Click. RECENZIE FESTIVAL 2010. Liveland Festival. Dilema Veche

Acum câteva săptămâni s-a organizat un festival la Bucureşti, la prima ediţie … cu sponsor … Din experienţa mea, în România este imposibil să ai un sponsor la prima ediţie a unui eveniment-festival, dacă nu ai pile şi relaţii. Iar, cei care au pile şi relaţii nu au experienţa să cunoască cât se pot întinde cu un eveniment, în timp şi ca program – şi dedicaţia de a duce la capăt buna organizare lipseşte.

Un amic mi-a povestit ce impresionat era de programul de la Liveland Festival. Organizatorul nu a făcut vreun effort să ne contacteze să sprijinim evenimentul, aşa că am trata-o ca pe o simplă ştire de seară … unde să mergi şi ce se mai întâmplă în ţara noastră din ce în ce mai scumpă.

În seara asta am dat peste o recenzie avizată a celor întâmplate la festival şi este prea şocant să nu relatăm o secvenţă din articol şi să punem linkul aici pentru cei care ar fi fost interesaţi să afle mai multe despre evenimentul din capitală sponsorizat de Orange şi organizat la Arenele Romane…

Autor: Vlad STOIAN

Pentru: Dilema Veche

22 Iunie 2010

Cum să te deprimi în trei zile: Liveland Festival

Este o rîncezeală remarcabilă să aud The Amsterdams sau Robin & The Backstabbers înainte de Erlend, MonoJacks în faţa adormitei şi desculţei Laetitia Sadier, antipaticii şi iremediabil-banalii Mes Quins, meschin de plaţi, poluînd intrarea lui Hugo Race. Totul a fost atît de Stereo şi mai ales Lab. Oh, Doamne, dă-le organizatorilor români inspiraţie să nu mai facă prostioare! Să se înveţe şi ei minte din atîtea ţepe că ceva ce fac şi cred ei că e bine nu dă rezultatele scontate. Dragii mei, era magnificul iubirii firii dacă făceaţi o singură noapte! Începută la ora 19, nu 21-22, ca să fiu nevoit să stau pînă la trei dimineaţa pentru concertu’ vostru obosit. Şi să fi pus toate cremele una dupa alta, fără amorţeli inutile: Whitest Boy Alive, Xiu Xiu, Fenech-Soler, Hugo Race & True Spirit, Kleerup. Era perfect. Şi evident To Rococo Rot, pe care nici nu i-aţi mai adus acum.

Normal, aţi zis că poate e prea mult să mai daţi bani şi pe avionul berlinezilor.

Cu siguranţă ediţia doi a acestui festival nu va mai exista.

Şi nici măcar n-a plouat aşa rău.

CLICK AICI PENTRU ARTICOLUL INTEGRAL

Vlad Stoian este autorul blogului Warmer Climes.

http://warmer-climes.blogspot.com/

Comments
4 Responses to “Click. RECENZIE FESTIVAL 2010. Liveland Festival. Dilema Veche”
 1. dukepuccini spune:

  incerc sa ma prind daca CZB il sustine sau nu pe numitul Vlad. nu de alta, dar dupa o afirmatie precum:
  „Bine mi-a zis un prieten: “Băi, eu aş da o lege să nu se bage trupe româneşti în line-up de festival cu nume sonore internaţionale.” Da, absolut! Vreau şi eu legea asta!”
  no comment. fix genul de atitudine care trage in jos toata munca romanashilor nostri. huooo, Vlad Stoian!

  • ma bucur ca ai remarcat aceasta fraza denigratoare scenei autohtone si complet ilogica.
   este ca in fotbal. nu putem da performante pe plan international pentru ca scena interna este inca foarte corupta si adevaratele valori nu au oportunitatea sa aiba sansa egala sa iasa in evidenta.
   multumesc ionut pentru acest comment.
   textul nu este scris nici de mine, nici de colaboratorii CZB. nu am nici un drept sa cenzurez un material preluat partial aici.

 2. Dinu Patriciu spune:

  Festivalul nu a avut nici un sponsor. Si probabil a fost unul dintre putinele festivale organizate din pasiune. Dar de unde ar putea stii autorul acestei reviste muzicale on-line ce e aia „facut din pasiune” si nu facut pentru bani? Vreau sa pun autorului ClickZoomBytes o intrebare: care este diferenta dintre sex din dragoste si sex pe bani?

  • am inteles. logoul Orange din coltul dreapta jos a fost o eroare de imprimanta.
   datorita unor evenimente de acest gen, potentialii sponsori pentru aceasta nisa se sperie si nu mai ofera sprijinul care oricum il acorda cu reticenta si inainte. Problema multor organiyatori de evenimente punctuale este ca isi urmaresc propriile interese pe moment, si in general problema lor cu ClickZoomBytes, care este o revista care dezbate si probleme ale Industriei este ca noi urmarim fenomenul per ansamblu.
   eu nu sunt autorul acestui articol. daca aveti o problema cu acest material, adresati-va direct autorului la linkul de la finalul textului.

   nu cunosc bancul despre sex.
   desi este off-topic, asteptam poanta finala. …deci, nu stim care este diferenta dintre sex din dragoste si sex pe bani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: