au aşteptat cu mult whiskey, noi i-am aşteptat cu pâine şi sare şi whiskey! :))) E o colaborare care funcţioneaza foarte bine, curând vom susţine două concerte cu ei în Bulgaria.

CZB: Kumm s-a comportat publicul bulgar la apariţiile voastre scenice? Aţi cântat doar la club, doar la Festival, sau aţi avut ambele experienţe la Sofia? Se poate zice că aveţi un public care vă aşteaptă şi acolo?

Andras Kovacs (Kumm): Am avut două cântări de club şi una la un minifestival pe malul mării. Publicul a fost foarte, foarte receptiv.

CZB: Kumm se dezvoltă relaţia voastră cu Chişinăul? Alternosfera v-a invitat anul trecut la un Festival de amploare. Le-aţi întors favoarea sau nu a fost vorba de aşa ceva?

Andras Kovacs (Kumm): Nu e o colaborare ca şi cu Ostava, în sensul că nu ne-am înţeles la o chestie gen „voi ne chemaţi – noi vă chemăm” deşi ne-am dori foarte mult să cânte şi ei mai mult în România pentru că e o trupă foarte valoroasă şi e păcat că organizatorii de festivaluri nu prea se gândesc la ei mai des. Poate cândva vom putea organiza un turneu mai amplu cu ei şi cu o altă trupă din România.

CZB: Kumm de lansaţi videoclipul la Roland Garros, acesta fiind un club unde nu mai au loc multe evenimente de gen la Cluj deja de vreo 6 luni de zile?

Andras Kovacs (Kumm): Cu Roland Garros avem o legatură specială. La un moment dat, a fost singurul club din Cluj care a sprijinit în mod real trupele locale şi din ţară, e un loc unde revenim cu mare drag de fiecare dată!

kummusic.wordpress.com

www.myspace.com/kummband

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: