Click. RECENZIE. Cadaveres. Cluj. 18.04.2010

Cadaveres (Ungaria)

!!!!.

Irish&Music Pub. 18.04.2010

Este o formaţie la fel de bine cunoscută ca şi Watch My Dying, dacă nu – chiar mai cunoscută de publicul din Ungaria. Proiectul de suflet a lui Körmöczi Péter Balázs, a fost înfinţat în 2005 şi era format doar din vedete ale scenei metal underground din Ungaria. A devenit foarte repede una din cele mai populare trupe de pe scena underground-ului. Îmi este foarte greu să scriu o cronică despre Cadaveres, să încerc să fiu la fel de captivat de formaţie după ce văzusem Watch My Dying.

Ascultasem albumul Soul of a New Breed din 2006 şi pot să zic că mi-a plăcut dar nu m-am omorât după formaţie. Eram foarte curios să îi văd live. Sunt puţine trupe care cântă acest gen de hardcore care sună bine şi live, sau cel puţin, nu multe trupe pe care le-am văzut live şi m-au impresionat.

Cadaveres au schimbat de curând aproape toată componenţa: au un chitarist nou, solist nou şi toboşar nou. Toţi membrii sunt mai mult sau mai puţin cunoscuţi la noi, deşi, normal, în Ungaria sunt vedete cu toţii. Cea mai interesantă adiţie adusă trupei este noul toboşar, Jaci, care înainte să vină în Cadaveres a cântat timp de aproape 10 ani împreună cu conaţionalii lor, foarte cunoscuţi deja, Ektomorf.

Mă pregăteam pentru toate scenariile, după parera mea Evilution, ultimul lor album, a fost mult mai moale decât predecesorul, şi cu noile schimbări de componenţă nu ştiam la ce să ma aştept. Cadaveres cântă în formula aceasta un hardcore de mare clasă, comunicarea între instrumentişti este superb de vizionat ca şi spectator. Se vede că se simt bine pe scenă şi că le face plăcere să cânte împreună.

Show-ul a fost unul foarte bun, deşi lumea nu s-a înghesuit nici la acest eveniment. Am avut parte de un public acceptabil şi destul de numeros pentru un mic mosh pit, iar la sfârşit membri trupei Watch My Dying cât şi o parte din organizatori au năvălit pe scenă pentru un final inedit.

Trebuie să spun sincer deşi hardcore-ul nu este chiar la sufletul meu, Cadaveres m-au facut să mă agit în faţa scenei ca un ipocondriac.

www.cadaveres.hu

Autor. Sir Olaf Pol

FOTO.Cadaveres . Cluj. 18.04.2010

organizator. CJHC

www.myspace.com/clujnapocahardcore

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: