Byte. ŞTIRE IULIE 2010. Festivalul Folk You se face cu bani de la Magnaţii de Cianură

15-18 iulie

Festivalul Folk You

Vama Veche

(este în curs de derulare chiar în acest weekend)

Festivalul este organizat in cadrul campaniei de publicitate Mişcarea de Rezistenţă a cotidianului Jurnalul National.

Dar este şocant când afli la ce se referă această Mişcare de Rezistenţă, Festivalul Folk You 2010 fiind sponsorizat şi de Gold Corporation, cei care vor să ne exporte aurul din Munţii Apuseni în Canada folosind 200.000 de tone de cianură, care ar lăsa pământul pe o zonă de patru munţi complet steril timp de sute de ani.

Gold Corporation, la rândul ei, vrea să pună capăt adevăratei Mişcări de Rezistenţă de la Roşia Montană.

Atunci, care este legătura cu spiritul din Vama Veche?

Nici una!

De aceea, susţinătorii Mişcării de Rezistenţă roagă spectatorii aflaţi la festival să huiduie de fiecare dată când este prezentat sponsorul Gold Corporation. Intrarea la eveniment este liberă!

Ne place Folk-ul, nu Gold-ul

Byte. Dacă s-ar găsi aur în nisipul din Vama Veche, cu siguranţă Gold Corporation va primi fără licitaţie licenţa de exploatare, va interzice turismul pentru a ridica şomajul în zonă la 70%, ar cumpăra toate casele şi terenurile localnicilor, pe care i-ar trimite să-şi cumpere case la Mamaia, apoi va spune că are soluţia pentru rezolvarea tuturor problemelor: cianura, distrugerea valorii de patrimoniu, culturală, de mediu, istorică, arheologică, socială şi naţională a zonei, dezbinarea oamenilor şi foarte mult PR.

Cum se poate vorbi despre ecologizarea spiritului, în acelaşi timp fiind partener cu Roşia Montană Gold Corporation? Mesajul celor de la Folk You este că nimeni nu e liber în faţa banului. Să sperăm că Daniel-Silvian Petre de la Timişoara, ajuns pe scena de la Folk You 2010 cu actualul său proiect, Petre&Kindlein (şi care a participat totodată cu Survolaj la Fânfest 2007) nu va ezita să-şi exprime părerea despre lăcomia, minciuna, corupţia politică şi distrugerea naturii la Roşia Montană de către Gold Corporation.

Comments
3 Responses to “Byte. ŞTIRE IULIE 2010. Festivalul Folk You se face cu bani de la Magnaţii de Cianură”
 1. Corporatia asta e ca cancerul,incet dar sigur se raspandeste si infecteaza tot…din pacate vad tot mai putine sanse sa-i mai opreasca cineva.Asta nu inseamna ca nu trebuie incercat!

 2. Horia spune:

  Care este problema daca acest festival este sponsorizat de RMGC? In loc sa apreciati gestul voi improscati cu noroi pe putinii oameni care investesc in cultura. Dar asta e… poate ca ar fi fost mai bine sa stam acasa si sa nu se mai tina festivalul, nu?

  • G spune:

   Daca vroiau un festival curat, gaseau si alti sponsori, dar astia cotizeaza bine si „nu vor mult”. Plus ca Antena e pe statul de plata Gold Co. de mult. Ideile cu „apreciati gestul” si „investitii in cultura” nu prea merg. Sti … „paine si circ” … si apoi … Ups! V-am poluat! Scuze.
   Si Vama nu v-a mai fi ce a fost. Cand se adunau cativa, cantau, lumea ii asculta si aveau ceva de spus. Acum avem spectacole organizate cu garduri, bodyguarzi, lumini, jandarmi, buldozere pt indreptat plaja, anunturi de a elibera plaja pt spectacol, idei ca n-aveti voie sa campati … dar, ca sa vezi, a fost „gratis, liber”.
   Toate se platesc la un moment dat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: