Click. JUKEBOX. Mai 1970. Acum 40 de ani

John, Paul, George şi Ringo lucrau separat la proiecte solo. Se zvonea despărţirea iminentă a formaţiei Beatles; concomitent se lansa lung metrajul Let It Be. Ultima piesă semnată Beatles urcă pe locul 1 în SUA, The Long and Winding Road este al 20-lea hit de succes în State pentru cvartetul britanic.

Deşi The Beatles se află într-un proces lent şi evident de destrămare, cei patru se întrec în locurile fruntaşe ale clasamentelor de albume în Anglia. Paul McCartney se află pe locul 2, albumul trupei Let It Be fiind pe 3, Ringo Starr este pe locul 19, albumul Abbey Road este pe 20 … producătorul Allen Klein, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr TOŢI au încercat să amâne lansarea albumului lui Paul McCartney ca să nu scadă cifra posibilă de vânzare a albumului Beatles. Ringo a fost cel care l-a vizitat pe Paul acasă să discute problema asta cu el. Atât de tare s-a înfuriat Paul încât nici unul dintre ceilalţi nu l-a mai deranjat pe această temă.

23-24 mai. La festivalul Hollywood Rock Music Festival, The Grateful Dead a debutat în Anglia, iar Mungo Jerry a avut un show foarte apreciat de public, cu care a ieşit din anonimat.

18 mai. Jim Morrison este obligat de poliţie să coboare de pe scenă pentru anumite cuvinte rostite, faptul că s-a dezbrăcat în public şi a avut o conduită nedemnă pentru un artist aflat pe scenă.

Bob Dylan lansează un dublu album cu piese preluate de la alţii. Înregistrările sunt făcute deasemenea, cu foarte multe colaborări. Self Portrait a stricat imaginea artistului pe termen lung. Urmarea lansării albumului în august a fost că Bob Dylan nu mai era considerat trendy.

Paul Simon a declarat în presă că a compus piesa Bridge Over Troubled Water având în gând vocea Arethei Franklin. Artista a înţeles mesajul şi a avut success cu preluarea făcută.

Solistul de la Dr. West’s Medicine Show and Jug Band (cunoscut cel mai bine pentru piesa The Eggplant That Ate Chicago) s-a lansat pe cont propriu. Spirit In The Sky semnat şi cântat de Norman Greenbaum devine un hit folosit des şi în filmele despre războiul din Vietnam.

Frijid Pink din Detroit, cântă de aproape trei ani, dar reuşeşte să devină cunoscută cu o preluare după The Animals, House of the Rising Sun, într-o manieră heavy, heavy metal, plină de cârnaţi.

 • TOP 5 UK al lunii mai. Acum 40 de ani.
 1. Back Home. England World Cup Squad
 2. Spirit In The Sky. Norman Greenbaum
 3. House of the Rising Sun. Frijid Pink
 4. All Kinds of Everything. Dana
 5. Daughter of Darkness. Tom Jones

 • TOP 5 US al lunii mai. Acum 40 de ani.
 1. American Woman / No Sugar Tonight. Guess Who
 2. Let It Be. Beatles
 3. Vehicle. Idols of March
 4. ABC. Jackson Five
 5. Everything is Beautiful. Ray Stevens

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: