Zoom. INTERVIU. Division of Joy. Bucureşti. despre Ian Curtis

Astăzi, acum 30 de ani, şi-a luat viaţa solistul vocal de la Joy Division.

La Bucureşti s-a înfiinţat nu de mult o formaţie cover band pentru Joy DivisionDivision of Joy. Capul răutăţilor a fost Pipai, cunoscut multora din branşă pentru sunetul ce îl face la modul foarte dedicat pentru formaţiile mai tinere (dar nu numai) pe stadioanele mari din Bucureşti.

CZB: Cum ai descoperit muzica de la Joy Division şi în ce măsură te-a influenţat artistic?

Pipai (solist şi membru fondator la Division of Joy, inginer de sunet la Sound Studio Production):

Ian Curtis este una din figurile tragice din istoria rockului, luat aparte, dar ca un grup, cei de la Joy Division au făcut istorie explorând şi deschizând tot atâtea direcţii în muzica pop-rock câte piese au creat. Poet autoeducat, fire bipolara,cu inclinaţii catre poezia postmodernistă, a reuşit să transpună propriile sentimentele şi stări sufleteşti în versurile scrise pentru piesele Joy Division dar mai ales prin mişcările devenite legendare de pe scenă în timpul concertelor Joy Division. Retrospectiv, Ian Curtis poate fi alăturat galeriei pop-idolilor Brian Jones, Jim Morisson, Janis Joplin, Marc Bolan, etc … R.I.P.

Jan

(Janin Pasniciuc, chitară pentru Division of Joy şi Dekadens):

Îmi plac formaţiile care au ceva de spus ca un tot unitar şi nu se remarcă prin virtuozitatea unia sau altuia! Dacă formaţia asta nu exista probabil că multe din trupele post punk de astăzi nu existau!

Prima oară am auzit pe vremuri la Fun Radio pe Cristi Busuioc, care avea o emisiune ce se chema Exclusiv Alternativ, prin anii 90! Acolo am auzit pentru prima oară Isolation sau She Lost Control!

Ian CURTIS mi se pare deja un icon alături de mulţi alţii, fiind unul dintre pionerii muzicii post punk! Un fel de inventator al roţii pentru genurile indie, goth, etc…

www.myspace.com/thedivisionofjoy


Comments
One Response to “Zoom. INTERVIU. Division of Joy. Bucureşti. despre Ian Curtis”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Despre trupa nu stim prea multe (pe contul myspace pe care il promoveaza cand au concerte nu sunt prea multe info, nici pe fan page-ul de pe Facebook), dar va putem spune ca baietii sunt din Bucuresti si ca solistul trupei, Pipai, era, intr-o vreme (daca nu e si acum), inginer de sunet la Sound Studio Production si se ocupa de sunetul de la concertele de pe stadioanele mari (am aflat de aici). […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: