Zoom. INTERVIU. Sorin Moraru. Luna amară

Urmează un weekend de foc pentru Luna amară

  • joi la Samfest Rock Satu Mare
  • vineri la Cluj Irish&Music Pub
  • sâmbătă la Motorock Iaşi

Cu această ocazie am schimbat câteva vorbe cu basistul formaţiei Sorin Moraru. Ne cerem scuze pentru lipsa diacriticelor.

CZB: SONISPHERE 2010. Ati vorbit cu careva dintre artisti in culise si care a fost atmosfera dintre cei 4 grei ai thrashului backstage?

Sorin Moraru (Luna amară): Atmosfera in backstage era super lejera, lumea se uita la fotbal si cred ca iti dai seama ce isterie a fost cand Germania a batut Anglia cu 4-1, in coditiile in care Germania era reprezentata in backstage de stafful Sonisphere + staff-ul Rammstein, iar Anglia doar de fratii Cavanagh din Anathema. Majoritatea artisitilor pe care i-am intalnit in backstage la Sonisphere au fost cel putin politicosi, unii dintre ei fiind chiar neasteptat de amabili: de exemplu Mike Inez care in momentul in care i-am spus ca Alice IN Chains ne-a influentat foarte mult, ne-a cerut un CD cu Luna Amara. Corey Taylor (Stone Sour/Slipknot) era mereu bagat in priza, vorbea cu toata lumea si nu se supara cand dupa complimente de genul „great show, man” sau „you kick ass”, roadie-ul il tachina „no, you suck!”. Metallica si Rammstein au avut tratament special, nu au avut dressing room la „gramada”, dar Rammstein au aparut dupa concert in backstage pentru un mini after party. Slayer au fost foarte cool, Razvan Ristea (tobe, Luna amară) si-a semnat vinilurile si s-a fotografiat cu unul din tobarii lui preferati, Dave Lombardo.

CZB: SONISPHERE 2010. Ati cantat in ultima seara alaturi de Rammstein si Alice In Chains. Cam cata lume a fost in seara respectiva si ati avut emotii inainte de recital?

Sorin Moraru (Luna amară): Dupa estimarile mele noi am cantat in fata la vreo 5.000 de oameni, dar seara, la Rammstein cred ca au fost catre 40.000 de spectatori. Am avut emotii cu totii, dar nu cred ca s-au reflectat in modul nostru de interpretare. E greu sa ramai impasibil cand stii ca pe aceeasi scena urmeaza sa cante Alice in Chains sau Rammstein sau cand vezi „bucataria” show-ului Rammstein. A fost o experienta pe care de-abia astept sa o repetam.

CZB: SAMFEST ROCK 2010. Joi 8 iulie. A cata oara cantati la Festivalul organizat de Casa de Cultura G.M.Zamfirescu din Satu Mare si cu cate zile inainte de un astfel de eveniment va adunati de la Bucuresti (Mihnea Mic si Razvan Ristea) si Cluj (Mihnea Mare, Nick Fagadar si cu tine) sa repetati si sa faceti playlistul?

Sorin Moraru (Luna amară): Cred ca e a treia oara cand cantam la Samfest (dup 2006 si 2007). Am inceput sa repetam de vineri, dar playlistul il facem, ca de obicei, inainte de concert.

CZB: Care sunt coverurile pe care le mai introduceti in programul vostru de piese in vara 2010?

Sorin Moraru (Luna amară): Am cantat foarte multe coveruri in ultimii ani, nu cred ca vom pregati altceva pentru vara 2010, dar nu se stie niciodata.

CZB: Dintre aceste coveruri este vreuna propusa de tine si de ce iti place in mod deosebit?
Sorin Moraru (Luna amară): Eu as vrea sa facem cover dupa 46&2 de la Tool.

CZB: Aveti vreo piesa noua care o rodati si promovati la concertele si festivalurile din vara?

Sorin Moraru (Luna amară): Avem doua piese care inca nu au fost inregistrate si pe care le cantam constant. Prima este Bathtub Glory, instrumentalul l-am compus eu, iar linia de voce si versurile Nick. A doua piesa este Versus, instrumentalul a fost compus de Nick si Mihnea, vocea si versurile de Mihnea. Pe langa aceste mai multe piese noi, dar probabil le vom canta dupa aparitia urmatorului album.

CZB: Repetati tot la Casa Tineretului?

Sorin Moraru (Luna amară): De saptamana trecuta avem propria sala de repetitii, e foarte faina si cantam cu mai mult chef cand ne simtim „acasa”. Compunem piese noi, dar mai trecem si prin cele vechi.

CZB: IRISH&MUSIC PUB. Vineri 9 iulie. Care este relatia voastra cu Bloodprint? Observ ca aproape in mod constant ei sunt cei care va deschid concertele de club la Cluj. Exista vreo legatura intre faptul ca ei aduna mult public de liceeni la concerte si ca acum e perioada verii in care studentii sunt plecati acasa si cluburile sunt goale in mod normal?

Sorin Moraru (Luna amară): E a doua oara cand cantam cu Bloodprint, ma bucur sa aud ca o trupa tanara are publicul sau fidel, dar nu pentru asta am ales sa cantam impreuna.

CZB: MOTOROCK FEST IASI. Sambata 10 iulie. A cata oara cantati la Iasi anul acesta?

Sorin Moraru (Luna amară): Anul acesta am mai ajuns in Iasi la sfarsitul lui aprilie, in clubul Hand si au fost 500 de platitiori de bilete.

www.myspace.com/lunamara

Comments
4 Responses to “Zoom. INTERVIU. Sorin Moraru. Luna amară”
  1. ionutz spune:

    aLUNA mAMARA! :))

  2. Mary Jane spune:

    Qeep the good vibes on!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: