Click. RECENZIE LIVE. Brutal Attack VI. CHIŞINĂU. 7.05.2010

BRUTAL ATTACK VI

!!!!

Vineri 7 mai

Barul Orpheus din incinta Uniunii Scriitorilor din Moldova

19.00 – 4.20

Autor: Gonzo

Mai Brutal ca niciodată!

Festivalul de muzică extremă şi voie bună a devenit deja o tradiţie la Chişinău, ajungând la ediţia a VI-a. Orice festival care se respectă, indiferent de genul de muzică promovat, încearcă în permanenţă să-şi ridice nivelul şi să ofere o nouă ediţie cu invitaţi şi mai tari. De data asta Chişinăul era în aşteptarea icoanelor grind-core din Cehia – Pigsty. Autorul acestui articol încă nu ştia că a VI-a ediţie a festivalului va fi cu adevărat brutală, la propriu şi la figurat, în adevăratele tradiţii a ospitalităţii moldoveneşti… dar, toate la rândul lor.

Locaţia aleasă de această dată de organizatori mi s-a părut cea mai reuşită de până acum. Barul Orpheus din incinta Uniunii Scriitorilor din Moldova este un local care îmbină trecutul cu viitorul, un fel de post-modernism sovietic dacă vreţi – cu preţuri mişto la băutură şi chelneri binevoitori, gata să accepte orice manifestaţie radical-artistică.

Pe la orele 17.00, terasa Uniunii Scriitorilor era plină de lume, zâmbete, ţipete, cunoştinţe… aveam impresia că am ajuns la o onomastică la scară largă, cu câteva sute de invitaţi, muzică bună şi trei tone de bere. Berea a fost cauza brutalizării fizice din acea seară, mai ales că curgea în cantităţi industriale…  concertul încă nu începuse, dar în jur deja puteai observa câteva feţe ameţite de-a binelea… veselie, ce mai…

Aflasem de la Radu (organizator şi chitarist Abnormyndeffect) că Pigsty se reţine, din cauză că a luat cea mai târzie rută, şi probabil ajunge abia pe la miezul nopţii. Timp de două ore am mai schimbat câteva vorbe cu băieţii din Epicrise şi nici nu mi-am dat seama că deja dădusem peste cap vreo şase beri.

Pe la 19.00 începe concertul şi toată lumea este invitată în sală. Are loc debutul trupei basarabene Lego Deconstructor – fashion-grind conceptual despre modelele Lego. Fashion sau nu-fashion dar grind-ul prezentat de băieţi e unul câte se poate de vesel şi incitant. M-a supărat faptul că solistul trupei şi bunul meu prieten Ion s-a transformat de cum a ieşit pe scenă în Vania, şi a început a vorbi în rusă… În fine, partea vocal-instrumentală a fost de nota zece indiferent de şovinismul meu avansat în acea stare de alcoolizare.

A urmat o pauză în timpul căreia am mai ars două beri ca să revin în sală pentru Sepsys. Trupa a apărut într-o nouă componenţă, prezentând acelaşi brutal-death-grind calitativ – o singură obiecţie, cred că ar avea nevoie totuşi de alt solist, vocalul de la Deimos aduce mai mult a black-metal decât grind-core.

A urmat Abnormyndeffect (ABN) şi primele mosh-uri şi slam-uri personale, mosh-uri mai moi, de veteran, dar amibiţioase. ABN-ul a prezentat un program avansat de distrugere a condiţiei fizice în rândurile publicului. Eu, fiind mai plin de bere, probabil m-am simţit cam şifonat după set-ul distrugător de 40 de minute, şi m-am pornit spre prima conversaţie cu Dl. Toaletă…


Epicrise începe prestaţia, grind violent, la viteze ultrasunet, cu piese care durează maxim 3 minute….

În barul Orpheus sunt două camere de veceu, una din ele e destul de ok pentru o mică pauză recreativă …

Două mâini mă apucă de spate şi mă scot afară …

E noapte în Chişinău.

… Hai bă că începe Krow, băăăăăăăăăăăăăăăă …

A doua zi după concert, am aflat că Eufobia şi Pigsty n-au evoluat în acea seară, ediţia a VI-a a ţinut până la 4.20 dimineaţa. Pe final, publicul a avut parte de un jam-session nemaipomenit de marcă moldo-ucraino-braziliană. Eu am simţit doar o parte din frumuseţea atacului brutal, însă am încredere în lumea care a încărcat forumurile şi platformele de socializare cu impresii mai mult decât pozitive. Trăiască grindcore-ul şi prietenia între popoare!

Fotografiile sunt realizate de Nata Moraru.

http://nata.moraru.ws

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: