Click. RECENZIE LIVE. AG Weinberger. CLUJ. 23.04.2010. Turneul Interzis FM

AG Weinberger

!!!!!!

Vineri 23 aprilie

Diesel Club

22.15

Stai şi asculţi mai multe piese şi te gândeşti … măi, dar ce cântă de fapt AG Weinberger? În repertoriul ales pentru concert găseşti de toate pentru toţi.

Folk (YesterdayBeatles), Blues (Mother BluesFrank Son Seals), Rock (Wild HorsesRolling Stones), Jazz Progresiv (I Just Wanna Make Love To You), World (Norwegian WoodBeatles). Toate sunt preluări, adaptate stilului său inimitabil de interpretare – filtrate mai întâi prin conştiinţă, apoi prin suflet, apoi prin corzile vocale – şi le face să sune ca şi cum ar fi ale lui… şi să nu uităm că de fapt aici nu este vorba de un concert de promovare de album propriu. Sala nu a fost aglomerată … probabil şi pentru faptul că nu a fost un concert de muzică cu piese care poartă semnătura lui AG. Păcat.

La Turneul Interzis FM chiar vezi muzici ce nu auzi la radio!

Conceptul este deosebit şi numai un ambasador cultural, precum AG Weinberger (care şi-a petrecut etape întregi din viaţă în Ardeal, Statele Unite şi Elveţia), cred că îşi poate asuma răspunderea de a ne călăuzi într-o lume muzicală îndepărtată de a noastră, unde oamenii au totuşi aceleaşi emoţii şi sentimente cotidiene. Muzica ar trebui să ne unească pe toţi … în primul rand, pentru că e imposibil să ne înstrăineze.

AG Weinberger face o artă din a fi diferit.

AG Weinberger e ACOLO! …prin groove, şi prin (acel laid back) feeling. Are trabucul, are atitudinea, are înălţimea …are starea de spirit.

Am putut sta doar o repriză, dar zău că nu ştiu cum s-a scurs timpul.

Sunt sigur că a doua repriză a fost şi mai intensă (…mai erau două chitări aşezate lângă artist, care nu fuseseră folosite în prima repriză …şi sunt sigur că nu le-a adus degeaba…)

Acest Guitar Man ştie să facă show şi ştie să mixeze piesele în aşa fel încât să existe un crescendo constant, care te încarcă cu o energie pozitivă. Experienţa americană a contat foarte mult pentru cariera şi dezvoltarea lui ca artist. Gesturile, mimica, momentele alese în timpul concertului pentru a comunica cu sala, pentru a spune un banc, pentru a introduce o piesă mai deosebită, pentru a capta atenţia sau pentru a lua ochiul de la altceva mai puţin important, dar necesar de făcut pe scenă, sunt studiate atent şi deja fac parte din standardul ridicat al unui spectacol branduit de AG Weinberger.

Momentul magic din prima repriză a fost interpretarea de freestyle guitar pe I Just Wanna Make Love To You. The man can rock with one steady roll… all night long.

Trupa de spate

M-a mirat faptul că trupa de spate e neschimbată de la primul concert de acest gen, de acum un an.

  • Chitară. Sorin Petrilă
  • Chitară bas. Vlad Spătar
  • Baterie. Miki Orban

Asta iarăşi dă dovadă de seriozitate şi profesionalism din partea tuturor artiştilor implicaţi în acest proiect.

Motto-ul turneului Interzis FM

Vino cu noi! Implică-te în campania noastră împotriva Recesiunii Mentale… Nu a fost niciodată o nevoie mai acută de acţiune şi atitudine ca în aceste timpuri.

Identifică-te cu lucrurile care te reprezintă!

Nu Te Lăsa Păcălit!

Comments
One Response to “Click. RECENZIE LIVE. AG Weinberger. CLUJ. 23.04.2010. Turneul Interzis FM”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] CITIŢI CRONICA CONCERTULUI DÂND CLICK AICI. […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: