Click. RECENZIE LIVE. 5 iunie 2010. Whispering Woods. MonoJacks. Pista Mashina

Whispering Woods

!!!!

Irish&Music Pub

20.45

Gramaj înainte de coacere. Am primit două brăţări în seara asta … ambele de culoare roşie … şi această ştampilă de la liderul formaţiei Tiarra, care stătea la bilete. Am ajuns acasă şi am citit mesajul ştampilei, crezând că este numele unei Asociaţii culturale …

Invitaţi în deschidere la Tiarra, eu nu mai auzisem de Whispering Woods, care s-au prezentat în seara asta cu un invitat special la keyboards, Alma (solista de la ex-Elogia).

Mi-a plăcut formaţia pentru că metaliştii din trupa de spate au sunat bine; solista cu vocalize de operă cânta corect, fără scăpări, iar clapa a potenţat atmosfera apăsătoare a stilului de Goth Metal promovat de ei. Eu sper că această colaborare cu Alma (la clape) nu se încheie aici.

Formaţia mi s-a părut foarte crispată; pe solistă o văd cu părul desfăcut, eventual vopsit cu o dungă albă… Din păcate, trupa s-a prezentat foarte sec, îmbrăcată în haine negre …de stradă… fără imaginaţie. Ar fi indicat să participe la Goth Party-ul din Umbra de Noapte (vineri 18 iunie) să se inspire de la alţii cum ar putea să se prezinte pe viitor. Nu e nevoie de mulţi bani sau stofă de calitate; în general, vestimentaţia clasică a scenei Goth este DIY. Whispering Woods au impresionat cu muzica, nu şi cu look-ul. Dacă le-ar avea pe amândouă şi să fie mai dezgheţaţi pe scenă, ar putea fi o trupă foarte apreciată pe genul ei de muzică.

Vroiam să ajung la mai multe evenimente în oraş, astfel, nu am putut rămâne şi la recitalul celor de la Tiarra, dar am schimbat câteva vorbe cu solista, Anda, iar interviul va apare curând la ClickZoomBytes.

...

MonoJacks

!!!!!

Terasa Muzeului de Artă

21.45

Am ajuns la MonoJacks! Mi-am propus să-i văd aici, ca să îmi dau seama mai bine de ce au de zis şi cum se prezintă. La doua lor apariţie la Cluj la o lună distanţă de concertul din Booha Bar, consider că au avut tot atâta public ca la primul concert. Am plecat după jumătatea concertului, şi nu cred că erau mai mult de 200 de persoane pe terasă. Unii mi-au spus că a mai venit public ulterior… Oricum, a fost cel mai restrâns public care s-a adunat pentru seria de concerte gratuite pe Terasa Muzelui de Artă în cadrul AlternaTIFF-ului. Din nou, organizatorii au greşit prin faptul că nu s-a menţionat pe afiş că Doru este acelaşi solist ca la AB4. De data asta au greşit Bucureştenii din punct de vedere al marketing-ului pentru acest concert, ei fiind deja obişnuiţi cu numele şi formaţia, care este foarte activă în sud.

Spre deosebire de cele mai multe formaţii alternative înfiinţate în ultimii ani la Bucureşti, MonoJacks promovează un pop-rock actual şi nu reinventarea New Wave-ului anilor 80.

După albumul de debut Persona, care l-am ascultat cu mare plăcere de trei ori până acum (după ce l-am cumpărat acum două zile la concertul timişorenilor), cred că MonoJacks este formaţia pe acelaşi feeling de la care abia aştept să deţin un material discografic.

Precum Grimus, MonoJacks cântă curat şi precis, emană o energie pozitivă şi beneficiază de unul dintre cei mai cusivi şi elocvenţi solişti de limbă engleză din România.

ClickZoomBytes recomandă călduros MonoJacks. Este o formaţie care merită urmărită la concerte prin ţară.

Pista Mashina

!!!!!

Booha Bar

0.10

Bulgarii au ajuns târziu la Cluj. Probele s-au terminat la 22.30.

Artiştii s-au dus să se spele şi să se schimbe … şi s-au lăsat aşteptaţi.

În grafic cu ceea ce am scris despre politica concertelor de la acest club acum câteva săptămâni, de data asta concertul a început cu peste două ore întârziere faţă de ora trecută pe afiş.

În schimb, aşteptatul a meritat. Ninjalăii au făcut show într-un întuneric nederanjat de videoproiecţiile minimaliste. Pista Mashina şi-a ascuţit săbiile digitale şi ne-a răpuns din plin cu un baraj de ritmuri electro jungle-breakbeat cu o diversitate de elemente secundare eclectice, aruncate foarte artistic în spaţiul clubului iarăşi neîncăpător.

Se întrezăreau flăcări din ochii ce sclipeau atunci când un blitz mai ridica vălul întunericului pentru o fracţiune de secundă. Cu ingeniozitate, pe muchia experimentalismului, cvartetul de muzicieni (un trio de clăpari şi percuţionist) a reuşit să încingă atmosfera încă de la prima piesă.


Din păcate, deşi acest proiect a dovedit un talent debordant, un show atractiv şi o muzică avangardistă cu o priză exagerată la publicul prezent, acest spectacol nu a făcut parte din serile de concerte propuse de AlternaTIFF.

VEDEŢI POZELE DIN CONCERTUL LOR DÂND CLICK AICI.

Pista Mashina a făcut un show nemaipomenit la Cluj, şi cred că a fost modul ideal de a încheia o serie de patru seri de ieşit în oraş la puhoiul de evenimente şi artişti internaţionali, autohtoni şi locali care ne-au onorat cu prezenţa lor la Cluj şi care ne-au dovedit că oraşul nostru are potenţialul de a fi metropolă şi capitală culturală … totul depinde acuma de viitorii edili, pentru că actualii au cam dat cu bâta în baltă privind modul în care îşi selectează parteneriatele şi modul în care au dovedit că sprijinul acordat scenei locale lasă de dorit, indiferent că este vorba de un festival de film internaţional, opera română sau (efectiv) sutele de artişti care promovează muzica alternativă (de folc, rock, metal, electro sau hip hop) pe plan local.


În aceeaşi seară au mai fost două concerte în oraş unde nu am putut să fiu prezent.

 • Semifinala I la Le General
 • Ziua 4 AlternaTIFF la Zorki
   • Relative
   • Toulouse Lautrec
   • Amsterdams

În seara asta, după 10 zile de vreme ploioasă, cerul s-a înseninat.

Iară-i bine!

Weekendul următor vine şi The Marker la Cluj.

Comments
4 Responses to “Click. RECENZIE LIVE. 5 iunie 2010. Whispering Woods. MonoJacks. Pista Mashina”
 1. livia spune:

  Multumim pt indicatie… dar ideea este ca noi sa ne simtim bine cum suntem imbracati… ca vin si eu intr-un corset si cand ar trebui sa cant imi dau seama ca hopppa, in asta nu stiu sa iau aer …nu-i nimic is imbracata frumos …nu mai conteaza daca nu pot sa cant :))

  • practice makes perfect. am scris despre posibile imbunatatiri. atat.

   • Doru spune:

    Salut! Se pare ca totusi „posibilele imbunatatiri” au prins realitatea, si ne-au ajutat foarte mult. Daca ai timp te invitam sa verifici pagina de facebook unde vei gasi si ceva poze si cronici de cand cu noua formula 🙂

    Multumim inca odata si toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: