Byte. ŞTIRE. IULIE 2010. Finala Mondială GBOB va fi găzduită de Malaysia

Finala Mondială GBOB

31 decembrie 2010

Kuala Lumpur, Malaysia

Malaysia va găzdui ediţia din 2010 a Finalei Mondiale THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS, în noaptea de Anul Nou.

Este foarte ciudată opţiunea organizatorilor pentru ţara gazdă a finalei, având în vedere legile severe (influenţate de conducerea pro-musulmană şi habotnică) a ţării. Tineretul din Malaysia este modern şi în temă cu moda din Vest, dar mentalităţile sunt încă foarte retrograde din partea edililor. În 1990, traseul turneului Madonnei (Blonde Ambition) a trebuit modificat, concertul de la Kuala Lumpur fiind anulat din motive ce ţin de eroticismul spectacolului, vestimentaţia frugală şi instigarea la sex a scenetelor gândite de artistă pentru acest turneu. Mai sunt exemple legate de alţi artişti de-a lungul anilor. Artiste precum Mariah Carey care au fost obligate să se îmbrace cu rochii până la pământ, cu mâneci lungi, cu gulere care să acopere gâtul, pentru ca spectacolele lor să fie aprobate de Ministerul Culturii. Pussycat Dolls nu a respectat normele impuse şi au fost amendate după concert. În continuare, concertul Avril Lavigne din 2008 a fost pe punctul de a fi anulat. Multe formaţii de muzică Metal, precum Mayhem au avut deasemenea interzicere de a cânta în ţara cu o populaţie de 27 milioane de locuitori, din motive subiective legate de versurile şi muzica promovată de aceste formaţii. Linkin Park a fost rugată să poarte pantaloni lungi înloc de pantaloni scurţi pentru ca recitalul din 2003 să nu fie anulat.

GBOB se pare că îşi asumă responsabilitatea pentru micile inerenţe faţă de codul legii locale pentru fiecare formaţie care va cânta două piese într-un interval de maxim 8 minute. Astfel, pentru prima dată Finala Mondială va avea loc în afara Marii Britanii. Acest lucru serveşte ca un precedent şi pentru alte ţări care doresc să găzduiască pe viitor Finala Mondială GBOB. Pentru organizarea finalei mondiale GBOB din 2011 şi-au anunţat deja candidatura Australia, Canada şi Rusia.

Kuala Lumpur va fi punctul de întâlnire din acest an pentru finaliştii mondiali din Asia, Africa, America, Australia, Asia şi Europa.

Geografic situata la poarta de Sud-Est a Asiei şi cu o capacitate de organizare dovedită prin găzduirea unor evenimente majore cum ar fi Sarawak Rainforest World Music Festival şi International Jazz Festival, Kuala Lumpur va fi capitala unde se va alege noul Campion Mondial GBOB 2010.

Sponsorizări şi Parteneriate

Persoanele interesate să organizeze THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS în România, sau interesate să-şi promoveze brandurile pot lua contact direct şi în limba română cu Directorul Internaţional GBOB via e-mail pe adresa:

ct@gbob.com

Înscriere gratuită în 2010

Deasemenea, ca nouă iniţiativă în 2010, înscrierea în concurs va fi 100% gratis începând din acest an pentru toate formaţiile româneşti. S-au făcut totodată schimbări in regulamentul desfăşurării concursului la nivel naţional, după propuneri venite de la formaţii şi organizatori în ultimul an de zile. Astfel, concursurile desfăşurate la nivel naţional pot avea regulamente de funcţionare diferite între ţări de acuma încolo în funcţie de cum hotăreşte fiecare organizator la nivel naţional. Toate aceste modificări vor fi afişate pe sait-urile dedicate GBOB România dar şi pe website-ul oficial

www.gbob.com

Îţi poţi înscrie formaţia trimiţând un e-mail cu datele formaţiei şi datele personale de contact pe adresa de e-mail:

romania@gbob.com

Formaţiile care au reprezentat România până în prezent la Finala GBOB sunt.

  • 2007. GRIMUS (Cluj)
  • 2008. THE MARKER (Braşov)
  • 2009. PHENOMENON (Bucureşti)


GBOB Worldwide Ltd.

www.gbob.com

romania@gbob.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: