Zoom. INTERVIU. Posset. RELATIVE. În preajma lansării

CZB: Ce s-a intamplat? Lansarea trebuia sa fie la Booha Bar in 12 iunie, acum s-a mutat in 18 iunie la Remember Pub. Care a fost motivul modificarii?

Posset (Relative): Primul nostru plan a fost cu Roland Garros, era totul vorbit, inclusiv cu trupele, pentru data de 11 iunie. TBA Crew ne-a propus să facem lansarea in Booha alături de Tribal House Collective. Am lăsat Garrosu şi l-am ales pe Booha Pufosu, cu toate că noi intern, unu la altu, ne-am cam dat in cap cu barosu pentru decizia asta. După o săptămână am fost anunţaţi de către TBA Crew prin SMS cum că există motive de supărare pentru faptul că apăream în Zorki (cică bar concurent) cu o săptămână inainte de lansare.

TBA Crew-ul e format din 2 băieţi care mi-s simpatici, şi au habar atât de muzică, cât şi de apariţiile nu doar clujene, ci şi naţionale, până la urma urmei. Cu siguranţă ştiau de Zorki (AlternaTIFF), sau dacă nu ştiau, atunci ştiau precis că Mushroom Story a apărut in 07.05.2010 in Zorki, iar cu o săptămână după, în 15.05.2010 tot aşa au fost chemaţi in Booha alături de The Moood.

Criteriul anulării lansării în Booha nu prezintă plauzibilitate. Asta nu inseamnă că TBA Crew este Mama Vitregă cu mărul otrăvit, sau că noi suntem cei 6 Pitici care nu mai avem Albă-Ca-Zăpadă, şi-l aşteptăm pe Prinţul din Booha s-o reînvie. Am intrat intr-o constelaţie tulbure, unde e posibil să ne fi inter-creat probleme prin interpretări diferite.

Cei 6 Pitici au dat cu roto-percutoarea prin mină, şi şi-au croit o cale spre Remember Pub pentru 18 iunie. Acest fapt ne-a dizolvat frustrările, şi acum că vedem lucrurile mai clar, realizăm şi noi ce e mică probabilitate să mai colaborăm cu TBA Crew sau Booha, insă asta nu ne opreşte ca să le dorim mai departe success amândorura, pentru că e greu de neglijat munca pe care au depus-o.

Baftă băieţi, şi sperăm să fim în continuare martorii multor trupe de calibru la voi!!!

Totodată ne cerem scuze de la Roland Garros!

P.S. Mushroom Story ne sunt prieteni, TBA Crew ne sunt prieteni, şi Booha e un loc unde te poţi simţi foarte bine. Dacă vreunul dintre voi citiţi rândurile astea, vă invităm să nu le interpretăm telenovelic.

CZB: In ce studio ati lucrat si cat a durat munca efectiva la imprimarea albumului?

Posset (Relative): Înregistrările s-au efectuat in sala de repetiţii – Noiz of Zion – a percuţionistului nostru. Moise-ul nostru sonor a fost Mihai Şarlea, actualul sunetist de la Luna amară. Munca efectivă a durat cam o lună jumate.

CZB: Au fost ceva intamplari deosebit de ciudate in studio? Cum a fost primul contact cu un studio pentru inregistrarea de piese pentru albumul de debut?

Posset (Relative): Întâmplări deosebite nu s-au ivit, am fost mai cuminţi decât la o oră de dirgenţie.

Acesta nu a fost chiar primul contact, pentru că noi am mai tras aceste piese o dată, insă datorită schimbării structurii pieselor, am decis să reluăm procesul.

CZB: Cat v-a costat in total acest album?

Posset (Relative): Fiind un album independent de vreo casă de discuri, n-a costat deloc mult, in jur de 550 €.

CZB: Materialul va fi lansat pe internet … in care saituri? si va fi lansat si in format CD la concerte?

Posset (Relative): Din moment ce nu avem nici o inţelegere cu nici o casă de discuri, CD-urile vor fi date cadou. Piesele vor fi tangibile pur şi simplu prin free download nu doar de pe www.reverbnation.com, ci şi orice site de natură similară pe care-l vom întâlni. Vom reveni ulterior cu detalii pe pagina noastră MySpace.

CZB: Veti face si un videoclip la Macrophone, piesa titulara a albumului. Cu cine veti lucra in acest sens?

Posset (Relative): Avem de gând să facem videoclipuri la 3 dintre piesele de pe album, şi prima va fi intr-adevăr Macrophone. Aveam 3 surse, din care am anulat una, şi incă nu am luat o decizie definitivă in ce priveşte viitorul nostru colaborator.

CZB: Actorii vor fi artistii din formatie? Vor fi si alti figuranti in scenariu?

Posset (Relative): Da, toţi artiştii din formaţie au câte un rol, şi la fel avem nevoie şi de figuranţi, 8 la număr, 4 de sex masculin, şi 4 feminin.

CZB: Cine a scris scenariul?

Posset (Relative): Scenariul, care nu e deloc superficial, a fost scris, de Posset (vocal). Nu oferim detalii, tot ce suntem dispuşi să spunem in momentul de faţă, este că, story-ul redă amplu primele 2 versuri ale piesei:

“Look at it how small it is, is that a microphone?

My words don’t fit in it, bring me a bigger one!”

CZB: Cate camere de filmat veti folosi? Vor fi cadre de interior sau exterior?

Posset (Relative): Da, se va filma cam 50-50, atât indoor cât şi outdoor.

Numărul camerelor de filmat nu-l cunoaştem.

CZB: Veti face smecherii, precum filmare cu telefon mobil, precum Voltaj, sau filmare cu aparat foto de amator?

Posset (Relative): Prevedem acest lucru intr-un videoclip, dar nu la Macrophone.

CZB: In 18 iunie veti face concert impreuna cu iCory.

iCory nu au mai fost la Cluj de cativa ani de zile.

Posset (Relative): Păi, dacă nu au mai fost de câţiva ani, atunci, acesta este un motiv în plus să-i chemăm, în rest, Luci (chitaristul-compozitor) e pescarul de trupe, se implică mult in asta, caută contacte, ia legătura, convinge.

CZB: Pe unde se va extinde traseul turneului de promovare in aceasta perioada?

Posset (Relative): Ce e clar până acum e Cluj şi Alba-Iulia. Mai sunt in plan oraşele natale ale membrilor trupei, Satu-Mare, Zalău, Braşov, plus Suceava, Iaşi, Botoşani, Tg. Mureş, şi Bucureşti.

CZB: Vara este cel mai prost moment de a lansa album pentru o trupa rock care canta prin cluburi. Cu atat mai mult cu cat cartile la Festivaluri se fac din primavara. De ce lansati si voi, precum si multe alte formatii rock autohtone albumul fix in aceasta perioada cand in Romania formatiile rock au mai putine concerte ca in celelalte perioade ale anului?

Posset (Relative): Îl lansăm acum din simplul motiv al abundenţei pieselor. Piese erau mai multe de un album, plus că au mai răsărit alte 2-3 idei noi destul de conturate. Asta inseamnă că la inceputul anului 2011 va urma lansarea celui de-al doilea album. Pentru ca durata intre cele 2 lansări să fie optimă, ne-am decis să lansăm primul acum, in iunie.

CZB: Ce senzatie aveti in preajma lansarii? Se simte o schimbare in atitudinea formatiei? O sa deveniti vedete intr-o saptamana?

Posset (Relative): Se simte o creştere a increderii in sine, o dată ce se aşează “crema pe prăjitură”. Membri incep să perceapă mai intens potenţialul trupei, şi să vadă succesul ca fiind tangibil.

CZB: O sa mai acordati interviuri la ClickZoomBytes dupa lansare, sau va trebui sa povestim prin secretara biroului de la Fan Club printr-o adresa anonima de genul press@relativeband.ro?

Posset (Relative): Ha-ha-ha, cred că ideea de secretar ar fi mai funcţională intr-o trupă rock, pentru că planificarea şi organizarea nu sunt primele lucruri pe care le-ai face cu o secretară. În fine, vă informăm că nu se va “sista gazul”, veţi putea “fierbe supa” la foc mic, ca şi până acum.

CZB: Considerati ca din acest moment o sa cantati doar pe bani sau credeti ca vi se va dubla cota sau exista artisti din formatie care au in vedere acest mod de lucru?

Posset (Relative): Până să se dubleze cota mai tre să ne tragem mult pe coate. Mai sunt de făcut clipuri, piese, apariţii extra-cluj-napocaliptice. Important ca trupă e să imprăştii cu informaţii despre tine, şi pentru a face lucrul ăsta, e nevoie de multe compromisuri.

CZB: O sa coborati din limuzina la concerte de acuma incolo?

Posset (Relative): Nu, o să coboare limuzina din noi!

CZB: Prin ce se va diferentia concertul de lansare album de alte concerte de club obisnuite pentru Relative?

Posset (Relative): Două piese noi, cantate în premieră, tricouri Relative de vânzare plus o parte gratis, toate CD-urile împărţite gratis. Deocamdată n-avem gratii, aşa că dăm gratis.

CZB: Ce veti face dupa ce ati vandut prima 100.000 de albume?

Posset (Relative): Nu cred că intrăm in vânzare cu albumul ăsta. E primul, e de fun, e ca o gustare, ca un preludiu ca să stimulăm zonele erogene a caselor de discuri.

CZB: V-ati gandit sa va mutati in alta tara dupa ce o sa aveti turnee pe plan mondial? Care este aceasta tara? Cine va vor fi vecinii din cartier?

Posset (Relative): Da, în Ţara lu Potîncă, şi ca vecini ii vom avea pe Stan Mână, Dobrică şi Drujboieru, care e şi pădurar drujbar, şi boier şi oier in acelaşi timp.

CZB: O sa faceti piese numai in romana pe album si o sa vorbiti cu publicul din Romania numai in engleza intre piese dupa ce reusiti sa va lansati pe plan international?

Posset (Relative): Idee bună, şi acum că zici, mă gândesc, că, pentru a fi mai internaţionali ca internaţionalii, dar in acelaşi timp şi mai naţionali decât naţionalii, ar trebui să trecem total pe latină. Cred că oamenii de ştiinţă ne-ar iubi tare.

CZB: V-ati gandit sa va faceti un Hate-Site ca sa creati mai multa forfota in jurul vostru?

Posset (Relative): Fuuh, nu-i deloc rea ideea. Am putea să-l numim “Fight-Site”, unde am putea oferi vizitatorilor mici jocuri catharctico-psiho-terapeutice, în care ar avea posibilitatea să ne bată, să ne scuipe, să ne ungă cu căcat, şi să ne bage chestii in cur.

Dacă întemeiem un argument ştiinţific, poate obţinem şi o finanţare P.H.A.R.E.

CZB: Vi se va schimba dieta in sens de legume, fructe si apa, sau veti fi trupa clasica de rockeri, bombardand ficatul cu alcool, substante toxice si nopti nedormite?

Posset (Relative): Clasicismul ăsta anti-ficato-somnistic, e într-adevăr des întâlnit in show-biz in general, nu numa-ntre roackări. Eu personal am un fetiş duo-litro-aqua-fructo-flotaris-300-iluministico-leguministic, şi o să-ncerc să-i frec şi pe restu, să vedem de li se scoală.

P.S. şi cu alcoolu am fetiş weekendistic. Pşşşt!

CZB: Cum vi se par interviurile lungi, cu 24 de intrebari?

Posset (Relative): Ca o compresă cu apă caldă.

http://www.relative.ro

Albumul poate fi downloadat GRATIS

http://www.reverbnation.com/#/artist/artist_songs/409002

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: